Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit gondolsz erről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés

Párommal februárban leszünk 8 éve együtt, 4 éve együtt is lakunk, mégsem jegyzett még el. Most kész döntés elé állítottam: vagy megkéri a kezem vagy elhagyom. Neki még kellene néhány év az elmondása szerint, hogy erre készen álljon. De én úgy érzem, ha ennyi idő alatt (8 év) nem tudja eldönteni, hogy annyira szeret-e, hogy feleségül vegyen, akkor nekem nem ő az igazi. Én már eljegyzést, esküvőt, családot akarok. Kompromisszumot adtam neki, februárig vagy eljegyez vagy vége. Te mit gondolsz erről? Ideje már vagy kár erőltetni?

24/N 28/F

2012. okt. 10. 14:14
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
85%

"Kompromisszumot adtam neki, februárig vagy eljegyez vagy vége."

A kompromisszum két ember közös döntése. Itt viszont te döntöttél egyedül. A házasságot nem lehet kikényszeríteni annak rossz vége lesz. Majd elvesz ha készen áll. De ha neked jó, hogy rákényszeríted akkor lelked rajta.

2012. okt. 10. 14:19
 2/29 anonim ***** válasza:
95%
nehez ugy.. most vagy eljegyez csak h hallgass de attol meg ugyanugy nem lsz felkeszulve, az ok meg ugyonugy ott lesz amiert edig se jegyzett el.. vagy nem jegyez el es akkor szakitas. kompromisszum annyira nem jo otlet mer ha eljegyez akkor azt az erezsei miatt kene tegye nem pedig fenyegetes kepen
2012. okt. 10. 14:20
 3/29 anonim ***** válasza:
94%
Ultimátumot adtál neki. Remélem, ma is gazdagodtál valamivel.
2012. okt. 10. 14:22
 4/29 anonim ***** válasza:
63%
ha te azért képes vagy elhagyni,mert nincs az ujjadon gyűrű, akkor te se szereted őt és akkor tényleg jobb ha nem kéri meg a kezed.
2012. okt. 10. 14:23
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

8 év sok idő és bizonyos szinten megértelek, de azt gondolom, hogy ennek a kapcsolatnak vége. Te választás elé állítottad, ami nagyon rossz döntés volt tőled szerintem. Ezt nem lehet erőltetni.

Bár, ha csak így egyszerűen elhagynád őt, akkor tényleg nem ő az igazi számodra.

2012. okt. 10. 14:23
 6/29 anonim ***** válasza:
91%

A házasságot felesleges erőltetni. Így ha el is vesz, nem lesz az igazi.

Ellenben: lehet, hogy 12 év után sem akarna elvenni, csak halogatná. Sajnos ezt mi nem tudhatjuk.

2012. okt. 10. 14:24
 7/29 anonim ***** válasza:
60%

Jó kis kapcsolat lehet... Én nem várnék februárig, már kidobtalak volna akkor, amikor felhoztad volna ezt így nekem (zsarolás szinten).

Azt gondolom, hogy ez egy igazán gyerekes húzás volt tőled. Teljesen felesleges erőltetni.

Egyáltalán mi értelme annak, hogy most ő kényszerből vesz neked egy gyűrűt és megkéri vele a kezed, aztán összeházasodtok, majd lesz egy gyereketek? Tudod jól, hogy úgyse akarja, akkor meg minek?!

Lényegében zsarolod, vagy eljegyez vagy vége...

Egyszerűen szóhoz se jutok, ez irtó szánalmas!!

Ha ebből házasság lesz, annak a vége is egy csúnya válás lesz, semmi több!

Ez nem egy boldog párkapcsolat, főleg, hogy az egyik félre rá vannak kényszerítve dolgok. Jézusom, hova tart ez a világ...

2012. okt. 10. 14:26
 8/29 anonim ***** válasza:
49%
igen is jogod van hozzá hogy megtudd, hogy esetleg nem akar veled házasságot, családot, hogy akkor saját döntésed szerint kereshess mást, akivel ezeket megteheted. mégis meddig akar még a langyos vízben állni? elvenni nem, elhagyni nem, magamnak sem akarlak igazán, de a másé se legyél... fúj. felnőtt ember, döntsön. (oké, lehet ultimátumot adni erős volt, de az sem járja, amit ő csinál. mégis mit akar, reményt kelteni benned még évekig, hogy aztán 30 x évesen kapj az agyadhoz, hogy hoppá?)
2012. okt. 10. 14:31
 9/29 anonim ***** válasza:
86%
De szép házasság lesz... Mit mondasz majd a gyerekeknek mikor megkérdezik hogy hogyan jegyzett el téged apu? Hogy ultimátumot adtál neki hogy vagy elvesz vagy kihajintod? Boldog család...
2012. okt. 10. 14:32
 10/29 anonim ***** válasza:
83%
Ki tudja, miért halogatja? Ha 8 éve együtt vagytok, akkor kiismerhetett, s ha kitartott melletted, akkor nem is volt ellened kifogása. Tény, hogy sokszor hallani, együtt élnek évtizeden át, s ha megtörténik az esküvő, akkor meg elválnak. Másoknál a saját gyerekek viszik a mama fátylát:), tehát a házasságkötés nem bír ma már olyan jelentőséggel, mint régen, de ebben közös nevezőre kell jutni. Korod szerint nem késtél még el a családalapítással sem, hiszen ma nem ritka, hogy az első gyermeket 29-30 évesen szüli a nő. Ha egyébként mindenben jó, megfelelő lenne a párom, én nem mérgezném a kapcsolatunkat azzal, hogy vegyél már el, vegyél már el. Arra célozgatnék ugyan, hogy boldoggá tenne egy kisbaba, meg nem akarnám, csak tisztázott viszonyok közé szülni. De hogy ő attól a "néhány év"től mit remél? Házat, kocsit, bankbetétet, kevesebb elfoglaltságot, ....?,hogy csak azután jöhet az esküvő? Félő, hogy ezzel az ultimátummal azt jelzed neki, hogy nem is szereted, csak házasságot akarsz kierőltetni. De ha minél hamarabb férjes asszony akarsz lenni, akkor lépned kell.S ha van is, akivel realitást tudsz adni vágyaidnak, akkor fogsz is.De egy esküvő közös vágyon alapulhat, nem az egyik fél erőszakolja ki.
2012. okt. 10. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!