Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondolsz erről?
Párommal februárban leszünk 8 éve együtt, 4 éve együtt is lakunk, mégsem jegyzett még el. Most kész döntés elé állítottam: vagy megkéri a kezem vagy elhagyom. Neki még kellene néhány év az elmondása szerint, hogy erre készen álljon. De én úgy érzem, ha ennyi idő alatt (8 év) nem tudja eldönteni, hogy annyira szeret-e, hogy feleségül vegyen, akkor nekem nem ő az igazi. Én már eljegyzést, esküvőt, családot akarok. Kompromisszumot adtam neki, februárig vagy eljegyez vagy vége. Te mit gondolsz erről? Ideje már vagy kár erőltetni?
24/N 28/F
"Kompromisszumot adtam neki, februárig vagy eljegyez vagy vége."
A kompromisszum két ember közös döntése. Itt viszont te döntöttél egyedül. A házasságot nem lehet kikényszeríteni annak rossz vége lesz. Majd elvesz ha készen áll. De ha neked jó, hogy rákényszeríted akkor lelked rajta.
8 év sok idő és bizonyos szinten megértelek, de azt gondolom, hogy ennek a kapcsolatnak vége. Te választás elé állítottad, ami nagyon rossz döntés volt tőled szerintem. Ezt nem lehet erőltetni.
Bár, ha csak így egyszerűen elhagynád őt, akkor tényleg nem ő az igazi számodra.
A házasságot felesleges erőltetni. Így ha el is vesz, nem lesz az igazi.
Ellenben: lehet, hogy 12 év után sem akarna elvenni, csak halogatná. Sajnos ezt mi nem tudhatjuk.
Jó kis kapcsolat lehet... Én nem várnék februárig, már kidobtalak volna akkor, amikor felhoztad volna ezt így nekem (zsarolás szinten).
Azt gondolom, hogy ez egy igazán gyerekes húzás volt tőled. Teljesen felesleges erőltetni.
Egyáltalán mi értelme annak, hogy most ő kényszerből vesz neked egy gyűrűt és megkéri vele a kezed, aztán összeházasodtok, majd lesz egy gyereketek? Tudod jól, hogy úgyse akarja, akkor meg minek?!
Lényegében zsarolod, vagy eljegyez vagy vége...
Egyszerűen szóhoz se jutok, ez irtó szánalmas!!
Ha ebből házasság lesz, annak a vége is egy csúnya válás lesz, semmi több!
Ez nem egy boldog párkapcsolat, főleg, hogy az egyik félre rá vannak kényszerítve dolgok. Jézusom, hova tart ez a világ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!