Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit gondolsz erről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés

Párommal februárban leszünk 8 éve együtt, 4 éve együtt is lakunk, mégsem jegyzett még el. Most kész döntés elé állítottam: vagy megkéri a kezem vagy elhagyom. Neki még kellene néhány év az elmondása szerint, hogy erre készen álljon. De én úgy érzem, ha ennyi idő alatt (8 év) nem tudja eldönteni, hogy annyira szeret-e, hogy feleségül vegyen, akkor nekem nem ő az igazi. Én már eljegyzést, esküvőt, családot akarok. Kompromisszumot adtam neki, februárig vagy eljegyez vagy vége. Te mit gondolsz erről? Ideje már vagy kár erőltetni?

24/N 28/F

2012. okt. 10. 14:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
77%

Hát tényleg elég rossz döntést hoztál. Elhiszem, hogy sok a 8 év, viszont attól még lehet családotok, hogy nem vagytok házasok. Engem is sokára jegyeztek el, jó nem 8 év után, de akkor is eltúloztad. Ezek szerint te úgy érzed, hogy csak az szeret igazán, aki el is vesz???? Elég buta vagy akkor. Nekem is minden vágyam volt az esküvő, viszont ha nem kér meg, nem hagytam volna el akkor sem.

Ezek után megérdemelnéd, ha csak odaadná neked a pénzt és vedd meg magadnak a gyűrűt.

2012. okt. 10. 14:35
 12/29 A kérdező kommentje:
Nekem ő már olyan, mintha a vőlegényem lenne. Sokszor ki is csúszik a számon, hogy a vőlegényem, aztán helyesbítek, hogy ja nem, még csak a párom. Az ő válasza az volt, hogy ő 30 éves kora előtt még fiatalnak érzi magát az eljegyzéshez, esküvőhöz, meg nem kell sietni sehova. Nekem meg jó érzés lenne, ha 8 év után nemcsak a pasim, hanem a vőlegényem lenne. Aztán az esküvővel is várhatunk még 2-3 évet, ha ő úgy gondolja. Csak döntse már el, hogy velem vagy nélkülem akarja folytatni az életét.
2012. okt. 10. 14:38
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen bizonytalan vagy, hogy veled akar-e élni, vagy nem, akkor nem vagy biztosan meggyőződve a párod szeretetéről, félsz attól, hogy lelécel.De lelécelhet akkor is, ha elvesz - csak akkor már sokkal bonyolultabb módon. Élvezd az együttlétet, de ha te férjes asszony akarsz minél hamarabb lenni, akkor ne rá lőcsöld a felelőssége!. Vállald fel, mondd meg neki, hogy neked ez nem jó, s úgy gondolod, szakítsatok emiatt. De ez a te döntésed, s nem belőle akarsz kicsikarni olyat, amit ő nem akar. Fordítva is gondolkozz! Nem akarnál férjhez menni, de a barátod erőltetné. Hogy fogadnád?
2012. okt. 10. 14:50
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg le tudnád élni úgy az életed, hogy azon kattogsz vajon a zsarolás nélkül elvett volna-e?
2012. okt. 10. 14:52
 15/29 anonim ***** válasza:
70%
Most neked komolyan egy gyűrű számít? Mivel lesz attól több a kapcsolatotok? Hogy vőlegényemnek hívhatod? Nem értem a logikádat.
2012. okt. 10. 14:54
 16/29 anonim ***** válasza:
79%

Alapvetően jogosnak tartom a félelmedet meg az elvárásaidat, viszont ezt nagyon nem így kellett volna közölni/lereagálni. Nem ultimátumot kellett volna neki adni meg nem a kikövetelni. Hanem higgadtan meg kellett volna mondani neki, hogy te már szeretnél rendesen elköteleződni, hivatalosan hozzá tartozni, és nem érted, neki miért ez a 30 év a fixa ideája. És utána hozzá lehetett volna tenni, hogy nem tudod, meddig bírod így tovább... nem úgy, hogy na most akkor eljegyzel, vagy mész a fenébe...

23/l

2012. okt. 10. 16:22
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is nagy hülyeséget csináltál. Erőltetni meg zsarolni nem szabad. Belekényszeríted egy olyan döntésbe amit ő még nem szeretne. Azon kívül én a te helyedben nem tudnék önfeledten örülni a gyűrűnek, (amit februárig meg kell vennie), mert arra gondolnék, nem úgy és azért adja, ahogy ő adta volna magától is idővel, hanem úgy adja, ahogy hirtelen kapkodva belekényszerítették.

Ha emiatt szakítanál vele, akkor Te sem szereted, az tuti. Az esküvőhöz, családhoz komoly, felnőtt, érett gondolkodás is kéne....

2012. okt. 10. 17:25
 18/29 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem sem jó ötlet, hogy rá van kényszerítve, alapesetben...

De nagyon nagyon igazad van abban, hogy 8 év után csak el tudja dönteni téged akar-e vagy sem... Illetve házasságot -e vagy sem...

Azért már nem 20 éves, 30 év körül a férfiak nagy része főleg ilyen hosszútávú kapcsolatban már meg szokták lépni ezt a döntést.

Te meg igaz, hogy még nem vagy benne a korba, fiatal vagy, de akkor se várhatsz még 8 évet akar-e valamit vagy sem...

Egyébként, muszáj volt ennyire drasztikusan kikötni, hogy februárig van ideje aztán viszlát? Korábban nem beszéltetek róla? Mert ez így kissé drasztikusan hangzik, hogy februárig van ideje, de ha korábban már témán volt és "utalgattál rá", hogy már ideje lenne és ennek ellenére sem csinált semmit, akkor szerintem helyénvaló az amit csináltál!

2012. okt. 10. 17:31
 19/29 anonim ***** válasza:
74%

"nem tudja eldönteni, hogy annyira szeret-e, hogy feleségül vegyen"

Látod, tündérbogár, itt került homokszem a gépezetbe. Egy sima kapcsolathoz elég a szerelem. A (jó!) házassághoz ennél több kell. Például az, hogy zsarolás nélkül egy irányba tartsatok, és közös legyen a jövőképetek. Nálatok ez nincs meg, hát fogod magad, és kierőszakolod.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ha felteszi majd a nagy kérdést, mi lesz a válaszod? "Na, azért!"

Sajnos nagyon éretlennek tűnsz. A 8 év neked elég indok a házasságra - nem az együtt töltött évek száma kellene, hogy indokolja, hanem az, hogy mindkét fél egyformán akarja.

Szerintem tegyél a párodnak egy szivességet...

U.i.: Szerintem az igazi társam házasság előtt és után is a TÁRSAM marad. Miféle logika az, hogy papír nélkül "CSAK A PASIM"? Esküvő után más ember lesz? Hát, ha kierőszakolod az eljegyzést, akkor biztosan, de mindenki a saját kárán tanul, te tudod...

Megjegyzem, házasságpárti vagyok.

2012. okt. 10. 17:31
 20/29 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó válaszoló!

Részben igazad van, de nála nem azon van a hangsúly, hogy papaír nem papír gyűrű nem gyűrű...

Tovább szeretne lépni CSALÁDOT akar!

Az emberek nagy része (többek közt én is) becsúszott gyereken kívül házasság után szeretnék családot. Szerintem ezzel a kérdező is így van.

Szerintem joggal mondja azt a párjának, hogy itt az idő eldönteni mit is akar, ( bár a kérdezőnél a biológiai óra még nem ketyeg) de ha családot akar, akkor kompromisszumot kell kötni.

Lehet nem az a megoldás, amit a kérdező tett ( ultimátumot adni, zsarolni ) de szerintem megunta a 8 éves várakozást... Azért csak egy picit kell belegondolni a helyzetébe...

2012. okt. 10. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!