Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy ne legyek túl erőszakos?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy ne legyek túl erőszakos?

Figyelt kérdés
Párommal nemsoká 3 éve leszünk együtt, egy éve együtt is lakunk. Többször beszélgettünk az eljegyzésről, esküvőről, gyerekekről, neki az eljegyzésről is "majd egyszer" a véleménye. A gyerekről meg pláne. Én meg sajnos olyan vagyok hogy akár holnap hozzámennék és babát is már régóta szeretnék, ezt sajnos nem tudom szó nélkül megállni, és sokszor emiatt szomorú vagyok és ha kérdi mi a baj, körülírtan vázolom neki. Érti ő, hisz nem hülye és én sem akarom kikönyörögni, ő is azt mondja, hogy majd idővel, na de én ettől csak egyre szomorúbb leszek és ezt nem tudom palástolni. Mi tévő legyek?
2012. aug. 21. 14:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
66%
Azt hogy csikard ki a gyereket és majd elhagy. Az kevés hogy a nő megérik a gyerek vállalásra, ha a férfi nem !
2012. aug. 21. 14:40
 2/17 anonim ***** válasza:
87%

Ilyen esetben csak egyet tehetsz: leültök, és szépen, nyugodtan, értelmesen elmondod az ezzel kapcsolatos érzéseidet, illetve kertelés nélkül megmondod, hogy te nem szeretnél már ezzel sokat várni, és nyilatkozzon, hogy mik a konkrét tervei (majd idővel jellegű válaszok kilőve, egyértelműen fogalmazzon).

Amennyiben felnőtt emberek komoly párkapcsolatáról beszélünk, szerintem ezeket a dolgokat igenis tudni kell megbeszélni. Nem arról van szó, hogy kierőszakolsz valamit, de tudnotok kell egymás szándékairól.

2012. aug. 21. 14:43
 3/17 anonim ***** válasza:
67%
ööö, várj, míg ő is akarja? :) alig 3 év nem olyan hosszú idő, h felérne egy sértéssel, ha még nem jegyzett el/rohant veled az oltár elé/ hőmérőztök éjszakánként. ha amúgy minden rendben, feleslegesen kattogsz. egyébként hány évesek vagytok?
2012. aug. 21. 14:45
 4/17 A kérdező kommentje:
Én 25L ő 26F
2012. aug. 21. 14:46
 5/17 anonim válasza:
74%
Viszont ne kényszerítsd rá semmiképpen, ha nem akar még gyereket. Én az utóbbi időben jöttem rá (19 éves vagyok), hogy anyám nagyon szeret minket, de mindig is inkább a barátaival szeretett lenni mint velünk. Ha visszagondolok a gyerekkori emlékeimre, sokkal több fűződik az apámhoz. Szóval erre is gondoljatok :)
2012. aug. 21. 14:48
 6/17 anonim ***** válasza:
38%
hát, akkor ezt erősen túlreagálod. ha a véleméynemet kérdezed, ne forszírozd túl a dolgot, mint ahogy pl a 2. válaszoló tenné, mert ezzel tudod a legjobban elcseszni a pasidnál. adj neki időt, mert még bőven ráértek. ki tudja, lehet, h később te is rájössz: neked is jót tett, h nem lettél olyan korán feleség és anya
2012. aug. 21. 14:52
 7/17 A kérdező kommentje:
Gyerekre soha nem kényszeríteném rá, hisz én is fel tudom fogni, hogy jelen helyzetben oké, hogy most van hol laknunk és van munkánk, de egy gyerek nagy felelősség. Viszont az a szándék, hogy elvegyen nem kerül sokba, hisz tudja jól, hogy nem akarok nagy puccos esküvőt, szűk családi kör és ennyi.
2012. aug. 21. 14:55
 8/17 anonim ***** válasza:
65%

Hát nem tudom 25 éves vagy, és már 3 éve együtt... én igenis rákérdeznék a helyedbe. Nem leszel fiatalabb, ha egy év múlva még mindig nem lesz semmi, te addig még csalódottabb és szomorúbb leszel, aminek következménye hogy el fogtok egymástól távolodni, és lehet szakítás lesz a vége. Persze ez feltételezés, de most még 1-2 évet rápazarolsz, és akkor derül ki hogy teljesen mást akarok (máskor, egy férfinak nem számít hogy 35 évesen lesz apa) akkor kezdheted elölről az egészet. Egy ismerős lány pont ebbe a szituba volt. Évekig együtt, a pasi hitegette, és most 28 éves, gyereket szeretne, de jelenleg már párja sincs, mert a pasi beújított fél évvel az eljegyzésük után. :(

Szerintem az nem kiharcolás, hogy megkérdezed mégis mikor szeretne gyereket, mikor szeretne esküvőt. Mi ezt a legelején tisztáztuk, szerintem nincs ezzel semmi gond. Sokkal rosszabb ha trükközöl.

2012. aug. 21. 14:59
 9/17 A kérdező kommentje:
Beszélgettünk már erről többször is, legutóbb kb. egy fél éve volt erről komolyabban szó, akkor mondta, hogy nehogy azt higgyem, hogy én vagyok az egyetlen akinek már eszébe jutott ez (mármint az eljegyzés), ekkor kicsit megnyugodtam. Viszont a gyerekről nagyon jól tudom mi a véleménye, azt mondja rá nem tudja mikor de egyszer biztos szeretne. Csak tény, hogy nagyon türelmetlen vagyok, félek ,hisz tőle bármi jelet, említést magától ez ügyben nem láttam/hallottam, csak amikor én hozom fel.
2012. aug. 21. 15:04
 10/17 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen egyetértek a második válaszolóval.Egy komoly kacsolatban le kell tudni ülni megbeszélni az ilyen dolgokat is.Az eljegyzés úgy látszik már nagyon a tudatába van a párodnak,az alapján amit leírtál most utoljára,nekem ez jött le. Értesíts majd bennünket. :) A babával,meg tényleg várjatok még,a férfiak tudod,később érnek és 26 évesen azért még elég fiatal,nem csodálom hogy azt még később szeretné.Párom 28,és még tiszta "gyerek",én is megvárnám azt,hogy kicsit "apásodjon".
2012. aug. 21. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!