Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan beszéljem meg a szüleim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan beszéljem meg a szüleimmel? 17 éves lány vagyok, egy éve együtt vagyunk a párommal. Szeretnék eljegyzést, mert szerintem úgy tudja csak kimutatni egy férf9, hogy veled akarja leélni az életét, ha megkéri a kezedet.

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, egy éve együtt vagyunk a párommal. Szeretnék eljegyzést, mert szerintem úgy tudja csak kimutatni egy férf9, hogy veled akarja leélni az életét, ha megkéri a kezedet.

Ha meg nem tudja magát melletted elkötelezni, akkor minek vagy vele együtt?

Szóval sokat beszéltünk róla, belement a barátom.

A szülők ellenzik, pedig szeretnek engem, s az enyémek is a barátomat.

Miért nem aakrják, hogy boldogok legyünk?

elég érettnek tartom magam

2009. júl. 24. 00:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
90%

Sajnálom, hog ezt kell mondanom, de mindenki azt gondolja az első szerelméről, hog ő az igazi, és különleges, és...

És később is ő különleges személ lesz, mégha szakítanak is.

De van, akinek bejön, lásd tesóm.

Kívánom, hogy neked is sikerüljön.

De ez semmilyen szinten nem függ az eljegyzéstől.

2009. júl. 24. 01:38
 12/33 anonim ***** válasza:
94%

Sajnálom, hog ezt kell mondanom, de mindenki azt hiszi az első szerelméről, hog ő az igazi, és hozzá fog menni, és gyerekeik lesznek, és...

És az első szerelem mindig is különleges lesz, mégha szakítotok is.

De van, akinek bejön, és együtt maradnak, lásd tesóm. Most 30 éves, 17 éves koruktól együtt vannak, 24 évesen jegyezték el egymást.

Kívánom, hog neked is íg legyen.

De ez semmilyen szinten nem függ attól, hogy most eljegyzitek-e egymást vagy sem.

Ezt annyi felbontani, hog visszaadja a gyűrűt és kész.

2009. júl. 24. 01:42
 13/33 anonim ***** válasza:
94%

Sajnálom, hog ezt kell mondanom, de mindenki azt hiszi az első szerelméről, hog ő az igazi, és hozzá fog menni, és gyerekeik lesznek, és...

És az első szerelem mindig is különleges lesz, mégha szakítotok is.

De van, akinek bejön, és együtt maradnak, lásd tesóm. Most 30 éves, 17 éves koruktól együtt vannak, 24 évesen jegyezték el egymást.

Kívánom, hog neked is így legyen.

De ez semmilyen szinten nem függ attól, hogy most eljegyzitek-e egymást vagy sem.

Ezt annyi felbontani, hog visszaadja a gyűrűt és kész.

2009. júl. 24. 01:48
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 17 és fél voltam, amikor megismertem a férjem, ő 19. A gyűrűket a 3. karácsonykor vettük meg, tehát 3 és fél éve jártunk. Az esküvőnk 7 év eltelte után volt, de ebbe belefért az, hogy én iskolába jártam, ő katona volt, építkeztünk már úgy, hogy külön éltünk, a szüleinknél. Mi nem költöztünk össze, csak az esküvő napján. Minden olyan természetes módon következett egymás után. Nem győzködtem, hogy már ez legyen vagy az. Nekem ő volt az első, és egyetlen. Nem bánom. Tudomásom szerint én is neki. Nem mondom, hogy nem volt hangos szó kettőnk között, de fel sem merült, hogy másképp is lehetne. Azóta a gyerekeim felnőttek. Most is szeretjük egymást. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem kell hajszolni az eseményeket. Mindennek szépen eljön az ideje. Ráértek, fiatalok vagytok. Ha úgy kell rábeszélnek a párod az eljegyzésre, és nem magától teszi meg, többet ártasz a kapcsolatnak, mint használsz. Ne siettesd az életet, úgyis nagyon gyorsan elszalad. Sok boldogságot.
2009. júl. 24. 06:34
 15/33 anonim ***** válasza:
89%
Hát, lehet, hogy te kivételnek tartod magad, de megnyugtathatlak, mindenki ugyanúgy kivételnek tekinti magát... Ez sem új dolog. Nem lehet, tudni, lehet, valóban te leszel a "százból egy". De ahogy nézem, nem ez fog történni. Ezt csak az élettapasztalat mondatja velem, ne sértődj meg! Itt mindenki csak a javadat akarja, és meg akar védeni a csalódástól! Erre mit csinálsz? Nekünk esel... Mert ha látsz egy csomó józan ítélőképességű, egy s mást megélt embert, akik nem is annyira véletlenül ugyanazt mondják, mint a szüleid, akkor már rögtön arra gondolsz, hogy mi egyszerűen nem akarjuk elhinni, hogy te kivételes vagy. De igen, tudjuk. Csakhogy mondom, mindenki ezt gondolja magáról ennyi idősen.
2009. júl. 24. 06:51
 16/33 anonim ***** válasza:
94%

Drukkolok neked.

Én is azt hittem, mikor olyan idős voltam mint te, hogy létezik sírig tartó szerelem, 4 év után koppantam nagyot. Majd 21 évesen ismét szerelmes lettem, és azt hittem ő lesz a nagy ő, de 3 év után ismét koppantam.

Ma már rájöttem ilyen nem létezik. Minden második tini be akarja bizonyítani, hogy igen is ő kivétel, de mindenki úgy végzi, mint én és társaim. De azét szorítok neked.

2009. júl. 24. 07:42
 17/33 anonim ***** válasza:
88%

"Szóval sokat beszéltünk róla, belement a barátom."

Az eljegyzésbe nem belemenni kell, hanem akarni. Csak úgy meg kell történnie, nem pedig beszélni róla és bele menni.

Az én párom már 1 év után majdnem mindennap megkérdezte, "Hozzám jössz feleségül?" Az eljegyzésünk fél éve volt. (Több mint 3 éve járunk.) Soha nem beszéltünk róla, csak ha ő úgy érezte megkérdezte, én meg csak mosolyogtam.

Barátnőm "belekényszerítette" a párját az eljegyzésbe, ma már házasok, de nem boldogok. Jól meg kell gondolnotok. Nem véletlenül ellenzik ők.

2009. júl. 24. 08:01
 18/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és nocsánatot kérek mindenkitő, ha ingerültnek tűntem.

Annyira beleéltem magam az eljegyzésbe, örültem, hogy végre mindenki láthatja, hogy mi komolyan összetartozunk.

El sem tudom képzelni, hogy egyszer már nem leszünk együtt.

Tudom, hogy a házasság most még nem jöhet szóba, mert nincs munkánk, én csak gondoltam, ezzel kifejezzük a külvilágnak is, nekünk milyen fontos a másik, s együtt akarjuk leélni az életünket.

Mindenki egyöntetűen óvatosságra intett. Idősebbek vagytok, hiszek nektek, megfogadom a dolgot, s nem lesz még eljegyzés.

Én csak attól félek, hogy később állandóan várni fogom... azt el sem tudom képzelni, hogy majd csak diploma után, 23 évesen, vagyis 6 év múlva történjen meg az egeész, amikor már most igy szóbajött..:(((

2009. júl. 24. 09:01
 19/33 A kérdező kommentje:
bocsi a hibákért
2009. júl. 24. 09:02
 20/33 anonim ***** válasza:
94%

"Szeretnék eljegyzést, mert szerintem úgy tudja csak kimutatni egy férf9, hogy veled akarja leélni az életét, ha megkéri a kezedet."

Amíg így gondolod, nem vagy elég érett hozzá, hogy a barátod eljegyezzen. Várjatok vele, még legalább 1 évet. Ha majd a szüleid azt mondják: ejha kislányom 2 éve együtt vagytok, nem veszekedtek, boldogok vagytok <- akkor szóba lehet hozni az eljegyzést.

18L

2009. júl. 24. 09:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!