Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igent mondjak ilyen helyzetben?
23 éves lány vagyok, párom úgyszint. Lassan 1 éve vagyunk együtt, legjobb barátságból alakult ki a szerelem köztünk. Mostanában azt mondogatja, hogy nyaraláskor lesz valami meglepetés és mivel már beszéltük az eljegyzést, így valószínűleg arra számíthatok.
Ez mind szép és jó, viszont van egy kis gond... Rengeteget dolgozik. Van olyan, hogy egész héten reggel 7-től este 9-ig... Együtt élünk a szüleinél, viszont nagyon kevés az az idő, amit együtt töltünk...
Tudom, pénz nélkül mire mennénk, de akkor is...
Fogalmam sincs, mit kellene majd mondanom a nagy kérdés hallatán... Nagyon szeretem Őt, de félek, hogy a munkája miatt az egész életem ilyen "magányos" lenne.
Babát is tervezzük, de annyira zavarodott vagy...
Kérlek, segítsetek!
A munka,főleg most ebben az országban nagy kincs.Lehet,hogy két hét múlva már nem kell aggódnod,leépítik és egésznap veled nézheti otthon a tévét.Egy házasságnak nem a munka a függvénye,hanem az érzelmek.Szeretitek egymást?El tudtok érni együtt dolgokat?Közös a célotok,a jövőképetek?A munka nem egy állandó dolog sajnos,ma van,holnap nincs.Ez nem befolyásolhatja a házasságot.A lakodalmat természetesen befolyásolja a pénz,mert ki kell fizetni,de a két tanus ingyenes,ha hétköznap van.
Ha te csak 8 órában dolgozol,akkor van időd egy másodállásra,este 9-ig mire hazaér,még belefér neked is egy 4 órás,hogy minél előbb el tudjatok költözni a saját otthonotokba.A babát addig még álmodozás szintjén sem tervezném,amíg nem vagyok tisztában vele,hogy ezzel a férfivel akarok-e még jövőhéten is együtt lenni.
Ha erre a kérére nemet mondasz, az a kapcsolat végét jelenti, ebben biztos lehetsz. Ha szereted őt, és tényleg közös jövőt terveztek, akkor mondj igent. Nem tudom, hogy most dolgozol-e, de ha még nem, akkor lehet, hogy egészen más lesz az életetek, ha te is elkezdesz majd dolgozni. Amúgy is, az eljegyzés nem jelenti azt, hogy házasodni is kell rögtön, van olyan, hogy hosszú jegyesség, hiszen maga az esküvő is sokba kerül, és szerintem amúgy is fontosabb, hogy előbb legyen lehetőségetek elköltözni otthonról, megoldjátok ezeket a problémákat. 2-3 év alat is sokat változik egy ember élete, lehet, hogy addigra más munkahelye, munkája lesz és több időt tudtok majd együtt tölteni. A gyerekvállalással pedig még bőven ráértek, jó, hogyha megbeszélitek, de amíg legalább egy albérletet nem tudtok önállóan fenntartani, addig nem biztos, hogy érdemes, mert a kicsi sokszor konkliktus forrása, ha több generáció él együtt.
Egyébként meg lehet, hogy csak szóhasználat, de sok esetben nem, és ezen is gondolkozz el: nem babát, hanem gyereket tervezel. nagyon kis ideig baba, akivel otthon vagy, hihetetlen gyorsan eltelik az a 2 év. Mivel anyagilag egy gyerek nagy áldozatot kíván, ezért ha előtte nem stabil a helyzetetek, akkor annak van a legkisebb esélye (persze bármi lehet), hogy akkor jöttök rendbe. A kapcsolatot is nagyon megviseli egy gyerek az első időkben, ezért ha bizonytalan vagy, és problémáitok vannak, akkor előbb azokat kell megoldani.
Mindenesetre én nem vagyok híve annak, hogy ha nem tökéletes, akkor hagyd ott és keress mást. Tökéletes párkapcsolat csak a mesében van, ha nincs semmi konfliktus és az a látszat, hogy tökéletes a kapcsolat, akkor ott az egyik fél feladta a saját egyéniségét. Szóval szerintem ezek kis megoldásra váró problémák, lehet, hogy kell még egy pár év, mire eljuttok odáig, hogy ténylegesen összeházasodjatok és gyereketek legyen. Viszont ettől még lehettek jegyesek, hiszen az azt jelzi, hogy elköteleztétek magatokat egymás mellett és, hogy majd a jövőben össze fogtok házasodni. Nincs rá szabály, hogy mikor...
Kedves Utolsó!
Köszönöm szépen a válaszodat, sokat segített!
Igen, szeretem Őt és Vele szeretném leélni az életem...
Szerencsére ma szabadnapja volt, így elmentünk kirándulni egyet és megbeszéltünk mindent.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!