Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A pénz befolyásolja az eljegyz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A pénz befolyásolja az eljegyzés időpontját, nem a szerelem?!

Figyelt kérdés

Sziasztok, 22 éves lány vagyok és 2 éve vagyunk együtt a párommal, ő 25. Nem szoktunk az eljegyzésről, elköteleződésről beszélni túl sűrűn, ezért is lepett meg a kijelentése. Mondtam, hogy a hétvégén a barátnőm eljegyzési bulijára vagyok hivatalos, hozzátettem hogy nem is járnak egy éve sem, és már menyasszony lett:) A párom ezt megrökönyödéssel hallgatta, szerinte a srác felelőtlen, és csak eltolja ezzel az életét, úgyis szét fognak menni, felesleges ilyen korán... A barátnőm 22 éves, a párja 27.

Én ezen teljesen elhűltem, mi az hogy ezzel elszúrja az életét? Szerintem ez nagyon szép gesztus, akinek komolyak a szándékai, jelzi kivel akarja leélni az életét. Beszélgettünk erről viszonylag sokat, kibökte a párom hogy döntő többségben a pénz befolyásolja az eljegyzést. Na ekkor felcsattantam: ha a pénz, akkor hol a szerelem, a bizalom, hűség?! Jó tudom, pénz nélkül meg van kötve az ember, de ha annyira szeretné az eljegyzést vki, akkor a pénz nem számít. Szerintem csak kifogásokat keres, nem mintha erőltetném, mondtam hogy alig beszélünk erről, csak most tudtam meg erről a véleményét...

A másik az, hogy a párom nem készült még fel az eljegyzésre, 25 évesen. Érett gondolkodású, megfontolt, a kitűzött céljait eléri, nem gondoltam volna hogy a pénzt hozza fel mint az eljegyzés fő kritériumaként...

Én titkon vágyom rá, körülöttem mindenki megállapodik, és az, hogy egy szép gyűrű csillog a kezeden, büszkeséggel, boldogsággal tölt el:) Szerintem. A párom szerint az eljegyzéssel semmi nem változik, hisz a kapcsolatunk is komoly, semmit nem befolyásolna a gyűrű. Ja és megjegyezte a beszélgetés végén, hogy a pasik nem szeretik ha ezzel nyaggatják, jobb ha én sem hozom fel neki többet.

?!

22L

2012. jún. 14. 09:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
20%
Hagyjátok már ezt az eljegyzés-mizériát. A harmadik-negyedik randin már mindent bevállaltok, megy az anál, orál, manuál, épp csak főzni és vasalni nem tudtok, de titeket el kell jegyezni romantikusan, mint egy középkori hercegkisasszonyt. Majd ha el akar venni, akkor meg fog kérni, de úgy tűnik egyelőre nem benned látja a tökéletes nőt, akivel le akar élni egy egész életet.
2012. jún. 14. 14:12
 22/26 anonim ***** válasza:
49%
#19 - Ez igaz, de eljegyzés volt a kérdésben. Azzal el lehet lenni évekig is akár, sőt, így maradhat örökre is, míg mások egy éven belül elvárják az esküvőt is. Esküvőhöz sem kell sok pénz, ha beérik 2 tanúval. A közös élethez is vannak olcsóbb alternatívák. Viszont a kérdés akkor is az eljegyzésről szólt. :)
2012. jún. 14. 14:20
 23/26 anonim ***** válasza:
85%

23 és 28 évesek vagyunk, mindketten még egyetemre járunk, mégis volt már eljegyzés, és nemsokára esküvő is lesz.

Ehhez a pénznek annyiból van köze, hogy ha nem saját lakásban élnénk, és a szüleink támogatnának (szerencsére egyik sem áll fenn), akkor nem foglalkoznánk ilyesmivel, mert lekötne a sok probléma.

De a házassághoz nem a pénz nélkülözhetetlen elsősorban, hanem a komoly elszánás, szeretet, bizalom és tisztelet.

Kb. egy fillérbe sem fog kerülni az esküvőnk (csak a gyűrűt "kell" megvenni, de nagyon olcsón néztünk ki gyönyörűeket), mert kéttanús lesz, minden felhajtás nélkül. Nekünk nem a felhajtás a lényeg, hanem hogy jogilag is egy családnak számítsunk, ennél boldogabbá semmi nem tenné egyikünket sem.

Családalapításon meg nyilván még nem gondolkozunk pár évig, előbb egyetem és munka, szóval felelőtlenek sem vagyunk.

2012. jún. 14. 16:07
 24/26 anonim ***** válasza:
73%

Egyértelmű, hogy a párod nem akar feleségül venni. Ha neked ez a célod, akkor nincs közös jövőtök.

Az, hogy kinél mennyire befolyásolja a pénz az eljegyzés megtörténtét az változó. De ennek a kérdésnek nincs is igazán jelentősége az esetetekben, mert ez nem ok hanem kifogás.

Mióta éltek együtt?

2012. jún. 14. 17:02
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Három kifogást is talált a párod,hogy miért nem akar eljegyzést:

1. nincs rá pénz

2. még nem készült fel rá

3. az eljegyzéssel úgysem változik semmi

Két dolgot tehetsz: Vársz vagy szakítasz.Az biztos,hogy nem most fog eljönni a nagy nap,hanem (talán ) évek múlva.

2012. jún. 14. 20:37
 26/26 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek veled kérdező. Igazad van. A pénz az jó kifogás... de semmi több.. Különben az én pasim is így gondolkodik mint a tiéd... kiábrándító.
2012. júl. 8. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!