Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A pénz befolyásolja az eljegyz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A pénz befolyásolja az eljegyzés időpontját, nem a szerelem?!

Figyelt kérdés

Sziasztok, 22 éves lány vagyok és 2 éve vagyunk együtt a párommal, ő 25. Nem szoktunk az eljegyzésről, elköteleződésről beszélni túl sűrűn, ezért is lepett meg a kijelentése. Mondtam, hogy a hétvégén a barátnőm eljegyzési bulijára vagyok hivatalos, hozzátettem hogy nem is járnak egy éve sem, és már menyasszony lett:) A párom ezt megrökönyödéssel hallgatta, szerinte a srác felelőtlen, és csak eltolja ezzel az életét, úgyis szét fognak menni, felesleges ilyen korán... A barátnőm 22 éves, a párja 27.

Én ezen teljesen elhűltem, mi az hogy ezzel elszúrja az életét? Szerintem ez nagyon szép gesztus, akinek komolyak a szándékai, jelzi kivel akarja leélni az életét. Beszélgettünk erről viszonylag sokat, kibökte a párom hogy döntő többségben a pénz befolyásolja az eljegyzést. Na ekkor felcsattantam: ha a pénz, akkor hol a szerelem, a bizalom, hűség?! Jó tudom, pénz nélkül meg van kötve az ember, de ha annyira szeretné az eljegyzést vki, akkor a pénz nem számít. Szerintem csak kifogásokat keres, nem mintha erőltetném, mondtam hogy alig beszélünk erről, csak most tudtam meg erről a véleményét...

A másik az, hogy a párom nem készült még fel az eljegyzésre, 25 évesen. Érett gondolkodású, megfontolt, a kitűzött céljait eléri, nem gondoltam volna hogy a pénzt hozza fel mint az eljegyzés fő kritériumaként...

Én titkon vágyom rá, körülöttem mindenki megállapodik, és az, hogy egy szép gyűrű csillog a kezeden, büszkeséggel, boldogsággal tölt el:) Szerintem. A párom szerint az eljegyzéssel semmi nem változik, hisz a kapcsolatunk is komoly, semmit nem befolyásolna a gyűrű. Ja és megjegyezte a beszélgetés végén, hogy a pasik nem szeretik ha ezzel nyaggatják, jobb ha én sem hozom fel neki többet.

?!

22L

2012. jún. 14. 09:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, egyáltalán nincs baj, sem a koroddal sem a gondolkodásmódoddal. Akik ezt írták, azok valószínű vénlányok akire a kutya se néz, nemhogy elvenni akarja őket bárki. Igenis, teljesen normális amire vágysz, több éve jártok, jól kerestek és nálatok sokkal rosszabb anyagi helyzetben is alapítanak családot. Ha hiszitek, ha nem! A barátod nem akarja lekötni magát, mert az eljegyzés nem arra való, hogy más legyen a kapcsolat hanem kifejezi a szerelmét. Ennyi. És azzal, hogy még meg is kért hogy ne nyaggasd, mindent elmond. Szerintem nem te vagy neki az igazi.
2012. jún. 14. 10:12
 12/26 anonim ***** válasza:
89%

Az eljegyzést szerintem nem igazán befolyásolja a pénz olyan szempontból, hogy nem mindenki szervez hozzá bulit is. Nekünk nem volt, mondjuk nem a pénz miatt, hanem azért mert nem tartottuk fontosnak. Aki ünnepelni akar, majd ünnepel az esküvőn.

Másrészt abban egyet kell hogy értsek a pároddal, hogy tényleg nem változik meg tőle semmi. Mi amúgy is együtt éltünk, most is együtt élünk, ugyanúgy felkelünk reggel és csináljuk a dolgunkat, mint az előtt, hogy menyasszony lettem. Azért jegyzett el, mert mi egy év múlva szeretnénk összeházasodni. Ha nem szerettünk volna, akkor csak később kérte volna meg a kezem. Ilyen egyszerű oka volt a dolognak.

Természetesen nem mondom, hogy mindenkinek így kell gondolkoznia, engem aztán egyáltalán nem zavar ha más máshogy csinálja, szíve joga.

Ez egy szép gesztus egymás felé, de igazán csak az esküvő az ami "már valami". (és itt megint csak mondom, hogy senkit nem akarok meggyőzni semmiről, nem akarok senkit házasodásra bírni)

Szerintem beszélni kell róla, hogy ki hogyan képzeli el a jövőjét, a közös jövőt. Akkor meg lehet beszélni, hogy ki mit akar majd a későbbiekben. Ha nem akar házasodni (nem a jövő héten, hanem 10 év múlva sem mondjuk) akkor nyilván nem kell filózni eljegyzésről. Ha szeretne majd, akkor meg úgyis ő dönti el, hogy mikor érkezett el annak az ideje, hogy meg is kérje a kezed.

2012. jún. 14. 10:17
 13/26 anonim ***** válasza:
61%

Valószínűleg a párod is úgy gondolja, hogy akkor van értelme az eljegyzésnek, ha azt követően látható időn belül az esküvőt is megtartják. Így ténylegesen a pénztől függ a dolog.

Az eljegyzés nem egy kedves gesztus, hanem egy komoly elkötelezettség (kellene hogy legyen), így szerintem is felelőtlenség minimális ismertség után eljegyezni valakit. Feltehetőleg nem fognak esküvőig jutni, akkor viszont mi értelme az egésznek?

ÉS igen, te eléggé éretlen vagy.

2012. jún. 14. 10:19
 14/26 anonim ***** válasza:
84%
Eljegyzést ne azért akarj,mert más barátnődnek már volt.Nem biztos,hogy együtt is maradnak. Azt viszont,hogy később mit tervez a párod, 5 éven belül,arra rákérdezhetsz.És ha neked nem felel meg,mert pl 10 éven belül sem akar elvenni,akkor lépj.De az,hogy többet ne hozd fel neki a témát,nem éppen jót jelent :(Nem biztos,hogy komolyan is gondolja veled.Valami megtakarításotok van?(közös)Abból azért lehet sejteni,hogy csak hosszabb távra tervez,de eljegyzést még nem akar.
2012. jún. 14. 10:24
 15/26 anonim ***** válasza:
81%
12es vagyok. Azért írtam szép gesztusként, mert számomra sokkal nagyobb elkötelezettség az, hogy együtt élünk és közösen építjük az életünket (lakásunkat is), mint az, hogy kaptam egy gyűrűt (ez most kicsit csúnya volt). Természetesen az eljegyzés is nagy elköteleződés a másik felé, de ugye ez csak egy állomás a házasság felé, tulajdonképpen egy ígéret a későbbi szándékainkat tekintve. De sokkal inkább az által "betonoztuk be" a helyünket a másik életében, ahogy élünk, együtt.
2012. jún. 14. 10:28
 16/26 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem 2 év már nem minimális idő...És nem azért akar, mert volt a barátnőjének. Kérdező én megértelek, itt sokan nem is értik a kérdés lényegét, úgy látom. Nem vagy éretlen és az eljegyzés nem pénzkérdés. Ennyi. Mi is csórók voltunk az eljegyzéskor, (ja, és pár hónapja ismerkedtünk meg, de imádtuk egymást és rá félévre megesküdtünk 2 tanúval, boldogok vagyunk, pedig nem lett volna szabad megtennünk, csak akkor még nem olvastam GY-K-t. :D

Itt az a főkérdés, kinek mi a szándéka?? Nektek két különböző!

2012. jún. 14. 10:29
 17/26 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező!

Mióta éltek együtt?

Közös kasszán vagytok-e?

Vannak-e közös életcéljaitok, hogy mikor mit akartok együtt elérni? Nem külön-külön.

Tudjátok-e egymásról,hogy a másiknak mit jelent egy eljegyzés és mit egy esküvő?

Tudjátok-e egymásról, hogy mi az elképzelése a gyerekvállalásról és hogyan gondolkodik a gyereknevelésről?

Még sok hasonló kérdést lehetne feltenni. Válaszolj rájuk magadnak, aztán gondold el, hogy tényleg akarod e erőltetni azt az eljegyzést. Mert abból amit írsz az látszik, hogy egy légvárat építesz, gyűrűt de azonnal,jövőre kierőszakolsz egy esküvőt aztán majd lesz valami.

2012. jún. 14. 10:31
 18/26 anonim ***** válasza:
49%

Én csak arra reagálnék, hogy pénz kell az eljegyzéshez. A lényege ennyi: leszel a feleségem? Igen.

Azt, hogy valaki ezt megkérdezze a párjától, számításaim szerint 0, azaz nulla forint szükséges.

Szerelem viszont végtelen.

2012. jún. 14. 11:29
 19/26 anonim ***** válasza:
66%
utolsó: a jegyesség csak egy átmeneti állapot. Maga az eljegyzés valóban nem kerül pénzbe, viszont azzal, hogy ez megtörtént, lépést tettek afelé, hogy össze is házasodjanak - amit viszont nem lehet szerelemből finanszírozni :)
2012. jún. 14. 14:02
 20/26 anonim ***** válasza:
45%

22 évesen nagyon korai az eljegyzés is a házasság is.

Várjatok, ráértek, hova rohannátok?

2012. jún. 14. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!