Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A pénz befolyásolja az eljegyz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A pénz befolyásolja az eljegyzés időpontját, nem a szerelem?!

Figyelt kérdés

Sziasztok, 22 éves lány vagyok és 2 éve vagyunk együtt a párommal, ő 25. Nem szoktunk az eljegyzésről, elköteleződésről beszélni túl sűrűn, ezért is lepett meg a kijelentése. Mondtam, hogy a hétvégén a barátnőm eljegyzési bulijára vagyok hivatalos, hozzátettem hogy nem is járnak egy éve sem, és már menyasszony lett:) A párom ezt megrökönyödéssel hallgatta, szerinte a srác felelőtlen, és csak eltolja ezzel az életét, úgyis szét fognak menni, felesleges ilyen korán... A barátnőm 22 éves, a párja 27.

Én ezen teljesen elhűltem, mi az hogy ezzel elszúrja az életét? Szerintem ez nagyon szép gesztus, akinek komolyak a szándékai, jelzi kivel akarja leélni az életét. Beszélgettünk erről viszonylag sokat, kibökte a párom hogy döntő többségben a pénz befolyásolja az eljegyzést. Na ekkor felcsattantam: ha a pénz, akkor hol a szerelem, a bizalom, hűség?! Jó tudom, pénz nélkül meg van kötve az ember, de ha annyira szeretné az eljegyzést vki, akkor a pénz nem számít. Szerintem csak kifogásokat keres, nem mintha erőltetném, mondtam hogy alig beszélünk erről, csak most tudtam meg erről a véleményét...

A másik az, hogy a párom nem készült még fel az eljegyzésre, 25 évesen. Érett gondolkodású, megfontolt, a kitűzött céljait eléri, nem gondoltam volna hogy a pénzt hozza fel mint az eljegyzés fő kritériumaként...

Én titkon vágyom rá, körülöttem mindenki megállapodik, és az, hogy egy szép gyűrű csillog a kezeden, büszkeséggel, boldogsággal tölt el:) Szerintem. A párom szerint az eljegyzéssel semmi nem változik, hisz a kapcsolatunk is komoly, semmit nem befolyásolna a gyűrű. Ja és megjegyezte a beszélgetés végén, hogy a pasik nem szeretik ha ezzel nyaggatják, jobb ha én sem hozom fel neki többet.

?!

22L

2012. jún. 14. 09:41
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
41%
A pasid érettebb, komolyabb, felelősségteljesebb gondolkodású mint te vagy.
2012. jún. 14. 09:46
 2/26 anonim ***** válasza:
43%
Te egy álomvilágban élsz. Igaza van. A barátnőddel kapcsolatban meg főleg.Az akarat befolyásolja az eljegyzést, de a párodnak eszébe sem jut.
2012. jún. 14. 09:48
 3/26 anonim ***** válasza:
40%
én isw nyelnék hatot, ha a fiam 25 évesen nősülni akarna. Vagy a lányom 22 évesen. Fejezzék csak be az egyetemet, dolgozzanak pár évig, és majd utána lehet eljegyzés, házasság. De nem 22 évesen
2012. jún. 14. 09:48
 4/26 A kérdező kommentje:
dolgozunk mind a ketten:) befejeztem az egyetemet.
2012. jún. 14. 09:56
 5/26 anonim ***** válasza:
31%
22 évesen max egy bachelor diplomád van. Az nem elég semmire. Szépen csináld meg a mastert, legyen jó végzettséged, amivel a gyes után minden gond nélkül elhelyezkedsz. legyen megtakarítás, ha bármi történik. És majd utána. 22 éves vagy még abban se lehetsz biztos, hogy ezzel az emberrel akarsz élni.
2012. jún. 14. 09:59
 6/26 anonim ***** válasza:
78%

Gyönyörű a szeretet, szép álmodozni...

De 27 évesen már kicsit máshogy látom a dolgokat: igenis sajnos nagyon sokat számít a pénz.

Látom a családomban, aki nagy szerelemből összejött "csóró" sráccal, tényleg szeretik egymást, de a mindennapjaikat iszonyatosan megkeseríti a nincstelenség, pedig ők is mindketten dolgoznak.

Hogy valaha összeházasodjanak, gyerekeik legyenek, vagy akár csak egy lakás, ami nem is saját, de szülő segítség nélkül tudnák bérelni... Ez mind teljesen kilátástalan és esélytelen számukra!

A szülők tartják el őket egy putriban, mert mindenképp külön akarnak lenni, mert, hogy ők szeretik egymást!

Ez tényleg nagyon dicséretes, de még a hitelekből sem tudnak soha az életben kimászni, hacsak nem történik valami csoda...

Szóval: lehet mondani, hogy szörnyű ember vagyok, de nekem valamilyen szinten igenis számít a pénz. Nem az, hogy milliomos legyen a párom, hanem az, hogy legalább legyen esélyünk egy normális életre!

2012. jún. 14. 10:00
 7/26 anonim ***** válasza:
57%
Nem értem az eddigi hozzászólókat, mi a baj az eljegyzéssel? Szerintem nem a pasi érett ebben a kapcsolatban, hanem a kérdező! Szeirntem csak üres kifogás a pénz, az eljegyzéshez nem kell sok pénz, az esküvővel meg még lehetne várni. A pasinak itt eszébe sincs lekötni magát! Leszel vele tíz évet, aztán rájössz, hogy sosem fog elvenni.
2012. jún. 14. 10:03
 8/26 A kérdező kommentje:

miért számít milyen diplomám van? Masterképzést fejeztem be idén, nem voltam évvesztes. Ez miért olyan hihetetlen? :) gyerekről szó sem volt az írásomban, még nem is utaltam rá:)

álomvilágban élek, lehet, de inkább így mint zsémbes, állandóan pesszimistaként, szerintem. :)

2012. jún. 14. 10:03
 9/26 A kérdező kommentje:
amit még kihagytam, az az hogy ha már annyira a pénzen múlik a gyűrű, havi nettó 250 ezret keres. Aki akar az tesz valamit. Ha nem akkor jönnek a kifogások.
2012. jún. 14. 10:06
 10/26 anonim ***** válasza:
53%
Nem a koroddal, egyetemeddel, munkáddal van a probléma hanem a gondolkodás módoddal. Te az eljegyzést azért tartod fontosnak mert a barátnőidnek volt már, mert te most aztán nagyon szerelmes vagy stb. Egyszerűen nincs még helyén az értékrended, süt az írásodból, hogy gyerek vagy még. Éppen ezért nem is fogod megérteni, hogy miért írják neked azt, hogy a párodnak van igaza. Olvasgassad kicsit itt azokat a kérdéseket, amiket fiatal nők-férfiak tesznek fel és arról szólnak, hogy ott vannak pici gyerekekkel és ahhoz kérnek segítséget, hogy a válóperükben vagy azután, hogyan toljanak ki a volt házastársukkal. Na, ők tartottak annak idején eljegyzést meg kötöttek házasságot olyan felindulásból, mint ahogy most te akarsz.
2012. jún. 14. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!