Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek között mi a különbség? Sok mindent összeolvastam meg hallottam már, de nem vagyok vele tisztában.
A gyűrűkről kérném segítségeteket.
Amikor a férfi megkéri kiválasztottja kezét, az a jegygyűrű?
Illetve ha azt megvette neki, akkor ha lesz az esküvő, akkor lesz a karikagyűrű?
És ha így van, akkor mi a kísérőgyűrű?
Mi ezek között a különbség kinézetben?
Meddig/hogy kell ezeket hordani?
Esetleg van még valamilyen gyűrű amiről nem írtam de tudni kéne? :)
Ne haragudjatok, de abszolút nem vagyok ezekkel tisztában, pedig szeretnék mert érdekel :(
Előre is köszönöm! :)
21/L
A karikagyűrű és a jegygyűrű egy ugyanaz. Csak ez a két különböző neve van.
Van az a lehetőség, amikor lánykéréskor rögtön a karikagyűrűt húzzák fel mindketten a bal kézre, majd esküvőn áthúzzák a jobbra. Ebben az esetben lehet adni a lánynak egy kísérőgyűrűt az eljegyzési ebéden, vacsorán, mikor a két család (közeli rokonok) összegyűlnek, a fiú ünnepélyesen mindenki előtt megkéri a lány kezét, a szülőktől is esetleg. De legjobb, ha ilyenkor a fiú apukája a lány apukájától megkéri a fia számára a lány kezét. Ilyenkor a legszebb, ha a fiú szüleitől kapja a lány a kísérőgyűrűt. Persze el is maradhat a kísérőgyűrű, ahogy nekik tetszik.
A másik (amerikai) verziónál eljegyzési gyűrűvel (köves gyűrű) kéri meg a fiú a lányt, már akkor az ujjára húzza, mikor egy romantikus estén megkéri a kezét. Ilyenkor csak a lány hord gyűrűt az esküvőig, az esküvőn pedig mind a ketten felhúzzák a karikagyűrűt vagy más néven jegygyűrűt.
Amúgy az amerikai verzió praktikusabb, mert sok embernek nem egyforma a két gyűrűsujja. Nekem pl. a bal vastagabb.
Tehát az esküvőig szorítaná a jegygyűrű.
Amúgy tényleg nincs rá általános szabály, mert most jutott eszembe, hogy tudok olyanról is, ahol a fiú gyűrűvel kérte meg a párját kezét. Ugye itt csak kettesben voltak.
De aztán sort kerítettek az eljegyzési ünnepségre is, ahol felhúzták a jegygyűrűiket. Ezen alkalomkor pedig a fiú szüleitől kapott a lány egy kísérőgyűrűt is. :D Tehát itt 3 féle gyűrűje is volt a lánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!