Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség a lánykérés és az eljegyzés között? Van egyáltalán?
No nem egészen!
A lánykérésnél a helyzet tisztázása folyik: tehát megbeszéled, hogy te kéred azt a lányt. Akitől kéred, az elgondolkozik rajta - aztán válaszol.
Az eljegyzésnél a kérés már megvolt. Az eljegyzés ennek megerősítése: gyűrűkkel, stb...
Lánykérés
ennek következménye: eljegyzés
ennek következménye: házasságkötés
Jó esetben itt a vége.
16:16 os a leghelyesebb válasz, kiegészítve azzal,hogy a lánykérés a lány szüleitől, általában az apától történik.
a mai világban ez már nagyon ritka, ha, van is, inkább csak szimbolikus jelentőséggel bír.
Az eljegyzés pedig a leendő feleség felé történő szándékkinyilvánítás, ill. válasz kérése
Ha a lánykérés nem sikeres, azaz a kérő kosarat kap,
akkor abból nem lesz eljegyzés!
Gondolom azért, amit már töben leírtak.
A lánykérés a szülőktől való kérés.
A lánytól a kezét kéri meg a leendő vőlegény.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egyébként Én a nőnemű fele vagyok a dolognak.. csak azért kérdeztem, mert párom azt mondta, hogy még idén meg szeretné kérni a kezem. Ezt elmondtam anyunak, aki azt kérdezte, hogy nem korai-e még? Mondtam, hogy nem, mert jegyben járni lehet, az még nem házasság. De Ő mondta, hogy a lánykérés után nem sokra jön az esküvő.. Mondtam, hogy akkor lesz esküvő, amikor Mi akarjuk!
Szóval ezen ment a vita! Értitek.. remélem, nem írtam túl kuszán.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!