Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Olyan rossz érzés ez. Hogy ne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan rossz érzés ez. Hogy ne vegyem észre a kommentárokat és ne legyen rossz érzés?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt a párommal. Nagyon szép kapcsolatunk van, tisztában vagyok, előnyökkel kisebb-nagyobb hátrányainkkal, de jól vagyunk. Még egyetemisták vagyunk, én idén végzek, a párom majd 3 év múlva.

Barátok, rokonok az elmúlt 1-2 évben mind eljegyezték egymást, a nyáron három esküvőre megyek. Ők alig vannak együtt 2-3 éve. Mi meg 5 éve együtt vagyunk, s nem történt semmi. Emiatt folyamatosan lövögetnek az emberek, hogy meddig akarunk még "járni"? Miért nem szánjuk el magunkat? Mire várunk? Igazából én is vágyom már nagyon a dologra, de eddig nem volt értelme, egyetemmel a nyakamban, saját kereset nélkül úgy láttuk nincs értlme bohóckodni.

Karikagyűrűt már kinéztük, de még nincs elég pénzünk rá, tanulmányi ösztöndíjból élünk, meg a szülők támogatásával...Olyan rosszul esik, hogy folyton felhánytorgatják, hogy még miért nem...s még vágjak jópofát mindenkinek. Aztán van aza része az embereknek aki felsőbbrendűnek érzi a kapcsolatát 1 év után csak mert "őt már eljegyezték"-és nem bír leszakadni a témáról.

Komolyan nem étem az embereket...

2012. máj. 8. 20:35
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
* bocs, az elgépelések miatt
2012. máj. 8. 20:37
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
Az a te fejedben dől el, hogy mennyire veszed a lelkedre az ilyen megjegyzéseket.
2012. máj. 8. 20:39
 3/23 anonim ***** válasza:
92%

Mi 6 éve vagyunk együtt és eljegyzés volt, de az is titkos. :D Szüleinkkel élünk még sajnos, ő dolgozik én most végzek a sulival. Csak szép fokozatosan mindent, nem kell elrohanni.

Mély levegő és kész, ne törődj velük. Könnyű mondani, tudom.

22/L (és 28/F)

2012. máj. 8. 20:43
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt nem az emberekről van szó. Az a baj, hogy te magad is vágysz rá, és amikor cseszegetnek, találva érzed magad. (Ha nem éreznéd úgy, hogy igazuk van, nem foglalkoznál velük!)

Szerintem beszélned kellene a pároddal a jövőt illetően. Nem a kezét kell megkérned, nem rábeszélned kell, hogy vegyen el, nem rátukmálni magad - hanem beszélgetni a terveitekről. Ha a tervek közösek (pl. egyetem után házasság), meg fogsz nyugodni és nem foglalkozol másokkal. Ha meg nem közösek a tervek, jobb, ha most kiderül. Nyilván nem kell ígérgetni egymásnak (azt majd a templomban), mert akár 1 év alatt is sokat változhattok, de arról lehet beszélgetni 5 év után, kinek mi a terve, mit szeretne a másikkal (vagy nélküle).

2012. máj. 8. 20:43
 5/23 anonim ***** válasza:
96%
Valószínűleg azért esnek rosszul ezek az meg (vagy inkább el?) jegyzések, mert TE gondolod alacsonyabbrendűnek magad. Az a baj, hogy addig, amíg a házasságra, nem mint egy kötelezően telejsítendő feladatra fogsz gondolni, addig rosszul fog esni. Ne a külvilágnak élj, hanem a saját párkapcsolatodra fordíts ennyi energiát.
2012. máj. 8. 20:46
 6/23 anonim ***** válasza:
89%

5,5 évig jártam együtt az előző barátommal. Soha nem terveztünk esküvőt, még csak szóba sem került.

Csak a te saját véleményed legyen a fontos és ne másé!

2012. máj. 8. 20:48
 7/23 anonim ***** válasza:
97%
Ne torodj veluk. Mihelyst osszehazasodtok, jon a kovetkezo tema: gyerek...ha az megvan, akkor: Szoptatod, meg mindig, mikor lesz szobatiszta, meg nem beszel, kisteso?...es igy tovabb
2012. máj. 8. 20:49
 8/23 A kérdező kommentje:

Igen, írtam ezt, hogy vágyom az eljegyzésre. A párom is tudja, és tudom, hogy ő is szeretné.

A terveink közösek, most költözünk össze nemsokára.

Nem is az a bajom, hogy nincs jövőképem a kapcsolatunkra vonatkozóan, nincs kétségem arról, hogy mi együtt leszünk-e, vagy elvesz-e. Csak még nem érkezett el az idő és elsősorban nem azért mert nem szerettük volna...

És igen, rosszul érint, ha erről faggatóznak

2012. máj. 8. 20:58
 9/23 anonim ***** válasza:
90%

Gondolj arra, egynémely okoska talán az apjától kapott zsebpénzből vette a gyűrűt. Hát az aztán nagy dicsőség, mit ne mondjak. :)

Ti tudjátok, mit akartok, tojjatok a többi fejére! Nekem is volt, hogy egy buta liba dicsekedett, hogy ők már másfél hónap után eljegyezték egymást (mi akkor úgy 1 évesek voltunk), mostanra már réges-rég nincsenek együtt. :)

2012. máj. 8. 20:58
 10/23 anonim ***** válasza:
84%

A boldogságot nem a papír adja, és nem is a gyűrű!

Ezek a dolgok jelképek, szimbolikusak, a lényeg a szívben van. Senki és semmi sem fog visszatartani valakit, ha a dolgok esetleg úgy alakulnak, hogy menni akar!

Ha pedig a szerelem, szeretet megvan, az megvan papír és gyűrű nélkül is.

2012. máj. 8. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!