Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az eljegyzés felbontódik, illik visszakérni a gyűrűt?
Eljegyzési gyűrűt nem visszakérni, hanem visszaadni illik. Éppen azért, mert a szerelmet, a kapcsolat létezését szimbolizálja. Ha nincs kapcsolat (akármilyen okból), akkor nincs joga egyik félnek sem a jeggyűrűt tovább viselni. Mire föl?
Nekem is volt csúnya szakításom régen, nekem is az volt az első, hogy összepakoltam az értékesebb ajándékokat,kivéve pl. ruházat (tényleg, mihez is kezdett volna egy használt női bugyival?), és visszaküldtem egy közös ismerőssel. Igaz, hogy másnap ott volt az ajtóm előtt az egész pakk, mire hazaértem, mert az illető nem fogadta el. A jeggyűrűt, és más ékszereket is megtaláltam, kidobni nem akartam, mert annál többet ért (nem csak az anyagiakra értem), de viselni sem akartam már. Később elvittem egy ötvösmesterhez, és csináltattam magamnak belőle egy komplett, egyedi szettet. Így viselem is, meg nem is az egykori kedves ajándékát.
visszakérni nem illik....gááz.
de szerintem visszaadni sem.
Illett volna visszaadnia, hogy ezzel is jelképezze hogy vége a kapcsolatotoknak. Más esetben nyilván, bármilyen más ékszert megtarthatna, de a jegygyűrű jelkép.
Épp ezért teljesen jogosan vissza is kérheted, de csak ezt.
Tetszett a Tiszába bedobós lezárás. Az jó ötlet volt, és jelzi is a két fél kulturáltságát.
Engem nem jegyzett el az exem, de szakítás után egyszercsak vissza adta (közvetetten persze, ismerősön át) a tőlem kapott ajándékok egy részét.
Vissza adott könyveket( nem mindet), egy-két apróságot, viszont nem adta vissza azt a parker tollat, amit vettem neki.
Nem kimondottan érdekel a dolog anyagi része, de gerinctelennek tartom, hogy visszaad pár apróságot, és megtartja a drágább ajándékot ( amit azért vettem neki, mert tudtam, hogy élete egyik álma hogy olyannal írhasson).
Ilyenkor az embernek el kellene tudnia dönteni, hogy tud élni a tőlem kapott emlékekkel, és megtart mindent, vagy nem tud, és vissza ad mindent.. Ez olyan dolog, amiben nincs középút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!