Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ha az eljegyzés felbontódik,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha az eljegyzés felbontódik, illik visszakérni a gyűrűt?

Figyelt kérdés
És számít az, hogy kinek a hibájából bontódik fel? Mert szerintem igen, ugy értem ha a csaj megcsal, adja már vissza...
2009. jún. 24. 10:22
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
87%

Eljegyzési gyűrűt nem visszakérni, hanem visszaadni illik. Éppen azért, mert a szerelmet, a kapcsolat létezését szimbolizálja. Ha nincs kapcsolat (akármilyen okból), akkor nincs joga egyik félnek sem a jeggyűrűt tovább viselni. Mire föl?

Nekem is volt csúnya szakításom régen, nekem is az volt az első, hogy összepakoltam az értékesebb ajándékokat,kivéve pl. ruházat (tényleg, mihez is kezdett volna egy használt női bugyival?), és visszaküldtem egy közös ismerőssel. Igaz, hogy másnap ott volt az ajtóm előtt az egész pakk, mire hazaértem, mert az illető nem fogadta el. A jeggyűrűt, és más ékszereket is megtaláltam, kidobni nem akartam, mert annál többet ért (nem csak az anyagiakra értem), de viselni sem akartam már. Később elvittem egy ötvösmesterhez, és csináltattam magamnak belőle egy komplett, egyedi szettet. Így viselem is, meg nem is az egykori kedves ajándékát.

2009. jún. 24. 12:46
 32/39 anonim ***** válasza:
54%
Hát én vissza nem kérném. Már csak azért se. Valószínűleg nem fogja utána hordani. Én biztos nem hordanám. De most mit kezdesz a gyűrűvel? Nyilván nem adod a következőnek. Ha ő erősködik, hogy vissza akarja adni, akkor fogadd el, de szerintem már csak büszkeséből se kérd vissza. Legyen vele boldog. Persze más a kérdés, ha mondjuk értékes, drága gyűrűről van szó.
2009. jún. 24. 20:47
 33/39 anonim ***** válasza:
50%
Az utolsó válaszolónak nem volt kedve végig olvasni a válaszokat!
2009. jún. 25. 09:11
 34/39 anonim ***** válasza:
82%
Én nő vagyok és engem a ex vőlegényem csalt meg, amit mai napig tagad, de engem már nem érdeke. Visszakérte a gyűrűt, de nem adtam. Mert szeretném beolvasztatni és egy normális karikagyűrűt csináltatni belőle.
2009. jún. 25. 14:11
 35/39 anonim ***** válasza:
59%

visszakérni nem illik....gááz.

de szerintem visszaadni sem.

2009. aug. 30. 11:41
 36/39 anonim ***** válasza:
14:11 És azt az ékszert akarod viselni, amit szerelmetek szimbólumaként kaptál egy olyan férfitól, aki megcsalt? Hiába néz ki máshogy, az ugyanaz az ékszer, én nem lennék képes viselni. Nem a harag miatt, hanem amiatt amit jelképez(ett).
2009. szept. 1. 11:57
 37/39 anonim válasza:
0%
Ha nem adod vissza nem lesz szerencséd a következö házzaságodban!
2010. márc. 8. 14:43
 38/39 anonim ***** válasza:
Követem az elöttem szólót! A gyűrű ajándék volt, egy gesztus, amivel megkérted! Egy tábla csokit sem kérünk vissza a párunktól ha összeveszünk, nemhogy egy gyűrűt! Ajándék volt, maradjon is az, akkor szeretett Téged mikor eljegyezted, az a múlt, ez a jelen, ne legyünk már ilyen anyagiasqak! Ha Nálad elvi kérdés, akkor meg büszkeségből se kuncsorogd vissza! Megalázó és nem méltóságteljes!
2010. aug. 2. 16:16
 39/39 anonim ***** válasza:

Illett volna visszaadnia, hogy ezzel is jelképezze hogy vége a kapcsolatotoknak. Más esetben nyilván, bármilyen más ékszert megtarthatna, de a jegygyűrű jelkép.

Épp ezért teljesen jogosan vissza is kérheted, de csak ezt.

Tetszett a Tiszába bedobós lezárás. Az jó ötlet volt, és jelzi is a két fél kulturáltságát.

Engem nem jegyzett el az exem, de szakítás után egyszercsak vissza adta (közvetetten persze, ismerősön át) a tőlem kapott ajándékok egy részét.

Vissza adott könyveket( nem mindet), egy-két apróságot, viszont nem adta vissza azt a parker tollat, amit vettem neki.

Nem kimondottan érdekel a dolog anyagi része, de gerinctelennek tartom, hogy visszaad pár apróságot, és megtartja a drágább ajándékot ( amit azért vettem neki, mert tudtam, hogy élete egyik álma hogy olyannal írhasson).

Ilyenkor az embernek el kellene tudnia dönteni, hogy tud élni a tőlem kapott emlékekkel, és megtart mindent, vagy nem tud, és vissza ad mindent.. Ez olyan dolog, amiben nincs középút.

2010. okt. 3. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!