Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért gondolta meg magát?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolta meg magát?

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt, sokat beszéltünk esküvőről, gyerekről. Igaz először én hoztam fel, de elmondta, hogy ő majd 3 gyereket szeretne, meg ilyen- olyan esküvőt. Úgy gondoltam most talán már itt az ideje az eljegyzésnek ő 31 éves, már szinte az összes ismerősünk megházasodott, mindenhol jön,vagy készül a gyerek. Igaz a családja nagyon nem akarja, hogy elvegyen, féltik a vagyont. De még a házassági szerződésben is benne vok mert én szeretem őt! Amikor közölte a napokban egy veszekedés során, hogy ő nem fog engem elvenni, a kérdésemre, hogy miért azt válaszolta, hogy mert akkor még inkább felelőségre vonhatom, hogy hol van, mit csinál stb... Én úgy gondolom, ha párkapcsolatban élünk alap, hogy közöljük a másikkal, hogy hova megyünk, mikor vagyunk várhatóak... Sokszor ha telefonál,találkozót beszél meg és amikor rákérdezek, hogy akkor elmész vagy találkozol valakivel, vagy miről van szó? - Majd felrobban. Féltékeny vagyok, de nem brutál módon és csak is azért mert adott rá okot, amúgy nem voltam féltékeny! Szerintetek várjak rá? Én szeretnék férjhez menni, nem azt mondom, hogy azonnal de 1-2 év múlva már igen. Nagyon köszi a válaszokat előre is!
2009. jún. 17. 12:33
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
13:32- es! Először is gratulálok kívánok,minden jót! Sok boldogságot! :) Van benne valami, hogy még nem nőtt be a feje lágya, mert amikor összejöttünk, még azt is anyucitól meg a nővérétől (300 km távolság) kérdezte meg mit egyen az nap vagy mit vegyen fel...
2009. jún. 17. 13:44
 22/29 anonim ***** válasza:
70%
Köszi a jókívánságot. Szerintem még mindig nem csiszolódtatok össze. Mi 3 évesen ugyanígy voltunk. 5 éve vagyunk együtt, és még mindig vannak változások. A férfiak későn érnek, és ő is változni fog. Előbb utóbb mindenki rájön, hogy a másik se jobb, akkor meg miért ne próbálnánk meg alkalmazkodni egymáshoz. Látod az én párom is megtanulta, és sokkal jobb ember vált belőle. Ezt az anyukája is mondta.
2009. jún. 17. 14:00
 23/29 anonim ***** válasza:
96%

Hűű, látom itt nagyon megy a lepontozás, de nem nagyon zavar.

Abban a cipőben jársz, amiben a barátnőm: itt már mindenki férjhez ment én is azt akarom. Tudod: ha a szomszéd új kocsit vesz, akkor én is!!!

Én elhiszem, hogy te is családot szeretnél, de azért sztem -attól hogy nő vagyok megpróbálom a másik szemszögéből nézni - annak is lehet oka a szülei véleményén túl is, hogy eddig nem vett el.

Tudni kell , ki hol jár? Hát jobb esetben nem kell beszámoltatni a másikat. Elmondja az magától is. Meg közbe is jöhet valami - pl. nő létemre nálunk én vagyok a pontatlanabb, mert kötetlen a munkám- de az a helyzet, hogy feltatálták a mobiltelefont, felhívom és szólok, hogy bocs, kincsem, még beesett egy ügyfél, de kb. fél hatra azért remélem hazaérek. és kész.

Ugyanez az én páromnál. Tervezünk, tervezünk, de bármi közbejöhet. Este vacsi közben, vagy a teraszon üldögélve elmondjuk a másiknak, ki mit intézett, kivel találkozott, mit hallott...ez a párkapcsolat.

De én mondjuk nem is erőltettem a házasságot,pedig 33 éves voltam. Gondoltam, majd szól, ő a pasi... és szólt. A szülőknek meg nem volt beleszólásuk egyik oldalról sem.

Volt egyébként ilyen barátom, hogy megbeszéltük, hogy jön, vártam, semmi... két nap múlva előjött, hogy jaj-neki ez meg az közbejött. Egy -két ilyen alkalom után eltanácsoltam. Azt tartom, akinek fontos vagyok, az ilyet nem tesz. Ha meg nem vagyok fontos, kár erőltetni.

2009. jún. 17. 14:17
 24/29 anonim ***** válasza:
82%
Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de ez a fickó nem neked való. Esze ágában sincs nősülni, lekötni magát. Ha valaki mégis "befűzi" majd utánad, akkor is ilyen marad. Messze nem értek egyet azokkal, akik nem tudják és nem is akarják tudni, hol, kikkel tölti az idejét a férjük /feleségük/. Az ilyen nem egy boldog házasság, hanem egy nyitott házasság, amire azt szokták mondani: egyik kocsizik, a másik kerekezik... Igenis: ha két ember házas /családos/, nemcsak tudhatja, de tudnia is kell, mivel tölti az idejét a másik és mikor várható haza. Akit pedig ez nem érdekel, az a másikkal szemben közömbös és elvárja, hogy neki is engedélyezzék a külön utakat. És mi az, hogy 31 éves létére nem nőtt be a feje lágya?! Ha így van, nem is fog 50 éves létére sem! Ne sajnáldd! Te egy adni képes és adni akaró szerető társ vagy, ő pedig az ellenkezője. Hagydd ezt a vonatot elmenni! Ahogy te megnyilvánulsz, az nem a vad féltékenység, hanem egy normális reakció.
2009. jún. 17. 16:37
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát lehet nem leszek népszerű, de én a kérdezőt is meg tudom érteni valamilyen szinten. Mi 5 éve vagyunk együtt a párommal, gyermek is van már, de soha nem merült az fel, hogy ne tudtuk volna hol van a másik. Ez szerintem teljesen alap dolog és nagyon jól működik nálunk. Tényleg csak arról van szó, hogy ha munka után beül sörözni a kollégákkal vagy bármi más dolga van, akkor telefonál és szól, hogy ekkor meg ekkor jövök, mert ez vagy az van. Nem szokott ebből probléma lenni, megértem hogy ő is vágyik szabadidőre, amit nélkülem meg a gyerek nélkül tölt. Ez teljesen normális. De miért olyan nehéz megmondani a másiknak, hogy hova megy meg mikor jön haza? Ez szerintem nem jelenti a függetlenség feladását. Bár én igazából azt sem nagyon értem az előző válaszokban, hogy hogyan lehet egy párkapcsolatban függetlennek lenni. Nekem ez valahogy paradoxon.
2009. jún. 17. 18:15
 26/29 anonim ***** válasza:
89%

Más az, hogy megadod a másiknak a szabadságot, és megint más, ha semmibe veszed.

Tudomásul venni, ha szól, hogy szeretne a haverjával/barátnőjével inni egy sört = szabadság megadása.

Nem szólni, nem telefonálni, amikor a párom terített asztalnál vár = lesz.rni a fejét.

Más engedélyért pitizni a párunknál, és más szólni neki, hogy hova megyek és miko rjövök haza.

2009. jún. 17. 19:41
 27/29 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy ennyien válaszoltok! Sokat segít.

És igen én is azt gondolom természetes, hogy elmegyünk a barátainkkal, vagy töltünk időt egyedül, vagy hasonlók, nem is mondom, hogy ne mennyen, csak szóljon. Ennyi. Szerintem az a noprmális kapcsolat, ahol mindent megtudnak beszélni és érdeki a másikat, hogy mi van veled, s viszont is!

2009. jún. 18. 08:56
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Az én volt pasim is egyszer ezt vágta a fejemhez(egy veszekedés során,hogy fájdalmat okozzon),hogy ő nem fog elvenni feleségül,pedig nem is kérte tőle senki és nem is mentem volna hozzá:-DDDDDDDD Azóta van egy 3 hónapos kisbabám,egy boldog párkapcsolatom és még mindig nem vagyok feleség:-DD Nem vagyok egy házasságpárti,de most már ellene sem lennék,egész egyszerűen nem tartom fontosnak,nem ez tart össze két embert.

Szerintem sem illetek össze,legalábbis az én tapasztalatom szerint.

2009. jún. 18. 22:33
 29/29 anonim ***** válasza:
Eszembe jutott egy jó kis sztori: Weiszdorf Róbert /volt/ felesége éveken át nem tudta hol a férje. És hol is volt? Ja, még az elején a móri bankrablásnál, utána isten tudja hol 5-6 évig, míg le nem bukott. Ennyit a külön utakról... és talán a felesége nem is volt akkoriban féltékeny!
2009. jún. 19. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!