Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Velem van baj, furán látom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Velem van baj, furán látom a dolgokat, vagy a barátom fél elkötelezni magát?

Figyelt kérdés

Barátommal már több, mint 2 éve járunk együtt, ő 23 éves, én 19. OKJ-s képzésre járok, még van hátra 3 félévem. Barátom fél éve dolgozik, biztos munkahelye van, szeretik ott, tehát a kirugás veszélye nem áll fent. Minden jól megy, szeretjük egymást, de barátom azt mondta, csak akkor kéri meg a kezem, ha van már lakásunk, és az anyagi helyzetünk stabil. Attól tartok, hogy még másfél évig nem fogja megkérni a kezem, mivel dolgozni a sulim mellett még nem tudok (iskolarendszerű OKJ-sra járok), de úgy érzem, a 4 év utáni házasság kicsit már késő (nem úgy késő, hogy akkor már nem fogom szeretni, hanem szokatlan azt hiszem. nem találok rá jó szót) Ill. 4 évre van az eljegyzés, ki tudja, az esküvő mikor lesz? Lehet, hogy kicsit önzőn hangzik, de nincs benne semmi ilyesmi.(lakás fél/1 éven belül várható)

Szal a kérdés adott: nekem vannak erről fura elképzeléseim, vagy fél az elkötelezettségtől?

2009. jan. 19. 16:12
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
ehhez még hozzá tartozik, hogy a fizujából meg tudnánk élni ketten, és a törlesztőrészlet is kijönne. Ja, és nem siettetni akarom, csak emiatt kicsit rossz érzések kavarognak bennem és elszontyolodom. :(
2009. jan. 19. 16:15
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
De elkapkodni se szabad. Van olyan rokonom, akik 8(!!!) évig jártak jegyben, és boldogok együtt, a szüleim pedig fél év alatt elkapkodták, és 4 ember élete ment tönkre (az övék és a miénk, a gyerekeiké).
2009. jan. 19. 16:27
 3/22 anonim ***** válasza:
65%

Na akkor kezet foghatunk! Bár mi már hat éve vagyunk együtt(idősebbek vagyunk mint ti), még nálunk sem volt eljegyzés. Persze anélkül is nagyon jól megvagyunk, és leszünk is. De én szeretném ha ezzel is közelebb kerülnénk egymáshoz, és büszkén hordanám a gyűrűt az ujjamon. Baráti társaságban szinte már mindenkinél volt eljegyzés, holott ők 2-3 éve vannak csak együtt.

A párom hasonlóan gondolkodik, mint a tiéd: először az anyagi biztonság, lakás, autó...

Rossz érzés ne legyen benned, nem azért nem kéri meg a kezed, mert nem biztos a dolgában("fél az elkötelezettségtől"), hanem mert teljes biztonságot szeretne neked teremteni. Viszont téged is megértelek. Ha eljön az ideje megfogja kérni a kezedet, hagyd, hogy megteremtse neked azt, amit szeretne.

2009. jan. 19. 16:34
 4/22 anonim ***** válasza:
64%

Azt a hibát ne kövesd el, hogy nyaggatod az eljegyzéssel, mert akkor már nem lesz neki értéke. Várd meg, hogy megkérjen, és érezd majd magad megtisztelve, hogy ő téged választott... Ha tényleg igaz a kapcsolatotok, akkor még úgyis életetek végéig együtt lesztek, nem lesz jelentősége annak, hogy pl. egy évvel előbb, vagy utóbb lesz eljegyzés.

Az pedig okos dolog, ha előbb összeköltöztök, ugyanis lakva ismeri meg az ember a másikat.

De természetesen érhető, hogy te hamarabb szeretnél gyűrűt látni az ujjadon. Viszont ha lakáson, meg hasonlókon gondolkodik a párod, akkor ne félj attól, hogy fél elkötelezni magát, hisz ezeket a te biztonságod érdekében (is) teszi.

2009. jan. 19. 16:39
 5/22 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtató válaszokat, olyan aranyosak vagytok! :)
2009. jan. 19. 16:41
 6/22 anonim ***** válasza:
95%
Ne aggódj, az, hogy most nem jegyez még el, nem jelent semmit. Ha 2 év múlva eljegyez és 3 év múlva házasodtok, még akkor is csak 22 leszel, ami a mai világban nagyon korainak számít. Én 4 év együttlét után mentem férjhez 24 évesen, de ismerek olyat, aki 11 év után, mert 14 évesen ismerkedetk meg.
2009. jan. 19. 16:52
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom 10 év után kérte meg a kezemet. Esküvőt nem tervez...
2009. jan. 19. 17:32
 8/22 anonim ***** válasza:
33%
Ne házasodjatok meg. Mi az Istennek elrontani a SZERELMET házassággal.
2009. jan. 19. 17:40
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen ismertem meg a volt pasimat. 7 évig voltunk együtt, igaz nekem meg sem fordult a fejemben eljegyzés meg házasság... 19 évesen????aztán vége lett.

Azontúl, ha nekem valaki azt mondaná, hogy jól eléldegélne a fizumból, ideglelést kapnék...

2009. jan. 19. 18:18
 10/22 anonim ***** válasza:
50%
mi is 6éve vagyunk együtt.ő 25,én 21.tudom,nem abból kell kiindulni,de már egy csomo osztálytársam férjhez ment,gyereke született.mi már lassan 3éve együtt élünk,ebből 2külön a szülőktől.igaz,most nincs munkám,nem lenne pénzünk egy esküvőre,de ha legalább a hajlandóság vagy a gondolat megfordulna a fejében.dehogy!amikor mondom,hogy tök jó lenne mindig azt mondja,hogy MAJD!persze,ez a pasiknak nem fontos,főleg,hogy mindent megkapnak esküvő nélkül is.hülyék lennének még papíron is elkötelezni magukat.én csak abban bízok,hogy meg kell,hogy érjen rá.de már 25lesz!remélem neked hamarabb összejön.mert én vénlány maradok.:-)
2009. jan. 19. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!