Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van baj, furán látom a dolgokat, vagy a barátom fél elkötelezni magát?
Barátommal már több, mint 2 éve járunk együtt, ő 23 éves, én 19. OKJ-s képzésre járok, még van hátra 3 félévem. Barátom fél éve dolgozik, biztos munkahelye van, szeretik ott, tehát a kirugás veszélye nem áll fent. Minden jól megy, szeretjük egymást, de barátom azt mondta, csak akkor kéri meg a kezem, ha van már lakásunk, és az anyagi helyzetünk stabil. Attól tartok, hogy még másfél évig nem fogja megkérni a kezem, mivel dolgozni a sulim mellett még nem tudok (iskolarendszerű OKJ-sra járok), de úgy érzem, a 4 év utáni házasság kicsit már késő (nem úgy késő, hogy akkor már nem fogom szeretni, hanem szokatlan azt hiszem. nem találok rá jó szót) Ill. 4 évre van az eljegyzés, ki tudja, az esküvő mikor lesz? Lehet, hogy kicsit önzőn hangzik, de nincs benne semmi ilyesmi.(lakás fél/1 éven belül várható)
Szal a kérdés adott: nekem vannak erről fura elképzeléseim, vagy fél az elkötelezettségtől?
Na akkor kezet foghatunk! Bár mi már hat éve vagyunk együtt(idősebbek vagyunk mint ti), még nálunk sem volt eljegyzés. Persze anélkül is nagyon jól megvagyunk, és leszünk is. De én szeretném ha ezzel is közelebb kerülnénk egymáshoz, és büszkén hordanám a gyűrűt az ujjamon. Baráti társaságban szinte már mindenkinél volt eljegyzés, holott ők 2-3 éve vannak csak együtt.
A párom hasonlóan gondolkodik, mint a tiéd: először az anyagi biztonság, lakás, autó...
Rossz érzés ne legyen benned, nem azért nem kéri meg a kezed, mert nem biztos a dolgában("fél az elkötelezettségtől"), hanem mert teljes biztonságot szeretne neked teremteni. Viszont téged is megértelek. Ha eljön az ideje megfogja kérni a kezedet, hagyd, hogy megteremtse neked azt, amit szeretne.
Azt a hibát ne kövesd el, hogy nyaggatod az eljegyzéssel, mert akkor már nem lesz neki értéke. Várd meg, hogy megkérjen, és érezd majd magad megtisztelve, hogy ő téged választott... Ha tényleg igaz a kapcsolatotok, akkor még úgyis életetek végéig együtt lesztek, nem lesz jelentősége annak, hogy pl. egy évvel előbb, vagy utóbb lesz eljegyzés.
Az pedig okos dolog, ha előbb összeköltöztök, ugyanis lakva ismeri meg az ember a másikat.
De természetesen érhető, hogy te hamarabb szeretnél gyűrűt látni az ujjadon. Viszont ha lakáson, meg hasonlókon gondolkodik a párod, akkor ne félj attól, hogy fél elkötelezni magát, hisz ezeket a te biztonságod érdekében (is) teszi.
17 évesen ismertem meg a volt pasimat. 7 évig voltunk együtt, igaz nekem meg sem fordult a fejemben eljegyzés meg házasság... 19 évesen????aztán vége lett.
Azontúl, ha nekem valaki azt mondaná, hogy jól eléldegélne a fizumból, ideglelést kapnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!