Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van baj, furán látom a dolgokat, vagy a barátom fél elkötelezni magát?
Barátommal már több, mint 2 éve járunk együtt, ő 23 éves, én 19. OKJ-s képzésre járok, még van hátra 3 félévem. Barátom fél éve dolgozik, biztos munkahelye van, szeretik ott, tehát a kirugás veszélye nem áll fent. Minden jól megy, szeretjük egymást, de barátom azt mondta, csak akkor kéri meg a kezem, ha van már lakásunk, és az anyagi helyzetünk stabil. Attól tartok, hogy még másfél évig nem fogja megkérni a kezem, mivel dolgozni a sulim mellett még nem tudok (iskolarendszerű OKJ-sra járok), de úgy érzem, a 4 év utáni házasság kicsit már késő (nem úgy késő, hogy akkor már nem fogom szeretni, hanem szokatlan azt hiszem. nem találok rá jó szót) Ill. 4 évre van az eljegyzés, ki tudja, az esküvő mikor lesz? Lehet, hogy kicsit önzőn hangzik, de nincs benne semmi ilyesmi.(lakás fél/1 éven belül várható)
Szal a kérdés adott: nekem vannak erről fura elképzeléseim, vagy fél az elkötelezettségtől?
Mi 9 éve vagyunk együtt. Úgy gondoltuk, hogy akkor legyen eljegyzés, ha a mi közös otthonunkban lehet. Így 4 év után került rá sor (előtte főiskolára jártam, és valamelyikünknek nem volt munkája). A lakodalomig újabb két év telt el, de akkor már babát is vállaltunk.
Nekünk így jó volt. Szerintem az esküvő előtt kell az együttélés, azt ne hagyd ki. Az meg, hogy mennyit jártok jegyben, szerintem mindegy.
Szóval szerintem ne sürgesd...
Én 27 éves vagyok, a párom 35. 4,5 éve ismerjük egymást ebből 3,5 éve együtt élünk. Az eljegyzést múlt nyáron megtartottuk, de csak azért mert hónapokig nyagattam előtte. Bár ha nem szeretne, nem tette volna meg. Most pedig babát várok és nem lesz esküvőnk, én ezen nagyon ki vagyok borulva, ő meg azért mert én is és mindenki ezért nyagatja szegényt.
Van még időtök.
Nagyobb értéke van annak, ha szabad akaratából kéri meg a kezed, nem a nyaggatás következtében... Sosem tudod meg különben, mit tenne önszántából...(Feltéve, ha ez az "apróság" is érdekel, a saját férjhezmeneteleden kívül... Bár emelem kalapom azon hímneműek előtt, akik az ilyen nyaggatások ellenére is elveszik a nőt, babajövetel nélkül(!!!)- én mondjuk elszaladnék.
Jah, nő vagyok.
unokaocsém és a barátnoje 7 éve vannak egyutt (o akkor 15 volt), most kérte meg a kezét, mikor már kezdték átépíteni a házat, amit vettek. Ok picit megváratták egymást az eljegyzéssel, de rovid jegyességet terveznek, és még idén eskuvot.
Engem a párom másfél év után kért meg, és ujabb másfél év telt el az eskuvoig (be kellett fejeznem az egyetemet).
Unokanovéremék 8 éve járnak, még nem volt semmi...ezt már picit furcsállja mindenki.
Ha komoly a kapcsolat, és ezt érezteti is veled, a 4 év még nem olyan sok. Es ki tudja, kozben mi jut az eszébe:)
azért az együtt lakás nagyon mást jelent!!!!!
Hetente egyszer s a hétvégén együtt alszotok és ott van a munka után....
Az együtt lakástól ez fényévekre van...
Majd, amikor Te kelsz megfőzni a kávéját , kikészíteni a reggelijét, elengedni a munkába (a kezébe tuszkolni a tízórai zacsit, különben elfelejti és az is a te hibád), hogy utána Te összeszeded magad és mész dolgozni... vagy tanulni...
Mire hazaér és meleg vacsi várja (nem mindenhol így van, nálunk pl így, mert napközben nem eszünk főtt kaját)...
Hogy Te mosol rá a számlákat együtt nézitek át együtt mentek bevásárolni és próbáltok ésszerüen kaját venni (rájönni, hogy az milyen sokba kerül), hogy nap mint nap ott vagytok egymás mellett, minden este együtt alszotok el és keltek fel.... Na akkor már nevezhetjük együttélés féleségnek, addig nem...
Akkor fogsz rájönni, hogy mondjuk utálja a lámpafényt, pedig Te elalvás előtt szeretsz olvasni, vagy hogy még lefekvés előtt fél órát trónol a wc-n. Vagy hogy mókus életet él és begyűjti az ágy alá a mosdó mögé a wc mögé az alsógatyáit és utána rajtad keresi, hogy miért nincs neki tiszta....
Hogy nem láttad e ezt vagy azt?...
szóval nagyon sok dolog.
ez egyelőre együtt járás. ebből nem ismered meg tökéletesen.
Én voltam , aki 17 évesen ismerkedett meg a volt pasijával és 7 évet voltak pont így együtt, mint most ti....
Hát igen, talán nem volt elég, amit leírtam, dehát az egész életemet csak nem írhatom le :)
Együtt járunk bevásárolni, saját pénzünkből veszünk szinte mindent, én csomagolok neki minden nap kaját, amikor végez a melóban, sokszor meleg kajával várom, a cuccait ugyan úgy itt hagyja nálam, kezdve az újságokkal, a fésűjével és a törülközőjével a poharán, a fogkeféjén és a cipőjén át a ruhájáig. Szinte már itt lakik. Van közös bankszámlánk, közös minden pénzünk, sőt, mindenünk, tehát együtt nézzük át a számlákat is, egymás pénzügyeiről mindig tudunk, és jól tudom, hogy milyen trehány, szintén széthagyja a ruháit, állandóan pakolok utána még a saját szobámban is :) Szal azt hiszem, még ebben se sokat különbözik a mi életmódunk az együttéléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!