Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy nagyon sok...

Miért van az, hogy nagyon sok család panaszkodik, hogy hónapról-hónapra alig élnek meg, mégis hitelre vesznek lényegtelen dolgokat?

Figyelt kérdés

Karácsonykor viszik haza a 100-200 cm-es plazmatv-t, felvesznek rá olyan hitelt, hogy a háromszorosát fizetik vissza, közben alig nyögik a többi hitelt is...

Kocsit is simán vesznek 10 év futamidőre, aztán megy a sajnáltatás...

Tisztelet a kivételnek!

2011. okt. 4. 20:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Mert többnek akarnak látszani.Pedig tudhatnák,hogy aki igazán gazdag,az nem mutatja a vagyonát.
2011. okt. 4. 20:19
 2/19 anonim ***** válasza:
97%

Sajnos tényleg sok ilyen van. sokan nem is gondolnak bele, hogy mennyit fizetnek vissza, mert " az csak 20 ezer havonta"

aztán ha beszorzod nekik a hónapokkal, akkor néznek

2011. okt. 4. 20:21
 3/19 anonim ***** válasza:
83%
Az ilyen előbb gondolkodjon.
2011. okt. 4. 20:21
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Ez tiszta pszichológia szerintem:)

Mindenki szeretné magát jutalmazni valamiképpen, ha máshogy nem, hát tárgyakkal, háztartási eszközökkel, aminek ideig óráig örülhet.

Hiába tudja a realitását a dolognak, akkor is megveszi, mert kell a lelkének néha egy kis "ünnep".

Ilyenek a magyar emberek.

És különben is: ha a szomszédnak is van, nekünk miért ne lehetne, nem igaz?

:)

2011. okt. 4. 20:27
 5/19 anonim ***** válasza:
96%
Ha nincs gyereke akkor csinálja nyugodtan, ő fog éhen halni, nem tudom sajnálni. Ha viszont van gyereke akkor iszonyatosan ki fog szúrni vele is egyrészt azért mert még rosszabb anyagi körülmények között fog felnőni másrészt meg azért mert ezt a pénzzel való felelőtlen bánásmódot el fogja tanulni a "szülőktől" és felnőttként ugyanúgy el fog adósodni, bármennyit is keressen.
2011. okt. 4. 20:29
 6/19 A kérdező kommentje:
Igen, valahogy ez a hozzáállás: "Ha a szomszédnak 100 cm-s tévéje van, nekem 200 cm-s lesz, még akkor is, ha az havi 200-at keres én meg 80-at."
2011. okt. 4. 20:29
 7/19 A kérdező kommentje:
Olyat is ismerek, aki inkább megveszi a gyereknek a converse cipőt, hogy az elég menő lehessen, és két héttel fizetés előtt már nem tudják, kerül-e az asztalra étel...
2011. okt. 4. 20:30
 8/19 anonim ***** válasza:
89%
Talán, mert vágyik rá, és abban a pillanatban ez elérhető. Én inkább szomorúnak tartom, hogy valakinek egy tv gond legyen. Én ezért nem bántanám őket, nem egy játékgépbe dobálják a pénzt, csak szeretnének valamit, ami sajnos ma ebben az országban luxus.
2011. okt. 4. 20:32
 9/19 anonim ***** válasza:
88%

Így van, a 20:32-es válaszolónak igaza van. Elég szomorú, hogy napi 8-10 óra gürizés mellett egy tévé megvásárlása luxusnak számít.

:(

2011. okt. 4. 20:34
 10/19 anonim ***** válasza:
84%

szomorú. Mi tényleg jól keresünk, havi 1millió körül a férjemmel. A környék ahol lakunk se szegény környék. De sokszor csodálkoztam,hogy a mi gyerekeinknek és a környékbeli gyerekeknek soha nem volt a legújabb telefonja, én kinevettem a lányom amikor 40 ezres cipőt akart ésmondtam hogyha megkeresi a felét, akkor megkapja a másikat, de az iskolában az a gyerek akinek a családsegítőkön keresztül sokszor adtunk ruhát, az a gyerek megkapta a cipőt. nyeltem kettőt.

a lányom pedig megkereste a huszast, így aztán neki is lett.

2011. okt. 4. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!