Miért van az, hogy nagyon sok család panaszkodik, hogy hónapról-hónapra alig élnek meg, mégis hitelre vesznek lényegtelen dolgokat?
Karácsonykor viszik haza a 100-200 cm-es plazmatv-t, felvesznek rá olyan hitelt, hogy a háromszorosát fizetik vissza, közben alig nyögik a többi hitelt is...
Kocsit is simán vesznek 10 év futamidőre, aztán megy a sajnáltatás...
Tisztelet a kivételnek!
Sajnos tényleg sok ilyen van. sokan nem is gondolnak bele, hogy mennyit fizetnek vissza, mert " az csak 20 ezer havonta"
aztán ha beszorzod nekik a hónapokkal, akkor néznek
Ez tiszta pszichológia szerintem:)
Mindenki szeretné magát jutalmazni valamiképpen, ha máshogy nem, hát tárgyakkal, háztartási eszközökkel, aminek ideig óráig örülhet.
Hiába tudja a realitását a dolognak, akkor is megveszi, mert kell a lelkének néha egy kis "ünnep".
Ilyenek a magyar emberek.
És különben is: ha a szomszédnak is van, nekünk miért ne lehetne, nem igaz?
:)
Így van, a 20:32-es válaszolónak igaza van. Elég szomorú, hogy napi 8-10 óra gürizés mellett egy tévé megvásárlása luxusnak számít.
:(
szomorú. Mi tényleg jól keresünk, havi 1millió körül a férjemmel. A környék ahol lakunk se szegény környék. De sokszor csodálkoztam,hogy a mi gyerekeinknek és a környékbeli gyerekeknek soha nem volt a legújabb telefonja, én kinevettem a lányom amikor 40 ezres cipőt akart ésmondtam hogyha megkeresi a felét, akkor megkapja a másikat, de az iskolában az a gyerek akinek a családsegítőkön keresztül sokszor adtunk ruhát, az a gyerek megkapta a cipőt. nyeltem kettőt.
a lányom pedig megkereste a huszast, így aztán neki is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!