Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy nagyon sok...

Miért van az, hogy nagyon sok család panaszkodik, hogy hónapról-hónapra alig élnek meg, mégis hitelre vesznek lényegtelen dolgokat?

Figyelt kérdés

Karácsonykor viszik haza a 100-200 cm-es plazmatv-t, felvesznek rá olyan hitelt, hogy a háromszorosát fizetik vissza, közben alig nyögik a többi hitelt is...

Kocsit is simán vesznek 10 év futamidőre, aztán megy a sajnáltatás...

Tisztelet a kivételnek!

2011. okt. 4. 20:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%

Igen, ők ma a középosztály, akik nettó 200 ezer körül keresnek, és megengedhetik maguknak, hogy ilyen luxus cikkeket vegyenek.... hitelre.

Akiket én ismerek, és átlagos bérből élnek, most sokan vesznek fel hitelt... tüzifára.

Mert a havi nettó 70 ezerből nem lehet félretenni annyit, hogy 200 ezret egy összegben kifizessenek, mindig hozzányúlnak, mert hol a hűtő megy tönkre, hol a gyerekről esik le a cipő.

Ebben az a szomorú, hogy ezek a családok igenis gondolnak a jövő évre, hogy addigra még nem fizették ki a hitelt, de tél akkor is. Csak úgy vannak vele, hogy egyelőre idén nem akarnak megfagyni... hátha lesz jobb, majd lesz valahogy.

A legdurvább, hogy ők vannak többen. Csak ritkábban hallatják a hangjukat, mert nekik már nem telik internet előfizetésre.

2011. okt. 4. 20:40
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos ez van a termékekkel. Ahogy haladunk a jövő felé, egyre jobb és jobb cuccokat gyártanak, csakhogy vegye meg az ember. Az nem számít, ha 200 ezer, de kell.

Én pont ezért utálom a jövő termékeit: 6D-s plazma tv, beszélő PC.

2011. okt. 4. 20:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
20:35 Tetszik hogy annak ellenére hogy magyar viszonylatban kiemelkedően gazdagnak számít a családotok, nem hagyod hogy a gyermeked, egy életképtelen elkapatott ember legyen, hanem idejében megtanítod arra, hogy a dolgokért meg kell küzdeni. Jó hozzáállás!
2011. okt. 4. 22:43
 14/19 nikaa11 válasza:
100%
Sajnos a reklámok és a sok reklám újság (amiből naponta kb 10 db jön) na ezek veszik el az ember épp elméjét és olyan hatással vannak ránk hogy azonnal mennünk kell vásárolni.Akcióóóó és akcióó állandóan,de ha valaki utána néz,nem is olyan akciós az a termék csak MI hisszük az NAIVAN :-(
2011. okt. 4. 23:44
 15/19 anonim ***** válasza:
76%

mert nincs más örömük az életben, és legalább ezzel próbálnak kompenzálni.

aztán meg sírnak.

az egyik áruhiteles bank követeléskezelési osztályán dolgozom. olyan sztorikat hallok, hogy az állam esik le...

még ők vannak felháborodva, hogy a bank szeretné behajtani rajtuk a törlesztőrészletet. és nem kenyérre meg tűzifára vették fel a hitelt, hanem lapostévére, meg laptopra, meg robogóra. könyörgöm, nem volt kötelező, senki sem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy na most megveszed 35%-os THM-re a 100centis TV-t!

nekünk tv-nk sincs, régi autóval járunk, mondhatni egyszerűbb körülmények közt élünk, de van félretett pénzük, ha hirtelen kell fontos dologra, akkor legyen.

amióta ezen a helyen dolgozom, azóta csak erősödött bennem a tudat, hogy hitelt soha semmire. kajára, rezsire előteremtjük a pénzt, max nem nagyzolunk. nem is szorulok rá.

2011. okt. 5. 12:12
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert fogyasztói társadalomban élünk. Az vagy, amit megveszel. Azokra nézünk fel, akik sok minden megvásárlását megengedhetnek maguknak. Ezért adják a tévékben a reklámokat, ezért vannak tele az utcák boltokkal. A legtöbb ember pedig nem képes kitörni korának szelleméből.
2011. okt. 5. 12:27
 17/19 A kérdező kommentje:

"Talán, mert vágyik rá, és abban a pillanatban ez elérhető. Én inkább szomorúnak tartom, hogy valakinek egy tv gond legyen. Én ezért nem bántanám őket, nem egy játékgépbe dobálják a pénzt, csak szeretnének valamit, ami sajnos ma ebben az országban luxus."

Hát ebben nem értünk egyet. Egy fél szobát betöltő plazmatévé egy átlagfizetésű embernek elég felesleges kiadás. Főleg, hogy megvan a régi tévé, aminek semmi baja, ez azért kell pusztán, mert a szomszédnak is olyana van és neki legyen még nagyobb...

Anyáméknak van egy több mint 20 éves videoton tévéjük. amíg működik, addig nem fognak újat venni, de ha vesznek is, nem 2m-est, hanem amekkora a régi volt kb. az ilyen óriás tévékkel csak felvágni akarnak egymás előtt az emberek...

2011. okt. 5. 17:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

mert idióták.Sose értettem minek kell a plazmatv,laptop+asztali gép,hozzá hitelre 150 ezres telefon..van ilyen ismerősöm,aztán meg sir,hogy 10 éve nem volt nyaralani,meg hónap végén már csak margarinos kenyeret eszik egy hétig.

Lenne pénzem házimozira,de őszintén,mi a f@sznak?hogy több port fogjon?mert a szomszédnak olyan van? kit érdekel..rám meg irigykednek,mert nincs hitelem.,és egy évben egyszer elmegyek nyaralni a balatonra,csak abba nem gondolnak bele,hogy nem veszek fel hitelt mert kijött a legujabb iphone,hanem 15ezerért veszek új telefont ha elromlik a régi,nincs plazmatévém,nem veszek autót amig nem tudom fenntartani (ilyen ismerősöm is van,megveszi a luxusautót aztán áll a garázsban,mert iszonyat sokat eszik arra meg már nincs lové) .. ez az emberi idiótaság szerintem,én nem sjanálom őket..

De detto ugyanez mikor valaki a fütetlen lakásba szül 3-4 gyereket,aztán jön ide panaszkodni,hogy nincs pénz zsiroskenyérre se és már jön a következő gyerek

2011. okt. 7. 00:10
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

A plazmatv azért is vicces, mert keret nekünk lenne rá, szóba is került, hogy a nappaliba jó lenne egy lapos, falra akasztható TV. Aztán felmértük, hogy ahová el lehetne helyezni, ott max 3 méter van a két fal között, élvezhetetlen lenne a kép ilyen közelről. Ezért lesz egy, de max 50-60 centis átmérővel, hiába mutatna jobban a nagy, nincs meg hozzá a kellő távolság.

Illetve nemrég vettem meg az első autómat. Eddig is lehetett volna, de egyszerűen nem tudtam volna kihasználni, belvárosban mozgáshoz a két lábam gyorsabb. Most a város szélére kell napi szinten kijárni és felmértük, hogy kocsival 30-35 perc, tömegközlekedéssel, ha minden pöccre jön, akkor 70 perc, ha nem, akkor akár a duplája is. A kocsit külföldön vettem meg, kissé sérülten. Itthon körbenéztem a javítókban, bontókban, bekértem árajánlatokat. Többen fújtak az ismeretségi körömből, hogy hülye vagyok, plusz költség külföldre menni, behozni, javítani. Tokkal-vonóval (regadó, javítás, szállítás, benzinköltség, átiratás, stb) 420e-ből lett egy gyönyörű állapotú, valóban 50e km-es, klímás autóm, aminek a futóművét se rázták szét, köszönhetően a simább utaknak. Itthon ugyanez a márka/típus, felszereltség ugyanilyen feltételekkel 6-700e lett volna minimum, km legtöbb helyen feltüntetve se volt. Igen, valóban messze volt és sok benzinbe került, csakhogy így is olcsóbban jött ki. Még a ráfordított két nap fizetetlen szabival is.

2011. okt. 7. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!