Sos! Olvassátok el kérlek! 5 hét múlva szülök, az apa
nem vállalja el a babát, itt is hagyott terhesen már 6
hónapja. Mert akkor ugy gondolta hogy nem élte ki magát.
Lesz joga megcsináltatni a dns vizsgálatot?
Megtilthatod az apasági tesztet szerintem.
Ha nincs sehol leírva, hogy ki az apa, kérd, hogy a baba születési anykönyvi kivonatába képzelt személy legyen bejegyezve (ez egy kitalált név! legyen)
Így bírósági úton sem kérheti a volt párod, hiszen Te azt állítod, nem ő az apa.
Menj be hétfőn az anyakönyvi hivatalba, vagy gyámügyre, ott fognak tudni Neked segíteni!
Majdnem hasonló cipőben jártam, ezért tudok ennyi mindent.
2009. szept. 19. 20:47
Tényleg az a legtutibb ha hivatalos irodákban jársz utána, de Magyarországon mindig az anyának itélik a gyereket. Szerintem nem vagy köteles az DNS tesztbe belemenni, ennyi erővel bárki az utcáról követelhetné tőled a gyereked! Ha meg zaklat szülés után, hát hívjál rendőrt! Bunkó egy pasas az biztos!
2009. szept. 19. 20:54
inkább jelöld meg, hogy az apa ismeretlen. az biztos, mert kitalált személyt nem fogadnak el, és nyomozni fognak. így nincs ki után. ebbe nem tudnak belekötni, még így is van esélye, hogy később dns tesztet kérjen, de ha nem érdekli a gyerek, akkor szerintem nem fogja kicsengetni a több százezres eljárás és teszt árát, szóval szerintem ne aggódj, nincs joga, ha ismeretlen az apa személye, vagy nagyon borsos árat kell érte fizetni!
2009. szept. 19. 21:04
Én is ebben a cipóben járok! A kitalált apa után nem nyomoznak, hiszen jegyzőkönyvbe veszik, hogy nem tudod megnevezni a gyermek apját (fontos, hogy kihangsúlyozd több jelölt is van- ezzel megnehezited a valódi apa dolgát). Nagyon sok dolgot kell bizonyitania, ami idő és nagyon sokat kell fizetni, amitől megrettennek az ilyen diszpintyek!
Hétfőn anyakönyvvezető, megmondod milyen szép nevet találtál ki apának és a saát nevedre kéred anyakönyveztetni.
SOHA NE FOGADJ EL LEMONDÓ NYILATKOZATOT! CSAPDA!!!
Bármi érdekel irj privit!
2009. szept. 19. 21:20
Ha az apa ismeretlen, akkor kis idő múlva (mivel nem maradhat üresen a sza.kivonatban a rublika) úgyis kap idézést, vagy valamit, hogy nevezze meg az apát.
Akkor is kitalált személyt írnak majd be, tehát jobb ezzel kezdeni.
1 voltam
2009. szept. 19. 21:26
Jogilag az apának (aki magát apának vallja) bírósághoz fordulhat, és követelheti az apaság megállapítását. Ez persze egy hosszadalmas bizonyítási eljárás, amit szerintem nem fog megindítani, csak fenyegetőzik. Amiket leírtál róla, szerintem nem lesz benne ennyi kitartás. Egyébként ha nem tudod/akarod megnevezni az apát, akkor képzelt személyt jegyeznek be a születési anyakönyvi kivonatba az apa helyére. Jellemzően az anya nevére lesz a gyermek anyakönyvezve, illetve lehet még az anyai ágon lévő férfi nevére, aki tulajdonképpen a nagypapa. Megnehezíted a krapek helyzetét, ha találsz esetleg valakit aki elvállalja az apaságot, mielőtt megindul a bírósági per. Persze ezt nyilván csak az fogja megtenni neked, akivel érzelmi, komoly kapcsolatba kerülsz. Ebben az esetben ugyanis ő a vélelmezett apa, és a biológiai apa csak akkor fog tudni pert indítani, ha megdöntésre került az apasági nyilatkozat (teljes hatályú apasági elismerő nyilatkozat a hivatalos neve) alapján vélelmezett apa. Mindenesetre azért jól gondold meg, hogy mit lépsz, mert azért nem utolsósorban a gyermekednek joga van ahhoz, hogy tudja ki az igazi apukája, bár tény, hogy néha jobb lenne, ha nem tudnák szegény gyerkőcök. Remélem segítettem.
2009. szept. 19. 21:32
Az előző vagyok. Az tévedés, hogy azért mert Te azt állítod, hogy nem ő az apa, akkor ő már nem fordulhat bírósághoz. Dehogynem fordulhat. És nem tagadhatod meg az orvosi vizsgálatokat, amik az esetleges biológiai kapcsolat megállapításához kellenek, amennyiben a jóember pert indít. Nem hiszem egyébként, hogy ez az ember bármit is fog lépni, azért, hogy fizethessen. Szerintem csak téged próbál idegesíteni. Próbáld őt elkerülni, ne hagyd magad provokálni, mert a legfontosabb most a nyugalom, hisz mégiscsak kisbabát vársz.
2009. szept. 19. 21:36
az anya beleegyezése nélkül nem lehet apasági tesztet csinálni ha feje tetjére áll akor sem, ezt onnan tudom mert a barátnőm ebbe a cipőben járt, 2hónapja születet meg a picur és nem engedte
2009. szept. 19. 22:10
9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Én szívesen megnevezném hogy ő az apa,de igy minek ha az egész terhességem alatt egyedül hagyott és nem vállalja a kicsit.Amikor itt hagyott rengeteget sirtam és azt mondta erre hogy "és? nem lesz baja a gyereknek"Szóval ne nevezzem meg őt azt mondjátok?Mert szülés után megkérdezik hogy ki az apa,ha nincs apasági nyilatokozat?A pici mindenképp az én nevemre kerül,és ha mégis követelhetné a vizsgálatot akkor sem iratnám utána a nevére.De engem nem érdekel a gyerektartás sem,nem kérek tőle semmit,csak hagyjon minket békén.Nem azért nem kell a gyerektartás mert felvet a pénz,mert nem .Van egy kisfiam és őt is egyedül nevelem és most 2 gyerekkel leszek egyedül,de a baba nyugalma többet ér havi pár ezer forintnál.És az apa mióta külön élünk 6 hónap alatt több milliós tartozásokat szedett össze,és nem szeretném hogy a pici örökölje ha esetleg bármi lenne az apjával.És mindez szórakozásra ment el neki.
Szia!
A húgom hasonló helyzetben volt, de náluk a párja még a nevére vette a picit és elhagyta Őket, még a terhesség elején. Azt mondták a bíróságon, hogy nem kellett volna apasági nyilatkozatot tenni, mert így "igényt"tarthat a gyerekek láthatására, de csak 1 éves koruk után. (A húgom is egyedül maradt a 2 picivel.)Az a legjobb, ha nem kérsz a volt párodtól semmit.
Szerintem menj be a gyámhivatalba, bíróságra. Segítenek!
kitartást nektek! Vigyázzatok magatokra.
2009. szept. 19. 23:25
Kapcsolódó kérdések: