Sos! Olvassátok el kérlek! 5 hét múlva szülök, az apa nem vállalja el a babát, itt is hagyott terhesen már 6 hónapja. Mert akkor ugy gondolta hogy nem élte ki magát. Lesz joga megcsináltatni a dns vizsgálatot?
Figyelt kérdés
Azt mondja ha megszülök majd ő követeli!!!hogy dns vizsgálatot csináljanak.És hogy majd utána nevére veszi és fizet.De én nem akarom hogy a nevére vegye és gyerekartást sem akarok kérni tőle csak hagyjon minket békén.Eddig élte az életét,nőzött kocsmázott és most meggondolta magát,visszajönne,de nekem nem kell,és ezért igy akar bosszút állni.Az sem érdekli hogy terhes vagyok és idegesit!El vagyok keseredve.Mik a jogai ha nem vállalta el a babát?Bezzeg mikor kértem hogy irja alá az apaságit nem irta.Pedig nincs oka kételkedni benne hogy nem az övé a kicsi!2009. szept. 19. 20:42
11/17 anonim válasza:
22.10-es válaszoló válaszára reagálva: bírósági perben nem kell az anya beleegyezése. Amiről ő beszél, hogy születés után két hónappal az anya megtagadhatta, az szerintem nem apaság megállapítása iránti perben volt. Azért gondoljatok bele, egy apának miért ne lehetne joga arra, hogy a gyermeke jogilag is elismerten az övé legyen. Azért ez is igazságtalan. Mégegyszer hangsúlyozom, megértem a kérdezőt is, hiszen láthatóan nem egy korrekt férfiról van szó. Én írtam a bírósági apasági megállapítással kapcsolatos hozzászólást. A kérdező kommentjére pedig azt tudom csak mondani, hogy nem biztos, hogy jobban jársz, ha megnehezíted a dolgát, már amennyiben tényleg ki akarja erőszakolni az apaság megállapítását. Próbáld meg a gyermek szemszögéből nézni a dolgokat. Ne a bosszúállás vezéreljen, akármilyen tahó is volt veled szemben. Ha viszont úgy gondolod, hogy még annál is tahóbb, és a gyermekedre csak káros hatással lesz, akkor talán érdemes így harcolni, csak ne felejts el, hogy a gyermekedet egyszer lehet, hogy igenis érdekelni fogja, hogy ki az apja, és rád fog haragodni, akármilyen gonosz is az apja, hogy nem adtad meg a lehetőséget, hogy megismerhesse. Pl. kamaszkorban ez nagyon veszélyes tud lenni. Kívánok sok bölcsességet a döntéshez.
12/17 anonim válasza:
húha nehéz a helyzetet az az igazság hogy pert indithat de neki kell fizetni mindent a DNS tesztet meg biróság által kérheti és azt senki nem tagadhatja meg,viszont ha nem irt alá semmit sem addig nem is tud követelözni csakis peres úton!!!!De ennek minnél hamarabb járj utánna a családvédelmis illetve a helyi önkormányzat anyakönyvezetöjénél meg az illetékes szerveknél mert mi itt hiába mondunk bármit ök ugyis jobban tudják!üdv és probálj meg nyugiba lenni h ne árts a babónak.
13/17 anonim válasza:
Ha pert indít, neki kell megelőlegeznie a költségeket, de ha megállapításra került az apaság, akkor a pervesztes fizet.
14/17 anonim válasza:
09.19-es vagyok. Elkeserítő, hogy jogilag korrekt választ adok, mások meg lepontoznak. Most az igazságot kell leírni, vagy azt, amit mások olvasni akarnak? A kérdezőnek igenis tisztában kell lennie, hogy jogilag milyen lehetőségei vannak. Ez a segítség, szerintem, nem az amikor "kontárok" írják, hogy szerintem így meg úgy.
15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ.Én nem pontozok senkit,se fel se le!!!És más se tegye,igy van itt nem a szépet hanem az igazat kell leirni!!!!
2009. szept. 21. 10:21
16/17 anonim válasza:
Nem vagy köteles belemenni semmiféle vizsgálatba! Ha nem akarod hogy a nevére vegye és tartás díjat sem igényelsz, akkor semmit sem tehet! Sőt még fel is jelentheted zaklatásért azt a mocskot aki elhagyott!!! (bocsánat)
17/17 anonim válasza:
Én igazából azokat a nőket nem értem, akik felelőtlenül esnek teherbe a párjuk tudta nélkül vagy akarata ellenére. Szerintem egy gyermeket csak akkor szabad vállalni ha MINDKÉT FÉL AKARJA! Én egyenesen büntetném az önjelölt anyákat, aki az apa akarata ellenére vállal gyereket, mert a gyerekkel, az apával és magával is kiszúrás. A nőknek is felelősségteljesen kéne gondolkodni, nem mindig csak a férfiakat hibáztatni. Isten, haza, család, nemcsak ego!! Gondolkodjatok!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!