A 35 év feletti kromoszóma vizsgálatot hány hetesen kell megcsináltatni?
Nem, nem ugyanaz. A kombinált tesztet vérből csinálják, csupán százalékosan adja meg, mekkora az esély egy esetleges beteg babának. A kromoszómavizsgálatnak két fajtája van a magzatvíz vizsgálat és a magzatbolyhokból való mintavétel. Itt olvashatsz erről a kettőről: [link]
Nekem a 16. héten csinálták a CVS-t.
Én javaslom Neked, hogy csináltass integrált tesztet. Az elsőt Bp.-en a Bolgárkerék u.-ban úgy tudom ingyenesen megcsinálják ezt meg kell kérdezni (májusban még ingyen volt az első) ezt a 12. héten csinálják, a vizsgálat sima vérvételből áll mindkétszer.
A második vérvételre a 16. héten kerül sor. A két vérvételi eredményből valószínüsítenek esetleges kromoszóma rendellenességre.
A tájékoztatást itt megnézheted.
A 2. vizsgálatért 15.000,-Ft-ot kellett fizetni.
Én 36-ot töltöttem, első babát várom és megcsináltattam a tesztet,jó lett az eredmény, jó lett az AFP-is és a 12. heti uh-on sem találtak semmi rendelleneset, így a genetikai tanácsadáson már csak uh-ot csináltak a 20. héten, nem kellett amniocentézis. (Mivel annak is van szövődménye)
Az első 12. heti eredményt hívják 4-es tesztnek, a 12. és 16. hetit együtt integrált tesztnek.
A 3. válaszoló vagyok. Nem csodálom, hogy nem tudod, mi tévő légy. Mivel én is átéltem ezt, a 4.válaszolónak van igaza. Mivel félidősen derülhet ki, hogy esetleg valami rendellenesség van az már gáz!
Így valóban a chorionboholy-mintavételt választanám, ha újra terhes lennék. Ezt aminimális fájdalommal járó vizsgálatot a 8-10 héten megcsinálják, (bár ez sem ad mindenre 100%-os eredményt) de a nagyon szembetűnő problémákra igenis 100% eredményt ad. Ezt ha a korod indokolja beszéld meg a kezelőorvosoddal és megcsinálják Tb-re ezért nem kell magánkklinikára menni már az elején egy vagyonért.Hidd el, rengeteg aggódástól kíméled meg magad! Én végig paráztam a 16-tól a 21 hétig minden napot.Kaptam hideget-meleget (mert a genetikus az más faj) öreg vagyok, felelőtlen vagyok,,,stb.Szerintem ezt próbáld meg megbeszélni a dokiddal, hogy ez a vizsgálat téged megnyugtatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!