Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 35 év feletti kromoszóma...

A 35 év feletti kromoszóma vizsgálatot hány hetesen kell megcsináltatni?

Figyelt kérdés
Az nem egyenlő a kombinált teszttel, ugye?
2010. okt. 12. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem egyenlő azzal. A kombinált tesztet 12 hetes terhességnél szokták megcsinálni, a magzatvízvizsgálatot pedig a 16-18 terhességi héten végzik.
2010. okt. 12. 13:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem ugyanaz. A kombinált tesztet vérből csinálják, csupán százalékosan adja meg, mekkora az esély egy esetleges beteg babának. A kromoszómavizsgálatnak két fajtája van a magzatvíz vizsgálat és a magzatbolyhokból való mintavétel. Itt olvashatsz erről a kettőről: [link]

Nekem a 16. héten csinálták a CVS-t.

2010. okt. 12. 13:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. A magzatvízvizsgálatot ki lehet váltani valamivel? Valami olyasmire emlékszem, hogy ezt a vizsgálatot is lehet másképp, mint magzatvíz levétellel csak nem emlékszem pontosan.
2010. okt. 12. 13:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Én javaslom Neked, hogy csináltass integrált tesztet. Az elsőt Bp.-en a Bolgárkerék u.-ban úgy tudom ingyenesen megcsinálják ezt meg kell kérdezni (májusban még ingyen volt az első) ezt a 12. héten csinálják, a vizsgálat sima vérvételből áll mindkétszer.

A második vérvételre a 16. héten kerül sor. A két vérvételi eredményből valószínüsítenek esetleges kromoszóma rendellenességre.

A tájékoztatást itt megnézheted.

[link]

A 2. vizsgálatért 15.000,-Ft-ot kellett fizetni.

Én 36-ot töltöttem, első babát várom és megcsináltattam a tesztet,jó lett az eredmény, jó lett az AFP-is és a 12. heti uh-on sem találtak semmi rendelleneset, így a genetikai tanácsadáson már csak uh-ot csináltak a 20. héten, nem kellett amniocentézis. (Mivel annak is van szövődménye)

Az első 12. heti eredményt hívják 4-es tesztnek, a 12. és 16. hetit együtt integrált tesztnek.

2010. okt. 12. 13:13
 5/7 A kérdező kommentje:
A kombinált tesztet megcsinálják ingyen a Margit kórházban szóval most nem is tudom, hogy mi tévő legyek, mert az integráltban ez is benne van, de kétszer nem szeretném megcsináltatni, főleg, h pénzbe kerül az integrált
2010. okt. 12. 13:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát,én pont betöltöttem a 35. évemet,amikor integráltra mentem(2007 végén,szintén a Bolgárkerék u.-ba,akkor 25000 ft volt a vizsgálat)és nagyon vacak lett az eredmény:1:120 az esély a Down kórra(egy egészséges nagy fiunk is volt már akkor).Ezután megcsináltattam az amniocentézist-17.5 hetes voltam-,a Telkibe csinálták(így nem kellett 4 hetet várnom,2 nap múlva hívtak,hogy minden oké,2008 májusban meg is született a makk egészséges babánk).Lassan tervezzük a 3. gyereket-38 éves leszek-és úgy döntöttem,hogy egyből a méhlepény mintavételt választom(az Istenhegy Géndiagnosztikai Központban,kb. 50000 ft).Ennek több oka van:már a 10. héttől meg lehet csináltatni,pár nap múlva hívnak az eredménnyel.Mivel se az integrált teszt,se a kombinált nem ad 100%-os eredményt,ha bármi gáz van így is úgy meg kell csináltatni az amniot(mert a 16.hét környékétől már csak azt lehet,és előbb nem hoznak eredményt a vizsgálatok),és ha-Isten ne adja-beteg a baba,már a félidőnél jár az ember,mire tehet valamit...tudom,hogy van kockázata(amnionak 0.5-1%,a chorion.b.biopsz.1-2% a vetélési kockázat),de még mindig vállalhatóbb(SZÁMOMRA,és a családom számára,mert ezt is átbeszéltük,már a z előző vizsgálatnál is),mint 21.-22. héten megszülni(ha nincs más megoldás).
2010. okt. 12. 13:51
 7/7 anonim ***** válasza:

A 3. válaszoló vagyok. Nem csodálom, hogy nem tudod, mi tévő légy. Mivel én is átéltem ezt, a 4.válaszolónak van igaza. Mivel félidősen derülhet ki, hogy esetleg valami rendellenesség van az már gáz!

Így valóban a chorionboholy-mintavételt választanám, ha újra terhes lennék. Ezt aminimális fájdalommal járó vizsgálatot a 8-10 héten megcsinálják, (bár ez sem ad mindenre 100%-os eredményt) de a nagyon szembetűnő problémákra igenis 100% eredményt ad. Ezt ha a korod indokolja beszéld meg a kezelőorvosoddal és megcsinálják Tb-re ezért nem kell magánkklinikára menni már az elején egy vagyonért.Hidd el, rengeteg aggódástól kíméled meg magad! Én végig paráztam a 16-tól a 21 hétig minden napot.Kaptam hideget-meleget (mert a genetikus az más faj) öreg vagyok, felelőtlen vagyok,,,stb.Szerintem ezt próbáld meg megbeszélni a dokiddal, hogy ez a vizsgálat téged megnyugtatna.

2010. okt. 14. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!