Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Elég érett lesz valaha?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elég érett lesz valaha?

Figyelt kérdés

A párom azt mondta, hogy annak ellenére, hogy együtt élünk már évek óta, még nem érzi magát elég érettnek ahhoz hogy eljegyezzen. Ez valami kifogás, vagy 24 évesen még tényleg nem elég érett?

Én úgy gondolom, hogy jól kijövünk, szeretjük egymást, megvan mindenünk, nem hiszem, hogy később érettebbek lennénk. Ez csak kifogás vagy tényleg nem elég érett egy eljegyzéshez? Egyátalán az lesz valaha?

2012. febr. 22. 16:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nálunk túl hamar már nem lehet 4,5 év után:D

De türelmes leszek s kivárom a soromat :) mert azért elég lehangoló lenne, ha "muszájból" tenné meg, akkor nem is esne jól...

bocs az offért

2012. febr. 23. 18:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtöbb férfinek az eljegyzés egyenlő a házassággal és a gyerekekkel. Ha még tanultok, nincs fix állásotok, teljesen érthető, hogy nem akar eljegyezni. Egyébként ez hogy derült ki? Rákérdeztél? Nem szabad kérdezgetni, nyaggatni. Elég, ha tudja, hogy számodra fontos a házasság, mint intézmény, a többi az ő dolga, ráértek még pár évet. 24/N
2012. febr. 23. 20:52
 13/18 anonim válasza:

az én volt élettársam 28 évesen sem volt elég érett, sőt 33 évesen se az..

amúgy célszerű a férfi és a nő közt 3-4 évnek lenni 30-ig, de vannak férfiak, akik sose érnek be.

2012. febr. 24. 20:58
 14/18 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló a szívemből szólt.Én a páromon még most sem érzem,hogy felkészült volna ilyesmire,holott maholnap 30 éves.Lehet,sosem lesz elég érett.Vannak ilyen típusú emberek is (volt egy párom,aki már 25 évesen az volt).
2012. febr. 25. 12:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Hülyéskedsz? Nekem a 32 éves párom mondja, hogy ő még nem érett meg rá. Ámblokk 2,5-3 éve vagyunk együtt (pontosan 2 év 8 hónapja) Én már párszor feszegettem neki a témát, de mindig lepattintott! :( Nem volt alkalmunk tisztázni, hogy akkor ki milyen szerepet szán magának ebben a kapcsolatban. Szerencsére mi már megéltük a lehető legrosszabb dolgokat ebben a kapcsolatban és ennél rosszabb talán nem is jöhet, de én is úgy érzem, hogy ebből a kapcsolatból már nem lesz semmi. Éppen ezért nem is hoztam fel neki a témát hónapok óta. Igyekszem vele úgy viselkedni, hogyha szakításra kerül a dolog, akkor nyugodt szívvel tegyük azt meg.
2012. márc. 8. 10:14
 16/18 anonim ***** válasza:
24%

Miért nem lehet egy kapcsolat simán egy kapcsolat? Továbbá miért kapcsolják össze az éretlenséget a házasságellenességgel? A hócipőm tele ezzel a ha nem vesz el nem is szeret típusú nyavajgással. Nehogy már ettől függjön.

34 ffi

2012. márc. 8. 11:44
 17/18 anonim ***** válasza:

16: Már én is gondolkoztam azon, hogy miért olyan fontos ez... Bár nekem nem mond olyat a párom, hogy nem elég érett rá (vagy, hogy "nem fontos", "csak egy papír", "nem biztos magában" és társai) de nem is piszkálom kétóránként, hogy vegyen már el... Egyszerűen megbeszéltük, hogy amíg nincs fix állásom csak diákmunkából és ösztöndíjból tengődök, a legegyszerűbb az, ha spórolunk és mindketten a saját szüleinknél lakunk. Én nem hagynám el akkor, ha nem akarna elvenni, de lehet, hogy csak azért mondom ezt, mert szerepel a terveiben a házassági is, méghozzá velem.

Viszont sok nő úgy van vele, hogy ha "tényleg engem szeret, akkor miért nem tud elvenni?" És valamilyen szinten igazuk is van, ha "csak egy papír", akkor mi baja lehet tőle bárkinek is? És sok nőnek (nekem is) teljesen mást jelent barátnőnek lenni, mint feleségnek. A házasság egyszerűen egy felsőbb szintű kapcsolat, és valahol az is benne van, hogy védi a nőt és a közös gyerekeket (jogilag és anyagilag is). És, ha valaki nagyon szereti a barátnőjét, tőle szeretne gyereket, együtt laknak x éve, van munkájuk, akkor tényleg mire gondoljon egy nő, miért nem veszi el a párja? Lehet, hogy mégse szereti annyira? Lehet, de nem biztos. Viszont sok nőnek alacsony az önértékelése, ezért kezdik érzelmileg zsarolni ezzel a párjukat.

De, hogy a kérdésben szereplő 24 éves fiatalember még nem akar megházasodni, az is biztos. Meg kellene vele beszélni, hogy mit szeretne elérni, mielőtt elvenné a kérdezőt és támogatni benne, ahelyett, hogy piszkálja a témával kapcsolatban. Pl. mitől érezné magát érettnek? Ha lenne x megtakarítása? Nagyobb lakása? Jobb keresete? Kismillió oka lehet, amiért ezt mondja. De felhánytorgatni egy pasinak a házasságot anélkül, hogy megbeszélnék, szerintem nagyon rossz taktika.

2012. márc. 11. 16:56
 18/18 anonim ***** válasza:

17-es:

Én voltam a 16-os. Sajnos túl sokszor láttam már olyat hogy jól visszaéltek a "papír" adta jogi lehetőségekkel. Ha meg szóba kerül a házassági szerződés a legtöbben elhúzzák a szájukat. Sőt sokszor majd egy évtizedig minden flottul ment, aztán a házasság tönkretette az egészet.

A magam részéről továbbra is tartom a véleményem, hogy az érzelmeket és a jogot összekeverni nem szerencsés. Márpedig a házasság intézménye pontosan e kettőt tereli egy fedél alá.

34 ffi

2012. márc. 12. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!