Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek lesz ebből valaha eljegyzés?
Barátnőm már 8 éve együtt jár a barátjával. A lány még a szüleinél lakik a fiú is. Minden másnap találkoznak. Mindkettejük családja szinte tényként kezeli,hogy együtt vannak. De még nem volt semmi. A fiú egyszer elmondta nekem,hogy mivel idén diplomázik még várna a családdal. Előbb szeretne dolgozni és saját házat ,lakást venni utána alapítana családot. ( Ez szerintem min. még 5-6 év nála) A lány már 3. éve dolgozik. Neki előbb sikerült a diploma. mindketten 27 évesek.
lényegében kényelmes együttélés papírok és kötelezettségek nélkül amit csinálnak. A lány már szeretné az eljegyzést legalább de a fiú mint látjuk még nem.
De 30 felett? Nem tudom most olyan nagyon kényelmes gimis kapcsolatnak tűnik, amiből nem szokott semmi lenni.
Nem kései már 30 felett eljegyzés házasság? S mikor lesz ebből család?
30 felett kései a házasság?
Én 27 leszek a nyáron és még csak kilátás sincs arra, hogy a közeljövőben férjhez megyek. Nem mintha siettetném, csak, a kortársaim fele már férjnél van.
Szerintem nincsenek lekésve semmiről, a népesedési szokások most azt mutatják, hogy kitolódik a házasság és a gyermek vállalás a karrier és a felsőfokú tanulmányok miatt. Viszont szerintem nincs senki lekésve semmiről. Lehet, hogy naív vagyok, de bármikor beléphet életünkbe egy meghatározó személy.
Viszont az elgondolkodtató, hogy 8 éve vannak együtt. Sosem beszéltek arról, hogy együtt szeretnének megöregedni? Nekem is voltak ilyen ismerőseim, akikről mindenki azt hitte, hogy lesz házasság meg minden , de aztán 7 és fél év után a lány szakított a fiúval, mert már nem érezte ugyanazt a kapcsolatban, s persze egy másik féltől mindazt megkapta, ami a kapcsolatból hiányzott.
Szóval, lehet, hogy nem érdemes sokáig húzniuk a házasságot, ha valóban komolyan gondolják. Lakást, közös életet együtt is tervezhetnek.
26 L
Ezt a 30 felettet késő az ő esetükre értem.
Egyébként nincs elkésve persze...
Igazából még kettejük közt nem hiszem,hogy szóba került a közös élet.
Mi a barátok sé a családja is kérdezgettük őket ki hogy képzeli. A lánynak már eszébe jutott milyen klassz lett volna akkor az eljegyzés mikor a bátyja nősült, egy évben a kettő. Ez még vagy 6 éve volt. Szóval nem értem ki mire vár.
Én anno 6 és fél évig vártam, az utolsó félévben csak beszélt az eljegyzésről és hagyta,hogy elcsábítsanak. Így nem ő lett a férjem hanem egy másik. Kényelmes volt de ennyi volt.
hát őszintén szerintem 8 év túl sok csak úgy lébecolni egymás mellett. Túl sok ennyi időt, leélni együtt, eljegyzés, összeköltözés, és gyerekek nélkül.
A kapcsolatok, akár tetszik, akár nem megmaradt gyerekes/kamaszos szinten. A fiú pedig valószínűleg későn érő tipus, ha 27 évesen még nem tudott lediplomázni, nem dolgozik, és a szüleivel él. Azt ő is mondta, hogy még 5-6 évig inkább a maradna szive szerint minden a régiben....Én nem fűznék ehhez túl nagy reményeket.
ma 18:04 vagyok
Szerintem is feleslegesen fecsérlik egymás idejét, ha még egyiküknek sem jutott eszébe, hogy miért is vannak együtt. Mert a normális az, ha nem szédítjük a másikat. Csak azért ne legyek együtt valakivel, hogy ne legyek egyedül.
Mérlegelni kellene, hogy megéri -e ez a várakozás. Mert, hogy mire is várnak?
Én mondjuk nem vagyok az a nagy lángolós hős szerelmes, lehet, hogy meg tudnék alkudni a kölcsönös szeretet és tisztelet, őszinteség szintjén, s nem várnám a nagy szerelmet. De ezt évekig elhúzni, hogy elvannak egymás mellett, nem érdemes.
Ha már 8 éve együtt vannak az már nem komoly? A srác megmondta, hogy mit szeretne, a csaj meg gondolom megértette ha nem arénázik. Ergo mindkettejüknek jó ez így.
Félre értés ne essék, nekem 1 hónap múlva lesz esküvőm de nehogy már attól legyen boldog a kapcsolatuk mert jegyesek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!