Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Előbb gyerek és aztán házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Előbb gyerek és aztán házasság - új hóbort?!

Figyelt kérdés
Mostanában ezt vettem észre és a párom volt főnöke is rátett erre egy lapáttal (akivel jó viszony maradt meg). A múltkor amikor összefutottak, azt kérdezte a volt főnöke tőle hogy "és a baba mikor jön?". Nem lett volna illendőbb inkább a házasságbeli szándékairól kérdezni a páromat,mint erről? Vagy túlságosan konzervatív vagyok a sorrendet illetően?
2012. jan. 24. 21:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
83%

Elmondom, velünk mi a helyzet, aztán lehet lepontozni :-)

Felköltöztem Pestre, nagymamám segítségével és hitelből vettem egy lakást. Megismertem páromat, 2 évvel később összeköltöztünk. Egy évvel később elkezdtünk beszélni házasságról, gyerekről. Én rendes nagy esküvőt szeretnék rokonokkal, barátokkal, bulival. Ez kb 700e-1m körül lenne. De babát is szeretnénk, amihez az indulás szintén kb 500e (lakást is fel kellett újítani, nyílászárók stb). Megbeszéltük, hogy várunk. A munkahelyemre visszajött egy anyuka gyesről, 34 éves. Nem sokkal ezután negyedszer is elvetélt. Na én akkor mondtam, hogy nem várok semmire, biztos vagyok benne, hogy páromtól akarok gyereket és hogy minél előbb akarom.

4 hónapos a kislányunk. Persze van, hogy este felébred; biztos azért sír, mert a szülei nem házasok :-)

Most megint elkezdtünk gyűjteni, hogy tarthassunk lagzit még a második baba előtt.

25/N 27/F

2012. jan. 24. 22:15
 12/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

9-es válaszoló: nem csak templomi esküvő létezik,hanem polgári is,sőt a polgári az ami hivatalos! Nem tudom hogy csupán fiatal vagy-e,vagy megkeseredett,de én nap mint nap azt látom a közelemben,hogy a gyerek sok nehézséget,de sok ÖRÖMET is okoz. És nem a segély miatt.....

2012. jan. 24. 22:16
 13/34 A kérdező kommentje:
11-es válaszoló: dehogy pontozlak le,gratulálok hogy megtaláltad a boldogságodat! :) Csak azt nem értem hogy sokan írják hogy esküvőre nincs pénz,ezért jöjjön a baba. De szerintem egy gyerek ugyanúgy kiadással jár,ráadásul életed végéig,szóval nem muszáj puccparádét tartani és akkor nem kerül több millióba.
2012. jan. 24. 22:19
 14/34 anonim ***** válasza:
83%
Igen, tudom, hogy nem kötelező nagy esküvő, lehet 4 fős is, csak akkor az pont a papír miatt van. Az esküvőnek számomra az a lényege, hogy a szeretteink előtt megfogadjuk egymásnak, hogy mindig úgy fogjuk szeretni és tisztelni egymást, ahogy az esküvő napján. De hogy csak egy idegen legyen ott meg két tanú?? Én nem ezt szeretném. Hiszek benne, hogy egy esküvőm lesz - az legyen életre szóló emlék az egész családunknak és főleg Nekünk :-)) Fehér ruhával, tökéletes sminkkel és hajjal, finom vacsorával, hajnalig tartó jókedvvel. A szerelmünk ünnepe legyen, ne egy hivatalos procedúra :-)
2012. jan. 24. 22:28
 15/34 anonim ***** válasza:
46%

# 12 Nem tudom honnan jön neked ez a "megkeseredett" dolog.. :)

26 éves vagyok és boldog gyerek nélkül.

2012. jan. 24. 22:33
 16/34 A kérdező kommentje:
Elhiszem hogy lehetsz boldog gyerek nélkül,mert sokan vannak,de attól miért lenne felesleges,ha másnak ez örömet ad?
2012. jan. 24. 22:38
 17/34 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az esküvőnek akkor van értelme, ha nagy, ott az egész család, a barátok. Akkor pedig milliónál kezdődik.

Így előbb jönneka gyerekek,aztán amikor úgy gondolják az esküvő. Nálunk soha nem jött az esküvő,mert nem gondoltuk soha, hogy hiányzik. Attól még a gverekeink családias szerető környezetben nőttek fel. Csak az anyu meg apu papír nélkülbújnak ágyba minden nap

2012. jan. 24. 22:43
 18/34 anonim ***** válasza:
Én 26 éves vagyok,nem vagyok férjnél de boldog családot alkotunk a párommal.Van 2 gyönyörű gyerekünk egy 5 éves fiú és egy 7 hónapos kislány.Ugyan olyan boldogok a gyerekeim mint azok akiknek házasok a szülei!Lehet hogy felcseréltük a sorrendet de nekünk fontosabb volt előbb a saját lakás,majd a gyerek mint hogy házasságot kössünk.Mivel jobb a papír???Ha akar papírral is elhagy,nem????Amúgy meg honnan lehet tudni hogy házasok e vagy sem?gondolom nem cincálja az házassági anyakönyvit mindenhova magával?A névből meg már nem derül ki,sokan meg hagyják a lánykori nevüket. 26/N 27/F Boldog család!!!
2012. jan. 25. 08:20
 19/34 anonim ***** válasza:
52%
Sziasztok,nálunk a helyzet a következő:párom szülei a tettlegességig éltek házasságukban,állandóan ordítoztak,veszekdtek,nem váltak el,mondván,majd ha a gyerekek felnőnek.A szomszédok többször is kihívták rájuk a rendőrséget.Amikor szóba jött a gyermek,a párom elmondta nekem,hogy ne haragudjak,de ő retteg a házasságtól és komolyan,ha rá gondol,akkor rosszul van.Én is megvagyok nélküle és nem akarom belekényszeríteni egy olyan helyzetbe,ami számára kellemetlen.Tíz éve élünk együtt,két kislányunk nyolc és két évesek.Mondhatjátok,hogy ha szeret,akkor félre tette volna a borzalmas érzéseit,de én azt mondom,hogy ha szeretem őt,akkor én is félre tudom tenni az esküvőt.Talán majd egyszer,de ennek meg már elment a varázsa,két gyerekkel,már egész egyszerűen nem vágyom rá.Ja,és nagyszerú apa,aki imádja a gyermekeit és mellesleg engem is.Nem érezzük annak a papírnak a hiányát.
2012. jan. 25. 08:33
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint a hagyományos sorrendet akarom majd követni, nekem így jó. Ha papír nélkül is boldog családot alkotunk, akkor papírral is azt fogunk, én így látom. Nyilván az anyagi keret nem lesz elegendő nagy esküvőre, de sem én, sem a párom nem vagyunk a 'nagy banzájkodás' hívei, nem szeretünk középpontban lenni, szóval én bőven megelégszem egy kicsi polgári esküvővel, akár lagzi nélkül is. Szépnek szép élmény lesz, az lesz az a nap, amikor törvény előtt is egy párrá válunk, szerintem ez a szándék hivatalos megerősítése. Természetesen egy hűséges ember papír nélkül is hű marad, míg egy hűtlen gyűrűvel az ujján is összefekszik mással, tehát ilyen értelemben valóban felesleges a papír. Nálunk ennek szimbolikus jelentése van: nem félünk meglépni ezt, a mi kis történetünk úgy lesz kerek, ha megházasodunk.

Nyilván manapság azért nem házasodnak, mert sok negatívum tapad a házasság fogalmához: börtön, minden jónak elrontója, hány tönkrement házasságról lehet hallani, a szüleim is csak kínlódtak egymás mellett stb.

A házasság szót sokkal többször használjuk prejoratív értelmében.

Hogy mégis miért akaszt ki sokakat - köztük a kérdezőt is - az 'új felállás'? Szerintem a következő az oka: nem egy helyen a baba csak becsúszik, az abortuszt meg sok ember ellenzi, így gyanús lehet, hogy két embert nem a szándék és az akarat, hanem a (szerencsés/szerencsétlen) véletlen köt össze. Természetes, hogy egy konzervatívabb embert kissé megbotránkoztat, még akkor is, ha ő maga sem szűzen házasodott.

Egy biztos: mindenkinek megvan erről a maga nézete, de papírtól függetlenül vannak nagyon erős és nagyon ingatag lábakon álló párkapcsolatok. Mi ezért házasodunk majd, mások meg épp ezért nem.

(Kort nem írok, mert még kis 'porbaf.ngó' vagyok, szóval természetesen nem értek az ilyesmihez...)

2012. jan. 25. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!