Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan fontos egy nőnek az eljegyzés?
Mindenük meg van a kapcsolatban, halál jól elvannak.. Akkor miért kell úgy sürgetni?? A közönség? A látszat, hogy más is tudja mennyire jó minden? Komolyan nem értem...
Őszinte véleményeket várok.
Én sem értem...
Minket a család meg a barátok "kérnek számon" folyton. Nem hiszik el, hogy egyikünk sem tartja fontosnak.
25/N
Én pár éve kezdtem el érezni, hogy szeretném, ha a párom eljegyezne(8 éve vagyunk együtt, kb. 3-4 éve fogalmazódott meg bennem, hogy mi lenne ha...). Először nem foglalkoztam az érzéssel, olyan hülyeségnek tűnt és hosszabb időre el is felejtettem ezt a témát.De az utóbbi 1-2 évben nem igazán tudom kezelni a dolgot és azt kell mondjam, nagyon vágyom rá.DE!Ezt soha egy szóval nem mondtam a páromnak, és visszataszítónak tartom, ha egy lány/nő kierőszakolja a dolgot.Sajnos az ilyenek miatt fél talán a legtöbb férfi az eljegyzéstől, mert rájuk erőszakolnak olyasmit, amit nem akarnak és tehernek érzik.Egyébként lehet, hogy szeretnék ők is, ha megtalálják a szerelmet, csak félnek a kötelező dolgoktól.Én sem szeretném, ha rámtukmálnák a főzeléket...Senki nem szereti a kötelező dolgokat.Mindent csak úgy lehet élvezni szerintem, ha az ember szívből és önszántából akarja.
Én azért szeretném az eljegyzést(és majd valamikor az esküvőt), mert érzelmek terén többnek érezném a kapcsolatot, hogy azt mondhatom, a felesége vagyok,egy hozzá tartozó ember és nem pedig a barátnője és nem "csak járunk". Tehát úgy érezném, jobban összetartozunk.De nekem ez mind csak úgy lenne fontos, ha neki is az, ezért sem említettem soha az elmúlt években, és ezután sem fogom.Szeretném hozzá kötni magam, mindenben segíteni neki, mindenben mellette állni mindig, úgy, mint egy hozzá tartozó személy, mert szeretem Őt.Jobban nem tudom elmagyarázni, azt hiszem, ezt érezni kell.:)
De ha a párom nem hozza fel a témát, akkor én 1-3-5-10 év múlva sem leszek a menyasszonya/felesége, mert soha nem kérnék Tőle olyat, amit nem magától gondol ki.És akkor is ugyan úgy szeretni fogom és Ő akkor is bármit, BÁRMIT kérhet tőlem.
Szóval ne általánosítsanak a férfiak, mert nem minden nő veri ki a hisztit a gyűrű miatt, azt csak a felszínesek csinálják, akiknek csorog a nyáluk a drága ékszerért, hogy villogjanak vele.Aki őszintén szeret, szerelemmel, az 15 évet is várna az eljegyzésre(és elmondhatatlanul boldog lenne egy 3 ezer ft.-os gyűrűvel is), és ha 15 év után sem kéri meg a férfi a kezét, akkor is ugyanúgy szereti!
"Aki őszintén szeret, szerelemmel, az 15 évet is várna az eljegyzésre(és elmondhatatlanul boldog lenne egy 3 ezer ft.-os gyűrűvel is), és ha 15 év után sem kéri meg a férfi a kezét, akkor is ugyanúgy szereti!"
Ez azért nem így van, mert a családalapításhoz van akinek alap a házasság.
Hülyeség 15 évet várni, sőt nincs értelme... 15 éves lány összejön valakivel, aki még 30 éves korára sem tudja elvenni a lányt, az már mutat valamit...
Egy ismerősöm így járt pórul, 19 éves korától 31 éves koráig hülyítette a pasi, aztán szakítottak, mert a pasi még nem akart semmit! Erre nem kell 12 év!
Amúgy manapság minden buta tini eljegyzik egymást, tehát az égvilágon nincs semmi jelentősége.
Eljegyezni akkor kell (nem muszáj) ha egy éven belül házasság is követi azt...amúgy meg nincs semmi értelme, szerintem.
Az is hülyeség, hogy valaki csak akkor vállal gyereket, ha házasság van.Teljesen mindegy, hogy gyűrűvel az ujjadon vagy anélkül szülsz gyereket, ez nem változtat semmin.Hány házaságban születetett gyermek van?Millió.És ebből hánynak váltak el a szülei?Milliónak.Tök mindegy, hogy a családalapítás házasságban vagy anélkül történik, az semmire sem biztosíték.
Ha 2 ember szereti egymást, akkor szereti gyűrű és egy aláírás nélkül is, ha pedig bármelyik fél félre akar lépni, megteszi kapcsolatban és házasságban is.Szintén millió példa a valóságban.
A 19 éves barátnőd ugyanúgy megszívta volna, ha elveszi a pasi, ha nem.Most mi lett volna akkor ha 25 évesen elveszi és nem várnak 31 éves korukig?Az, hogy több pénz ment volna el, mert ki kell fizetni a válást.Mivel a pasi alapból nem akarta elvenni, se 5 éves kapcsolatban, sem 15ben.
Szerintem a lány nem is ismerte a párját és totál át volt vágva.Én 8 éve vagyok kapcsolatban, nem vagyok eljegyezve, de nyakamat tenném rá, hogy nem azért, mert nem akarja.Az emberek azt hiszik, ismerik a párjukat, miközben teljesen felszínes a kapcsolatuk, és csodálkoznak, hogy 15 év után otthagyják őket.
Nem kell 1 év után már a gyűrűért könyörögni, hanem meg kellene ismernünk azt, akivel vagyunk, és ehhez nem elég 1-2-3 év!Az, hogy valaki tudja, hogy a párja nem szereti a főzeléket, mert sosem eszik, az nem azt jelenti, hogy ismeri is a másik embert.Ezért baromság 1 év után házasodni!Nagyon ritka az, hogy valakik 1 év után összeházasodni és akár 50 év után is együtt vannak még!
5éven keresztül nekem eszembe sem jutott hogy nekem ez hiányzik. Tökéletesen működünk együtt, szeretjük imádjuk egymást. Mostanában ő szokta felhozni az eljegyzéses témát, és tényleg nagyon jó érzés hogy ő házasságot és gyerekeket tervez velem és ezt eljegyzéssel a világ tudtára is akarja hozni.
Nem a most népszerűvé vált tini eljegyzéseket kell figyelembe venni akik vesznek egy gyűrűt, kiírják facebookra hogy eljegyezve és lám milyen jó hogy róluk beszél az ismerőseik köre kb 2 hónapig max. De esküvőnek még híre hamva sincs. De szerintem nagyon szép dolog amikor egy már elkötelezi magát az eljegyzéssel, készülnek a közös élet megalapozására.
Persze enélkül is lehet boldog kapcsolatban közös életet élni, gyerekek, meg ami a házasságban van.
De szerencsére mindenki másképp gondolkodik van aki így van aki úgy alapít családot.
Az eljegyzés dolog azóta piszkálja a fantáziámat, amióta a párom mondta, hogy szeretne eljegyezni és már a gyűrűt is kinézte. Ez volt úgy 4 hónapja.
Ne értsetek félre, nem sietek sehova, nem mondogatom neki, nem utalgatok rá, semmi. Csak én ezzel úgy vagyok, hogy én sem mondogatom, hogy "arra gondoltam ananászos csirkét csinálok vacsira" aztán mégsem. Szóval ha már velem is megosztja ezen gondolatait, akkor vagy csináljon is valamit, vagy nem kell mondogatni. Nem is én hoztam fel a témát, nem tettem ilyen megjegyzéseket, ezért nem értettem mi ez a nagy kirohanás, hogy közli velem mik a szándékai aztán meg elfelejtjük.
Persze örülnék neki, mert számomra egyértelműen annak a jele lenne, hogy nem csak a levegőbe beszélünk, hogy mi aztán tényleg örökre elköteleztük magunkat. De szánalmasnak tartom aki ezt úgy tapossa ki a párjából.
Hogy miért fontos egy nőnek az eljegyzés?
Erre nagyon egyszerű a kérdés, egyrészt a kapcsolatot egy magasabb szintre emelik, másrészt pedig a férfi ezzel is kimutatja, hogy akivel van ő vele akarja leélni egész életét.
Persze az más ha csak a körülöttünk lévő emberek véget történik egy eljegyzés.
Én is menyasszony vagyok, párom minden huza vona után kérte meg a kezem, hiába volt körülöttünk több eljegyzés, azért kérte meg a kezem mert elérkezettnek látta az időt.
22/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!