Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el sokan azt aki korán akar házasodni?
Sokan hurrognak itt, ha valaki huszonévei elején eljegyzést tart, ne adj Ég esküvőt. Ezek a kérdezők rendszeresen le vannak hurrogva és olyan "dögöljön meg a szomszéd tehene is" válaszokat adnak, hogy nem is jó róla beszélni.
A korai házasságot egyenlővé teszik a válással, pedig válni 30 felett házasulandók is válnak legalább annyian, ha nem többen...
Persze ha valaki huszonévei elején még nem tudja mit akar, bulizik, hetente más pasassal van akkor az a baj, mekkora egy szégyen...
Akkor hogy is van ez?
Én 21 éves vagyok, 4,5 éve vagyunk együtt a párommal, aki 22 éves. Persze mi is folyton megkapjuk, hogy "miért nem élünk". De nem értem kinek mi az élet? Én élek a párom mellett köszönöm és nagyobbra becsülöm magam, mint azok, akik hetente mással vannak és nincs semmi jövő képük. És igen szeretnénk eljegyzést, talán idén...persze háborog a tenger, az irigyek előbújnak, mint szokás...
Persze nem mindenki...
Csak nem értem kinek mi köze van...
Az egész nagy hülyeség, ha ti érzitek akkor mehet.
Anyukám 22 évesen, anyai nagymamám 21 évesen, apai nagymamám 19 és 23 évesen ment férjhez.
Ti érzitek mikor jön el az idő.
Sok boldogságot!:)
De látod, te csak szexualitásban tudsz gondolkodni, miközben én nem ezt mondtam. Simán lehetett volna már akár 2-3 komoly kapcsolatod is, és lenne összehasonlítási alapod az emberek viselkedését illetően. Így nincs, elfogadod jónak a jelenlegi párodat, de hogy mihez képest jó, vagy rossz, azt nem tudod, nem is tudhatod megítélni. Mások kapcsolatába nyilván nem láthatsz bele.
"de azt, hogy a megcsalásnak nincs köze az érzelmekhez, már nem veszi be a begyem" - elutazol Párizsba a barátnőiddel, vagy egy konferenciára. Elmentek bulizni, és véletlenül többet iszol a kelleténél, és tudjuk, hogy ilyenkor az ember lazább. Rád nyomul egy srác, még tetszik is, és mivel a pia miatt nem működik a szokásos kontroll, ezért lefekszel vele. Ez megcsalás. Volt érzelmi vetülete? Nem. Lehetséges ez a szitu? Simán. Ha azt mondod: nem, akkor én meg azt mondom, hogy hazug vagy. :)
Az emberek viselkedését hidd el, van összehasonlítási alapom. Azt mondtam vele feküdtem le először, nem azt, hogy ő volt az egyetlen barátom...nyílván Ő az aki komoly kapcsolatot jelenti számomra. Te mentél el szexualitás irányába azzal, hogy nincs viszonyítási alapom...mindegy. Én alátámasztottam, hogy miért nem is kell.
A második dolog amire tromfolsz, nálam tuti nem nyerő én még sosem voltam részeg (de gáz...:-S) és még sosem volt olyan, hogy nem működött a kontrollom, pedig lett volna rá nem egy szituáció.
Távkapcsolatban is éltünk 3 évet, szerintem minket nem kell nevelni kapcsolat terén, amit a bizalom, a türelem, hiány és egyéb létfontosságú elemek terén ki kell bírnia egy párkapcsolatnak, mi már kibírtuk, csaknem egy piás este miatt csalom meg a páromat. Ez az elmélet nálam megdőlt...
Na akkor most figyeljen mindenki ide!
18 eves vagyok.Meg tanulok, utolso eves gimnazista vagyok.
Van egy 2 es fel eves kapcsolatom.A ket eves evfordulonkon megkerte a szuleimtol a kezem, gyuru s minden...A ballagasom ugy nez ki egybe lesz kotve az eljegyzessel(penzugyi okok miatt is es mert ugyanazok lesznek ott akik lennenek az eljegyzesen is ha kulon tartanank.)
Most jonnek azok a dumak hogy en meg hulyebb vagyok a kerdezonel(remelem nem haragudtal meg, szimbolikusan ertem) mert meg fiatalabb vagyok, nincs kozos hazunk, alapunk, ehen fogunk halni, szet fogunk menni stb stb stb...
De engem ez annyira nem tud erdekelni.
Lehet hogy jovoben de szerintem max 2 ev mulva ferjhez megyek hozza,mert szeretem!...pedig a tanaraim mindenkepp ra akarnak beszelni, hogy menjek egyetemre, mert kitunoek a jegyeim.de engem a tanulas nem erdekel, en csaladcentrikus vagyok, szeretem a paromat, szeretnek gyerekeket.
Amugy nekem is o volt az elso szexualis teren, es szerintem az utolso is.Engem sem vonz az, hogy kiprobaljuk, milyen az elet, eljuk ki magunkat stb...
Nekem ez nem fontos.
Ugyhogy kedves kerdezo ne torodj senkivel, en is visszahallom hogy ilyen koran komoly kapcsolat(persze aki meg nem tudja hogy mar meg is kerte a kezem), s hogy menjek tanuljak, s meg taknyos leanka vok, stb.DE nem erdekel...
Az hogy nincs semmink, az tenyleg nem jo, de mire van a hazassag?.Arra, hogy egyutt teremtsunk otthont, egyutt dolgozzunk meg azert, amink lesz...ugyhogy csak hajra es sok sok boldogsagot...:)...na persze sok turelmet is..:)
Igazából ezt én sem tudom, miért ítélik el a korai házasságot...szerintem a közeli családtagokon kívül senkinek sincs joga megszólni mást, hogy mit miért tesz.
18éves vagyok és 3éve vagyunk együtt a barátommal, Ő 25éves. Volt barátom előtte, de az kis hülye diákszerelem volt.
Sok mindent megéltünk már,talán többet is mint aki pár évtizede házasságban él. 2évet úgymond távkapcsolatban éltünk le, hiszen 45km-re éltünk egymástól és nekem a tanulás fontos volt és a párom is azt szerette volna, hogy fontos legyen számomra a tanulás. Tehát nálunk is megvan a bizalom és a türelem, maximálisan le van tesztelve.
És nálunk már az ,,együtt egészségben, betegségben" is... ugyanis 1éve a páromnál agydaganatot diagnosztizáltak, műtétre került sor, szerencsére nagyon jól sikerül és jól van...a kapcsolatunk ezek után még szorosabbá vált, mert át éreztem, hogy milyen lenne az ha elveszíteném.
Most, hogy leérettségiztem összeköltözünk én egyenlőre még diák munkára járok most nyáron, de szeptembertől fősuli...amíg tanulok addig anyáék támogatnak anyagilag. Párom is dolgozik, van egy lakása amit a szüleitől kaptunk 0 hitel...van autónk ami viszont az én nevemen van.
Viszonylag stabil az életünk...már 16éves koromban megkérte a kezem egy kis ezüst gyűrűvel, de erről csak mi ketten tudunk :) és így a legjobb, semmi felhajtás és ezt az eljegyzést nem azért tettük, hogy jajj most felvágjunk meg egyebek, hanem mert ezt éreztük, nekünk így lesz jó :)
Pontos terveink nincsenek az összeházasodás terén, de szerintem még 4év...vagyis fősuli után...akkor már 7éve leszünk együtt és 4év együtt élés, szerintem így már biztosan eldől, hogy teljesen jó-e a kapcsolatunk vagy sem. Bár erről most sem kételkedek!
Szerintem mindenki saját(illetve szülei) belátása szerint cselekedjen, úgy hogy azt soha ne bánja meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!