Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért ítélik el sokan azt aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ítélik el sokan azt aki korán akar házasodni?

Figyelt kérdés

Sokan hurrognak itt, ha valaki huszonévei elején eljegyzést tart, ne adj Ég esküvőt. Ezek a kérdezők rendszeresen le vannak hurrogva és olyan "dögöljön meg a szomszéd tehene is" válaszokat adnak, hogy nem is jó róla beszélni.

A korai házasságot egyenlővé teszik a válással, pedig válni 30 felett házasulandók is válnak legalább annyian, ha nem többen...

Persze ha valaki huszonévei elején még nem tudja mit akar, bulizik, hetente más pasassal van akkor az a baj, mekkora egy szégyen...

Akkor hogy is van ez?

Én 21 éves vagyok, 4,5 éve vagyunk együtt a párommal, aki 22 éves. Persze mi is folyton megkapjuk, hogy "miért nem élünk". De nem értem kinek mi az élet? Én élek a párom mellett köszönöm és nagyobbra becsülöm magam, mint azok, akik hetente mással vannak és nincs semmi jövő képük. És igen szeretnénk eljegyzést, talán idén...persze háborog a tenger, az irigyek előbújnak, mint szokás...

Persze nem mindenki...

Csak nem értem kinek mi köze van...

2012. jan. 5. 12:53
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

8. örvendek, hogy látják így mások is.

Köszi az eddigieket

2012. jan. 5. 13:49
 12/46 A kérdező kommentje:
10. köszönöm szépen, én is viszont:)
2012. jan. 5. 13:51
 13/46 anonim ***** válasza:
45%

"Nem mondtam, hogy 23 előtt szeretnék házasodni, mindegy." - én sem, hogy ez rólad szól, a statisztika azonban ezt a kort tartalmazza, ezért írtam.

"Sokan akiknek nincsen tartós párkapcsolatuk és hetente váltogatják nem is tudják igazából mit akarnak az élettől." - nekem nincs tartós párkapcsolatom évek óta, és köszönöm, nagyon jól vagyok. Abban pedig biztos lehetsz, hogy jobban tudom, hogy mit akarok az élettől, mint te, és előrébb is tartok nálad. Az egész hozzáállásod ehhez a témához végtelenül korlátolt.

"...ha én szeretem a csokipudingot, nem kell megkóstoljam a vaniliást, hogy továbbra is szeressem" - mi van, ha a vaníliás jobban ízlene? Sokkal jobban. Csak nem tudhatod, nincs információd, mert ki sem próbáltad.

2012. jan. 5. 13:59
 14/46 A kérdező kommentje:

imadlakemese

Nem mondtam, hogy azok akiknek nincs párjuk nem tudják mit akarnak az élettől. Lehet nem jól fogalmaztam...de úgy értettem, akik hetente váltogatják, mert "élnek", sokuknak fogalmuk sincs mit akarnak az élettől, ez azért így van többnyire.

Én sosem állítottam, vagy nem akartam állítani, hogy akinek nincs párja céltalan.

Az meg, hogy ki korlátolt és kinek van jövőképe, szerintem nem itt kell eldönteni. Te nem vagy a helyemben én nem vagyok a Te helyedben és itt be is zárul a kör.

2012. jan. 5. 14:05
 15/46 anonim ***** válasza:
73%
Akik leszólnak, azok irigyek, ilyen egyszerű.
2012. jan. 5. 14:07
 16/46 anonim ***** válasza:
43%

Ok, fogadjuk el, hogy rosszul fogalmaztál. Azonban megint van egy bökkenő:

"...de úgy értettem, akik hetente váltogatják, mert "élnek", sokuknak fogalmuk sincs mit akarnak az élettől, ez azért így van többnyire..." - elárulok egy titkot, a komoly kapcsolattal rendelkezők nagy része sem tudja, hogy mit is akar az élettől. Sőt, még házasságban is sokan bolyonganak.

A te korlátoltságod abban nyilvánul meg, hogy a komoly kapcsolatoddal magyarázod az érettségedet, és egy kalap alá veszel mindenki mást. Sőt, nem is tudod elképzelni azt, hogy ez másoknak megfelel, és ettől még lehetnek nagyon is céltudatos emberek.

Egyébként pont a legfontosabb kérdésemre nem válaszoltál. Miért?

2012. jan. 5. 14:13
 17/46 anonim ***** válasza:
50%
Bocsi, de mi lett volna az a legfontosabb kérdés, amire nem válaszolt?
2012. jan. 5. 14:17
 18/46 A kérdező kommentje:

Nem én elfogadom, hogy ha az embereknek nincs komoly kapcsolatuk még lehetnek céltudatosak, lehet jövőképük. És persze, tartós kapcsolatban is bolyonghat valaki. Egyezzünk meg abban, hogy az élet nem fekete vagy fehér. Te minden szavamat kiforgatod.

Legfontosabb kérdésed, a pudingos? Nem akartam válaszolni, mert nem akarok vitatkozni, érzem, hogy nem érdemes elmondanom, mert süket fülekre találok. Persze lehet bizonyos fokú kíváncsiság ez esetben bennem, hogy milyen lehet egy más férfival, de nekem egy együttléthez nem elég egy pohár bor a kíváncsiságom és egy férfi. Számomra az együttlét nem egy "dugás" hanem szeretkezés, érzelmi háttérrel, erős, biztos kötelékkel. Úgyhogy ameddig más férfi iránt nem érzem azt, amit a párom iránt részemről a dolog letudva. Nem tudom érted-e.

2012. jan. 5. 14:19
 19/46 anonim ***** válasza:
31%

"Te minden szavamat kiforgatod." nem forgatom ki, csak egyszer ezt írod-egyszer azt. Bocsánat, hogy nem vagyok gondolatolvasó, és abból indulok ki, amit leírtál.

A 2. rész teljesen korrekt.

2012. jan. 5. 14:24
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

Őőő, szerintem igazából több oka is lehet annak, ha valaki lehurrog.

Egyrészt azért, mert tényleg ostobaságnak tartja a fiatalok esküvőjét, másrészt az is lehet, hogy csak a féltékenység beszél belőle.. Ki tudja :)

Én azt a tanácsot tudom neked adni, hogy próbáld meg elengedni a füled mellett, még ha néha nehéz is. Abszolút átérzem a helyzeted, mert én magam is ebben a cipőben járok.

Az emberek mindig azzal lesznek elfoglalva, hogy mások életében a hibákat keressék..amit jól kibeszélhetnek, és kritizálhatnak.

Én 23 éves vagyok, és 2011 nyarán mentem férjhez. Sok mindenkitől megkaptam, hogy ostoba vagyok, amiért nem élek.. (ez a férjemre nem volt szerintük igaz, mert ő már "kiélte" magát, ugyanis 10 évvel idősebb nálam)

Na szó mi szó, már régóta együtt voltunk (18 éves voltam, mikor összejöttünk) és komolyan gondoltuk egymással.

Nekem az volt a legrosszabb, mikor egyik barátnőm, aki nálam 3 évvel idősebb, egyszer benyögte, pont az esküvőnk után, hogy Ő örül neki, hogy még nem ment férjhez, mert így legalább ki tudja magát élni,(és sajnálkozva hozzátette, hogy) nem úgy, mint én. Majd ráér 30 valahány évesen..

Igazából, 2-3 havonta másik pasija van, ami engem nem zavar, viszont egyértelműek érezhető volt a szavaiból áradó féltékenység.

Aztán eltelt 1-2 hónap, és lett egy pasija, aki el akarta jegyezni, és folyton arról beszélt neki, hogy feleségül szeretné venni.

A barátnőm meg futott át hozzám, hogy képzeljem, Ő annyira boldog, mert a pasija esküvőt akar hamarosan.. :/ Ennyit erről.. ekkor bizonyosodtam meg igazán róla, hogy féltékenységből mondta nekem azokat a dolgokat.

Csak azokra hallgass, akik szívből tudnak örülni a Te boldogságodnak! Van 2 barátnőm, akik ugyan olyan lázban égtek az esküvőm miatt, mint én magam... :) Örülnek annak, hogy boldog vagyok, és tudom, hogy Ők komolyan nem néznek hülyének amiatt, hogy ilyen fiatalon mentem férjhez.

Mindig meg fogod kapni a sajnálkozó, vagy lenéző kommenteket az esküvőd miatt.. még utána is sokáig. Én még a mai napik kapom, de nem érdekel. :) A lényeg, hogy a családom támogatott (még most is) a testvéreim és a barátaim is mellettem állnak.

2012. jan. 5. 14:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!