Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyeztük egymást a barátommal, de ő közölte, hogy sajnálja, de papnak áll. Nem értem?
Szia!
Ne haragudj, de nekem valami nem stimmel.
1, Ha valaki papnak készül, akkor annak a szellemiségében él, mozog, gondolkodik. Nem hinném, hogy barátnője lesz, akit eljegyez, közben szexuális életet (is) élnek, majd közli, meggondoltam magam, pap leszek. Azért ez nem így megy, egyik napról a másikra.
2, Milyen pap lesz? Ha jól tudom (ha nem, javítsatok ki), csak a katolikus papokra vonatkozik a cölibátus. Reformátor nősülhet, lehet családja is.
3, Az eddigi életét, hogyan tudta/tudta összeegyeztetni azzal, hogy most pap szeretne lenni? Mennyi idős? Most papi iskolába fog járni?Az ő családja hogyan fogadta a hírt, tudnak-e róla?
Rengeteg kérdést vet ez fel. Komolyan elbeszélgettetek ezekről, vagy csak jött a bejelentés (sokk szerűen), aztán meg se tárgyaltátok? Volt esetleg valami jele annak, hogy ilyen pályára készül? Mert ha nem, akkor igen csak fura a szitu, mintha kifogást keresne...
Ha viszont voltak jelei, a családja is tud a tervéről, akkor igen komoly lelki válsága lehetett emiatt, és döntött. Ez esetben nem téged választott....
Akár melyik eset áll a valósághoz legközelebb, engedd el. Ha menni akar, nincs értelme tartóztatni.
Tudom, hogy most nagyon rossz, de idővel könnyebb lesz.
Minden jót, sok erőt, és segítő barátokat!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!