Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen gyűrűt vegyek?
ha csak neki vennék egy gyűrűt eljegyzésre akk ilyen típusúra gondoltam: [link]
és akk csak neki, ilyen jó lenne? vagy párt kellene venni?
ha pedig egyből karikagyűrűvel jegyeznénk el egymást akk ilyenre gondoltam: [link]
szabad eljegyzéskor és esküvőkor is ugyanezt egymásra húzni v inkább ne spóroljak az előző gyűrűn?:)
Az először belinkelt kép a kísérő gyűrű. Nem feltétlen kell, hogy drága kő legyen benne.
A másodjára belinkelt kép: a jegygyűrű amiből kettőre lesz szükség és mindenképpen egyforma legyen.
Alulról a második
Nekünk ilyen van.
Amúgy ha karikagyűrűs eljegyzést akarsz, akkor kérd meg a kezét gyűrű nélkül, és utána együtt válasszátok ki a nektek tetszőt!
Magyarországon már ősidők óta az a szokás, hogy az eljegyzési gyűrűk ugyanazok a karikagyűrűk, amiket esküvőn is felhúznak egymás ujjára. Legfeljebb egy kísérőgyűrű jár mellé a feleségnek, de az nem kötelező.
Az, hogy kövesgyűrűvel jegyzik el a nőket, az amerikai szokás, ott a jegygyűrű valami kövesgyűrű, a karikagyűrű pedig csak az esküvőtől kap szerepet.
Akármelyik variációt választod, az úgy jó lesz, végülis az esemény a lényeg, nem az, hogy melyik ország szokásai szerint zajlik le.
Nekem ez a felállás nagyon furcsa. Viszont kétségtelen, hogy ma ez a trendi. A nyugat majmolása.
Én a férjemtől anno jegygyűrűt és kísérő gyűrűt is kaptam. Nem vártam el, hogy a legflancosabb legyen. Szerencsére akkor még megfizethetetlen volt a fehérarany, nem is hordanék ilyen gyűrűt. És eljegyzés után a férjem is viselte a jegygyűrűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!