Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek "reális" ha 2 év járás után várom az eljegyzést?
Beszélünk a házasságról, de csak majd egyetem után ami kb 2-3 év.
A közös jövő szinte egyértelmű.
De nekem mégis nagyon jól esne, ez a gesztus, mert egyszerűen jó tudni a nőnek ha van egy ilyen dolog, ami minden nap emlékeztetheti, hogy igen! Én vagyok neki az aki valóban kell.
Persze tudom, hogy az eljegyzésnek nincs különösebb jelentősége, de legalább a rokonok előtt is egyértelmű lenne, hogy ez valóban komoly.
Ráadásul nekem nagyon jól esne tudni, hogy én valóban más vagyok mint az eddigi barátnői és, hogy ez most tényleg valami különleges kapcsolat.
Jó persze anélkül is tudom, hogy egymásnak valóak vagyunk, de mégis ez most kicsit bánt, hogy úgy érzem ő nem is gondol erre... Kicsit ettől kevesebbnek érzem magam..Látom, hogy valakit már fél év meg 1 év után eljegyeznek... Ekkor az jut eszembe, őt jobban szeretik? Ő szerelmesebb , mint belém az én barátom?
Az eljegyzés szerintem megfordult a fejében, de inkább a távoli jövőben lesz aktuális részéről..
Mondani semmiképp sem szeretném, mert azt nem akarom, hogy azért jegyezzen el, mert én mondtam illetve "akaratoskodtam"
Az a baj, hogy túl sokat jár ez mostanság a fejemben, tehát azt ne mondja senki, hogy felejtsem el, mondani nem akarom neki tehát gőzöm sincs mit csináljak... Mert sajnos ez miatt minimálisan durcás is vagyok.
Várjak 2 évet?
Amúgy 20 évesek vagyunk.

Szia. Annyit tudok mondani hogy 20évesen hasonlóan vártam mint te, most már visszagondolva örülök hogy nem lett eljegyzés.
Na ná hogy azt hiszed ő az igazi, meg vele képzeled el az életed további részét, gyerekek, stb....De hidd el, fiatal vagy még. Az írásodból legalább is ez jön le. Nem kell siettetni, minden idejében jön, amikor jönnie kell!

igen, reális lenne, ha nemsokára házasodnátok, de 2-3 év múlva még ki tudja mi lesz? lehet, te nem akarsz majd vele lenni.
El kellene dönteni, hogy őt akarod-e vagy a gyűrűt. Fölösleges úgy évekig jegyben járni, hogy nem házasodtok. Szerintem neki korai még a házasság. Egyébként meg ha házasok lesztek, akkor meg már annyira nem is lesz fontos, hogy van egy jeggyűrűd is...

Azt tudom mondani mint az előzőek... barátommal egy éve jártunk és be voltam sózva a gyűrűért egy időben mert olyanok voltunk mint a galambok és persze hogy epedtem, hogy ő az igazi. Most összeköltöztünk, és bizony van "tányércsapkodás", nem egyszerű néha megszokni a másikat, rájöttem, nem is akkora gond ha még nem kéri meg a kezem...
Mindenképp ez jöjjön előbb, ha megszoktátok egymást és simán megy az együttélés, jöhet a következő lépcsőfok.

Én is nőből vagyok, tehát megértelek!:)
De hidd el, az eljegyzés igazából nem életbiztosítás. Figyeld meg, akik most fiatal fejjel jegyezgetik el egymás azokból hányan házasodnak össze tényleg. Nekem is kérték már meg a kezem, 2.5 évet jártunk, abból 6 hónapot jegyben, de mégsem volt az a kapcsolat annyira biztos és jövőbe mutató, mint a mostanim, ahol most leszünk egy évesek.
Ha minden jó köztetek a pároddal, akkor ne aggódj! Tudom, hogy nagyon vágysz rá, de nem ér annyit, mint amennyire csillog a dolog! :)
Vigyázzatok egymásra!
23N
Köszönöm a válaszokat! :)
Egész normális képet kaptam most a dolgokról, már nem vagyok úgy rákattanva erre az egész témára.. Huhh sokkal jobb így...

Szia!
Mi 2,5 éve élünk együtt(régebb óta ismerjük egymást)és épp ma kérdezte egy ismerősöm,hogy házasság mikor lesz?
Erre a válaszom az volt,hogy valószínűleg soha.
Pedig én szeretnék házasságot,de a Párom nem így gondolja.Ő család centrikus egyébként,de házasodni nem akar.
Szóval én egyenlőre nem erőltetem,fiatalok vagyunk még,de pár év múlva megkérdezem,hogy mik az elképzelései a jövőt illetően.
Meg amúgy is,és erre itt jöttem rá:ha megadok neki mindent(értsd. szerelem,szex,otthon,mosott ruha,takarítás,főtt kaja,esetleg gyerek) akkor minek vegyen el?Anélkül is megkapja,nem?
Na ezért nem erőltetem,majd lesz valahogy.Nekem jó így is,egyenlőre.Ezen van a hangsúly.
Nálatok is szerintem az együtt élés nagyon nagyon fontos lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!