Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek "reális" ha 2 év járás után várom az eljegyzést?
Beszélünk a házasságról, de csak majd egyetem után ami kb 2-3 év.
A közös jövő szinte egyértelmű.
De nekem mégis nagyon jól esne, ez a gesztus, mert egyszerűen jó tudni a nőnek ha van egy ilyen dolog, ami minden nap emlékeztetheti, hogy igen! Én vagyok neki az aki valóban kell.
Persze tudom, hogy az eljegyzésnek nincs különösebb jelentősége, de legalább a rokonok előtt is egyértelmű lenne, hogy ez valóban komoly.
Ráadásul nekem nagyon jól esne tudni, hogy én valóban más vagyok mint az eddigi barátnői és, hogy ez most tényleg valami különleges kapcsolat.
Jó persze anélkül is tudom, hogy egymásnak valóak vagyunk, de mégis ez most kicsit bánt, hogy úgy érzem ő nem is gondol erre... Kicsit ettől kevesebbnek érzem magam..Látom, hogy valakit már fél év meg 1 év után eljegyeznek... Ekkor az jut eszembe, őt jobban szeretik? Ő szerelmesebb , mint belém az én barátom?
Az eljegyzés szerintem megfordult a fejében, de inkább a távoli jövőben lesz aktuális részéről..
Mondani semmiképp sem szeretném, mert azt nem akarom, hogy azért jegyezzen el, mert én mondtam illetve "akaratoskodtam"
Az a baj, hogy túl sokat jár ez mostanság a fejemben, tehát azt ne mondja senki, hogy felejtsem el, mondani nem akarom neki tehát gőzöm sincs mit csináljak... Mert sajnos ez miatt minimálisan durcás is vagyok.
Várjak 2 évet?
Amúgy 20 évesek vagyunk.
A mai világban semmit nem jelent az eljegyzés. 5 évvel előre meg minek valakit eljegyezni? Inkább fognak majd a rokonok, akik felé ezt a gesztust küldenétek, azt gondolni, á ebből már sosem lesz házasság...
Azok nem mérvadók, akiket pár hónap után jegyeznek el. Ilyet mi is láttunk... Kiscsaj a melóhelyen dicsekszik ,h 2 hónap után menyasszony lett. Most már lapít, mert ennyi volt a szerelem...
Mi másfél éve vagyunk együtt, 3 hónapja együtt élünk. Nem mondom, hogy nem örülnék egy gyűrűnek, de ráérünk. Ti együtt éltek? Mert inkább először arra kéne összpontosítani, az nagyobb elköteleződés, mint egy gyűrű az ujjon... 20 évesek vagytok, érthető, hogy a ti esetetekben még semmi értelme az eljegyzésnek.
Szia! Nálunk mondjuk úgy pont fordítva van. A barátommal már több mint 3 éve együtt vagyunk, nagyon régóta gyakori téma, hogy mennyire szeretne eljegyezni, összeházasodni majd, stb... viszont mi is egyetemre járunk, megkértem, hogy az egyetem végéig ne, engem pl zavarna. Lehet ő is így van ezzel, ezt sajnos tolerálnod kell, ha beszélni nem szeretnél róla. Egyébként szerintem attól hogy mondod neki, és amúgy nem akarna eljegyezni, még valószínűleg nem rohanna egyből gyűrűt venni, szóval nehezen lehet ebbe belekényszeríteni egy pasit, ha nem akarja, nyugodtan megemlítheted. Csak hogy ő mikor képzeli el az esküvőjét vagy ilyesmi, tehát ha tudod úgy fogalmazz amivel nem azt sugallod, hogy te most akarsz eljegyzést. Csak beszéljetek róla, ez nem tabu téma.
Egyébként 20 évesen még elég korai, bármi lehet, ez még annyira ismerkedős korszak, hogy nehéz megmondani, hogy az ember "véletlen" nem szeret e bele másba. Mert bármilyen jó is a kapcsolatotok, az érzelmeknek nehéz parancsolni.
(Bár én hiszek benne, hogy akik szeretik egymást, ilyen nem fordulhat elő, de ki tudja? azért vannak rá példák)
Én inkább a helyedben arra gyúrnék, hogy minél jobb legyen a kapcsolatotok, minél inkább azt érezze, hogy igen, te vagy az a nő, akivel az egész életét le akarja élni. Így előbb utóbb talán megfogalmazódik benne, hogy eljegyezzen.
24 vagyok,és még párkapcsolatom sincs jelenleg,nem hogy valaki akitől várhatnám,hogy eljegyezzen :(
Én megértelek,hogy szeretnéd,de még csak 20 éves vagy!Hidd el pár év múlva már másként látod a dolgokat.Nem kell sietni,még ha már 2éve is vagytok együtt!
Nem tudom,hogy együtt éltek-e,ha igen az már egy jó dolog,mert az felkészít benneteket a közös életre.Akkor derül ki, hogy bírtok-e együtt élni.
Nekem így ennyi idősen az a véleményem, hogy tényleg csak akkor édemes az eljegyzés,ha a rákövetkező nyáron már esküvő van(mindegy, hogy nagy lagzi, vagy csak egy szűkkörű polgári!,de így a reaális).Akiket eljegyeznek fiatalon meg sokszor aztán várhatják a házasságkötést,mert egyrészt nincs rá pénz,másrészt sokaknál becsúszik a baba és egy nagy elvárás csak a házasság...Gondold ezeket végig.A párod biztosan nagyon szeret téged!
Esetleg kérd ki a véleményét általánosságban,hogy mit gondol a házasságról!Nem kell ráerőltetni semmit, csak hogy mennyire gondolkodik ilyeneken az életében...
A gyűrű nem a szerelem fokmérője.Ezt 20 évesen tudnod kellene.Hogy különlegesebb vagy,mint az összes eddigi barátnője,ezt is érezned kellene,ha valóban jó ez a kapcsolat.Hogy a rokonok mit gondolnak ez miért érdekes?Szerinted,ha megmutatod a gyűrűt nekik,akkor mi lesz? Eláruljam? Semmi.Bólintanak egyet és élik tovább a saját életüket.Pár év múlva talán eszükbe jut,hogy miért is nem volt még esküvő vagy ha nem lesztek addigra együtt,akkor sajnálnak majd,hogy esküvő elött elhagytak.
Miért foglalkozol ennyit azzal,hogy mások hol tartanak és miért gondolod,hogy lemaradtál? Van egy általad jónak mondott kapcsolatod,egy fiú,aki 2 év után szeret.Ez most miért nem elég? Ha tudod,hogy megtaláltad az igazit,akkor miért érzed úgy,hogy csak egy gyűrű tehet boldoggá,ez pedig így kevés?20 éves vagy még tanulsz,messze vagy még az önálló élettől,attól,hogy feleség és családanya legyél.Miért nem tudod kivárni azt a pár évet,amíg értelme is lesz az eljegyzésnek,amikor már a lánykérés után rögtön kezdhetnéd szervezni az esküvőtöket is?Ez a gyűrű most ebben az életszakaszodban konkrétan nem jelentene semmivel sem többet,mint a szeretlek szó,amit este kiejt a száján.Megéri ezért durcásnak lenni?
Ha van még 2-3 év az egyetemből akkor minek frusztrálod magad? Főleg ha tudod, hogy ő részéről még nincs itt az ideje.
Attól nem kell kevesebbnek érezned magad mert más embert fél-1 év után eljegyeztek.
A lényeg az, hogy tudod jól, hogy egymásnak teremtettek benneteket. És tudjátok jól, komoly a kapcsolatotok is.
Gondolom te sem akarsz évekig jegyben járni? Elsősorban teremtsétek meg a megfelelő anyagi háttért magatoknak, vegyetek lakást, költözzetek össze és majd ráér ez idő alatt ezen gondolkozni. Nem látom értelmét, hogy sokan úgy jegyzik el egymást, hogy semmi biztos alapjuk nincs.
Amúgy meg ne foglalkozz azzal, hogy a rokonok, mint mondanak.
Hidd el akkor leszel a legboldogabb ha váratlanul kéri meg a kezed a barátod!
Mi is már 2 éve vagyunk együtt, 1,5 hónap után kérte meg a kezem a párom. Teljesen váratlanul ért a dolog, a családot is. De viszont már van házunk, csak a felújítás van hátra, megvan a megfelelő anyagi háttér is.
Ja és még egy tanács: ne nézegesd a "családi kapcsolatok-eljegyzés-esküvő" rovatát mert így még elég sokáig ez fog a fejedben járni.
És előbb utóbb oda jutsz, hogy felfogod egy párszor hozni a párodnak a témát, még ha csak úgy is, hogy "láttam egy filmet és a pasi így és így kérte meg a lány kezét stb...." Szóval türelem.
21 éves menyasszony.
Előző vagyok.
Egy kis javítás: 1,5 év után*
Köszönöm, a válaszokat!
Kicsit tényleg igazatok van, hogy kreálok problémákat ha nincs...
Csak kicsit sok volt az eljegyzés körülöttem olyanok körében, akik nincsenek olyan régóta együtt mint mi de korunkbeliek.
Kicsit irigykedtem és úgy éreztem ők majd biztos azt hiszik mi nem szeretjük egymást annyira.
Az egyik felem azt mondja ki a francot érdekelnek mások???
A mások felemben meg azért kicsit ott van, hogy de azért mégiscsak...
Az az igazság, hogy szinte biztos voltam benne, hogy mostanában lesz, mert a szavaiból úgy vettem ki, aztán rájöttem, hogy nagyon félreértettem...
Aztán kicsit buktának éreztem az egészet...
De már kezdem kapirgálni amit mondtok, és igazából tényleg fölösleges ilyen korán eljegyzést tartani úgy, hogy az esküvő még nincs láthatáron, de azért mégis jól esik ha véletlen összejönne.. :)
Én 21 éves vagyok, párom 22, 4 éve vagyunk együtt, nálunk kb másfél év után merült fel a téma, akkor finoman céloztam rá, később pedig meg is beszéltük miért nem kellene még eljegyzésen gondolkodni (3 év távkapcsolat állt előttünk egyetem miatt, plusz fiatalok voltunk nagyon). Én idén végzek az egyetemmel, simán eltelt a 3 év távkapcsolat, biztosabbak vagyunk egymásban és magunkban mint valaha. Ha végeztem, diploma a kezemben, kötözünk össze és akkor jöhet az eljegyzés is. Nem mondom, hogy időközben nem vágyom rá én is néha, de sosem bántam meg, hogy még hátra van és nem történt meg felelőtlenül mondjuk 19 évesen.
21-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!