Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy férfi eljegyez egy nőt, akkor saját magának is vesz egy gyűrűt? Vagy gyűrűje csak a nőnek lesz?
Elvileg kéne.. :D
De mostmár az a divat, hogy csak a nő kap. :)
Én pedig meg tudom szerelni az autót! :)))
Ezért nem jár semmi?
FFi 30
a magyar szokások szerint a férfi vesz egy karikagyűrű párt, ezt felhúzzák a bal kéz gyűrűs ujjára, és az esküvőkor áthúzzák a jobb kézre. Ebben az esetben a férfi is kap gyűrűt.
Az angolszász szokások szerint a férfi csak egy gyűrűt vesz, egy köves gyűrűt, ezt lánykéréskor húzza fel a nő bal gyűrűs ujjára. az esküvőn pedig már megvan a karikagyűrű pár, és azt a jobb kéz gyűrűs ujjára húzzák egymásnak. Így a nőnek lesz két gyűrűje: egy a bal kézen a köves eljegyzési vagy kísérő gyűrű, jobb kezén pedig a karika gyűrű. A férfinak pedig csak egy lesz, a jobb kezén.
De nem muszály sem köves gyűrű, sem kifejezett eljegyzési gyűrű. A lényeg, hogy szép legyen, és úgy kérd meg, hogy nyilvánvaló legyen, hogy eljegyzésre szántad a gyűrűt.
Sok boldogságot :D
Pont tegnapelőtt volt az eljegyzésünk!
Mi idejében megállapodtunk abban, hogy nem majmoljuk az angolszász szokásokat (nem ünneplünk Valentin-napot, Halloweent sem, nem hallgatunk angolszász csöpögős dalokat karácsonykor stb.), hanem a hagyományos módon jegyezzük el egymást. Elmentünk az ékszerészhez, kiválasztottuk a színt és a mintát, megnéztük a méretet, és utána a barátnőm kiszállt a dologból. Az ékszerész nekem szólt, mikor mehetek a gyűrűkért, és titokban hoztam el őket. Ezután pár hónapig ültem a dolgon, majd kitaláltam, mikor és hol legyen az eljegyzés. Így meglepetés volt a kedvesemnek, aminek nagyon örült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!