Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi ideig érdemes várni? Butaság azért szakítani, mert még nem kérte meg a kezem?
Már kb. 6,5 éve vagyunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, szinte mindenben egyet értünk. Nemsokára lakást szeretnénk venni, elkezdtük a közös életet. Viszont még nem kérte meg a kezem. Tudom, hogy ő is házasság párti, viszont neki nem lényeg hogy mikor. Szerintem már egy jó ideje eljutott addig a kapcsolatunk, hogy már megvehettük volna a gyűrűket. Már eldönthette volna szerintem.
Én ezt nehezen viselem. Nekem ez nekem nagyon fontos. Lassan minden barátnőm már gyűrűs menyasszony, és nincs nekik olyan kapcsolatuk, mint nekünk.
Én miért nem érdemlem meg a gyűrűt? Még picit várok, de ha nem kéri meg a kezem, akkor nem tudom, hogyan tovább.
Hát nagyon sokat gondolkodom rajt, hogy mi is legyen. Nem akarom, hogy a későbbiekben is az legyen, hogy majd elfelejti a kerek házassági évfordulókat. Meg amúgy is, nem úgy tökéletes a kapcsolat, ha mindenki megkapja amire vágyik. Most nem csak a gyűrűről van szó, hanem a szándékról. Nekem szükségem van arra, hogy valaki jobban kimutassa az érzelmeit. És ez most itt nincs meg. És ha már most hiányzik, akkor mi lesz később?? Nem akarom, hogy majd azért váljuk el később, mert elégedetlen vagyok... Akkor inkább most lépek, és keresek valaki olyat, akitől ezt is megkapom.
Végülis nem félek a változásoktól. Csak mérlegelnem kell, a pozitiv és negatív dolgokat a kapcsolatunkban. Nehéz, nagyon nehéz.
Tegnap este elhagytam a páromat!
Hosszú beszélgetés volt. Elmondtam neki mindent, ami engem bántott. Elmondtam neki a vágyamat az eljegyzésről. És kértem, hogy őszintén mondja meg, hogy ő hogyan gondolkodott erről, egyáltalán tervezte-e?
A válasza nagyon ledöbbentett: már eszébe jutott, de még nem igazán szervezte, addig még nem jutott el, hogy egyáltalán gyűrűt nézzen, még úgy sem amikor pl. ment az utcán, és legalább a kirakatot megnézte volna... És bevallása szerint, nem biztos hogy idén megkérte volna a kezemet.
Fáj a szakítás, de úgy érzem nem bántam meg, mert igy ezeket tudva, hogy nem tervezett semmit komolyan, mégis meddig kellett volna várnom. Nekem nem kell az, hogy mindig csak várni kelljen, meg beleőszülni mindenbe. Most egy kis ideig csak leszek, aztán keresek valakit, akinek tényleg fontosak lesznek a vágyaim, és nem folyton csak váratni.
Szép volt ez a pár együtt töltött év, nem bántam meg mert időben léptem. Boldog is voltam egyrészről, másrészről meg jó tapasztalat...
Kedves Kérdező, nagyon sajnálom, hogy végül kiderült nem is tervezte... Mi még nem vagyunk olyan régen együtt, de én is úgy érzem, hogy már együtt is élünk, minden tökéletes, ha ennyi idő alatt nem tudta eldönteni, hogy engem akar feleségnek, akkor mégis mikor fogja. Azt én sem szerettem volna, hogy csak várjak és várjak a semmire, vagy épp azért kérjen meg, mert mégis együtt vagyunk rég, ha eddig nem mentünk szét hátha nem is fogunk. Nos én is beszéltem vele, és elmondta, hogy ő engem szeretne feleségnek, már egészen tetszik neki, ha magában x-nének nevez, arra is gondol, hogy hová fogunk költözni, és családot alapítani, de nem szeretne hosszan jegyben járni velem, akkor akar megkérni, ha lesz reális lehetőség az esküvőre, mert anyagilag nem állunk úgy, hogy most lagzit tartsunk, igazából annyi sincs a számlán, hogy csináltassunk egy szép pár jegygyűrűt. Én mondtam, hogy nem ez számít, de azt mondta, hogy neki igen is számít, mert tudja, hogy én mire vágyok, és szeretné, hogy teljesüljön. Nagyon megnyugtatott, mert ha nem ezt a választ kapom, hanem azt, hogy ő nem igazán gondol ilyesmire, akkor valószínűleg én is léptem volna.
Egy barátnőm 10 teljes évig várt, és nem lett belőle semmi. Elhagyta a barátját, nehéz volt eleinte egy ideig nem is talált új párt, de végül megismerkedett egy másik férfival, akivel még nincsenek két éve együtt, egy hete volt az esküvőjük és rajta vannak a baba-ügyön. :)
A volt pasija meg együtt jár azóta egy fiatalabb lánnyal, akit még véletlen se kell egyelőre elvenni, és csak úgy vannak, mint anno barátnőmmel.
Remélem neked is szerencsésen alakul minden!
Én is ebben a cipőben jártam anno. Majdnem 7 évig voltam együtt a volt párommal, ebből 4,5 évet együtt is éltünk. Volt saját lakásunk, autónk, rendes és jól fizető állásunk, stb... Viszont én fontosnak tartottam volna a gyűrűt a kezemen; a volt pasim viszont azon a véleményen volt, hogy nem ettől függ a boldogság... Leültünk és felnőtt emberek módjára megbeszéltük ezt a dolgot... Szétváltunk és most jobb így mindenkinek.
Szerintem ülj le Te is a pároddal és beszéljétek meg, hogy kinek mi lenne a jó, stb...
Egyébként a beszélgetés alatt úgyis látod már, főleg ennyi idő után, hogy valójában mit is fog gondolni...
Kedves kérdező!
Mi lett veled azóta?
Nem bántad meg így utólag a szakítást?
Találtál "jobbat" ? A volt pároddal mi lett? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!