Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mennyi ideig érdemes várni?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi ideig érdemes várni? Butaság azért szakítani, mert még nem kérte meg a kezem?

Figyelt kérdés

Már kb. 6,5 éve vagyunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, szinte mindenben egyet értünk. Nemsokára lakást szeretnénk venni, elkezdtük a közös életet. Viszont még nem kérte meg a kezem. Tudom, hogy ő is házasság párti, viszont neki nem lényeg hogy mikor. Szerintem már egy jó ideje eljutott addig a kapcsolatunk, hogy már megvehettük volna a gyűrűket. Már eldönthette volna szerintem.

Én ezt nehezen viselem. Nekem ez nekem nagyon fontos. Lassan minden barátnőm már gyűrűs menyasszony, és nincs nekik olyan kapcsolatuk, mint nekünk.

Én miért nem érdemlem meg a gyűrűt? Még picit várok, de ha nem kéri meg a kezem, akkor nem tudom, hogyan tovább.

2009. ápr. 5. 11:36
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

13.24! ilyen poénos beszólásokat én is szoktam, ha olyan a helyzet. és egyszer meg is jegyezte, hogy ő érti ám ezeket, meg nem hülye, hogy ne érezze, hogy ez célozgatás rá.

akkor most gondolj bele, nálad ez az érzés 2 év után jött el, mi már 6 évesek is elmúltunk. szerinted? már az 5 évfordulónknál is vártam hogy megkér, akkor nem, bár én akkor nem is mondtam neki, mert én úgy gondoltam, hogy megvárom, hogy ő mikor kér meg. de szerintem ha arra várok, akkor még jó ideig várhatok. csak az sem jó, hogy igy kell.

2009. ápr. 5. 14:40
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

hmm nagyon együtt érzek veled, mi most leszünk a nyáron 3 évesek, és szeptemberben lettem menyasszony:D

én is sokat célozgattam, viszont az én párom ezt nem szerette, mondván, ha ő megakarja kérni a kezem akkor meg fogja ha érzi, hogy biztos benne, ne én mondjam meg neki h mit tegyen... erre nagyon elkeseredtem és annak ellenére, hogy már egy ideje együtt is éltünk azt hittem nem gondolja komolyan a kapcsolatunkat... aztán szeptemberben amikor a legkevésbé a "gyűrűzésre" gondoltam volna, mert elkisértem és segítettem neki dolgozni egy házat felújítani, akkor a csempézés és a fugázás között kezdte el mondani, hogy örül, hogy nem csak a jóban vagyok vele, hanem segítek is neki sok mindenben és sokat változott az én hatásomra persze pozitív irányba. aztán egyszercsak átölelt és megkérdezte, hogy lennék-e az ő kicsi segítőkész felesége?

:D:D

bocsi, hogy storyval fájdítom a szíved, csak ...

azt akartam kihozni, hogy lehet nem a noszogatás a legjobb, hagy lehet neki több idő kell, hogy feldolgozza ezt a színtű kapcsot köztetek. ha meg már mondta, hogy lesz házasság, akkor lehet arra vár, hogy ne gondolj rá, és meglepetés szerűen szeretné, hogy tényleg megható legyen (mint a miénk:D)

sok szerencsét és kitartás, ő már a tiéd!:D:P és a gyűrű is meglesz:D

(bocs ha hosszúra sikerült)

2009. ápr. 5. 19:08
 23/38 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló!

Gratulálok nektek, sok boldogságot!

Nem szoktam sokat célozgatni, de azt a minimálisat is felfüggesztem, és várok. Csak hat év, az hat év. És én már nagyon elérkezettnek látom az időt, meg nagyon vágyom rá. Remélem hamarosan ő is megérik rá.

2009. ápr. 6. 16:43
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Dettó ugyanígy vagyok én is. 5 éve együtt, 3 éve közös háztartásban, tervezzük a babát. De csak nem kéri meg a kezem, pedig tudja, hogy ez milyen fontos nekem. Kismilliószor beszéltünk már róla, ő is akarja. Vártam Karácsonyokon, születénapokon, évfordulókon, de semmi. Neki az a véleménye a dologról, hogy ezt neki kell eldöntenie, mikor megy el gyűrűt venni, mikor teszi fel a nagy kérdést. Mert ezt nem lehet kierőszakolni. Valahol igazat is adok neki, na de ennyire csak nem olyan nehéz egy ilyen egyszerű dolgot eldönteni! :-D

Egyébként ő mindig olyan snassz szöveggel "ráz le", hogy nem 20 ezer forintos gyűrűt akar nekem venni, mert én nem az a típus vagyok. :-/ Pedig hát nem az a lényeg, hogy mennyi volt...

2009. ápr. 7. 11:57
 25/38 A kérdező kommentje:

Tényleg csak azért nem értem, mert ahogy nálatok is, nálunk is tervezünk mindent, és nem csak úgy, hogy ábrándozás szintjén, hanem KOMOLYAN. Ez már nem a tini szerelem kategória, és éppen ezért nem értem, hogy miért nem kéri meg a kezem, holott már úgy mond az együttéléssel, gyerek tervezéssel, vagyis együtt vagyunk, maradunk, és együtt éljük le az életünket. És akkor miért inkább utóbb kéri meg a kezem, ahelyett hogy ezzel nagy örömet szerezne.

Attól félek, hogy amire eljön az az alkalom hogy végre megkéri a kezem, akkor már nem fogok tudni annyira örülni neki. Mert arra már csak az lesz, hogy na végre.... És én azt szeretném ha örömet okozna, és gondolom ő is. Én erre szerintem ő is gondolhatna.

2009. ápr. 8. 14:50
 26/38 anonim ***** válasza:
60%
Jól értem, hogy az már fix, hogy 2 év múlva lesz az esküvőtök csak te azt szeretnéd, hogy előtte sokáig legyél menyasszony? Végülis nem értem, hogy akkor miért oszt vagy szoroz neki, hogy mikor kéri meg a kezedet, mert úgyis meg fogja. Még azt sem hiszem, hogy fél ettől, mert jól ismer téged és úgy tűnik, hogy a témáról is sokat beszéltek. Hát mondd meg neki kerek-perec, hogy ez neked nagyon sokat jelentene. Én ezért nem szakítanék, de azért 6,5 év tényleg sok és nemcsak beszélni kellene az esküvőről, hanem tenni is valamit. Sajnos ismerek olyanokat, akik 5-6 évig jártak egy lánnyal, elhitették velük, hogy majd lesz esküvő meg minden, de közben szakítottak, mert a srác rájuk unt. Szégyenlem, hogy ez a srác az unokatesóm. Sajnos eddig minden barátnőjével eljátszotta ezt. Ezzel nem azt mondom, hogy nálatok is gond van, de ígérni bármit lehet és a férfiak nagyon jók ebben. Mondd meg, hogy szeretnéd, ha az esküvő több lenne, mint egy távoli terv. Szerintem ne várj arra ezek után, hogy mikor kéri meg a kezedet, hanem térj a lényegre és mondd el neki, hogy hogy érzel. Lehet, hogy ő nincs azzal tisztában, hogy neked ez mennyire fontos.
2009. ápr. 9. 16:19
 27/38 A kérdező kommentje:

16.19! Jól látod a helyzetet! Nem csak úgy beszélgettünk róla, hogy na akkor majd lesz valamikor esküvő. Hanem ezt komolyan tervezzük 2 év múlva őszre.

Viszont engem nagyon bánt, hogy nem kéri meg a kezem. Nekem ez sokat jelentene. Viszont nem állhatok oda elé, és mondhatom azt neki, hogy kérje meg a kezem. Erre neki kellett volna már rá jönnie. Mert nem hülye.

Az a baj, hogy már igy is bennem van, a lelkem mélyén, az a tüske, hogy nem kérte meg a kezem. Ez nekem nagyon fontos lett volna. Sajnos úgy érzem, hogy nagyon fogy a türelemem. Én is vagyok valaki, és megérdemlem, hogy a vágyaim kilegyenek elégítve. De az hogy folyton csak vár az ember... évforduló, szülinap, karácsony, ismét évforduló, karácsony... és csak telik az idő, és semmi! Nagyon szomorú vagyok.

2009. ápr. 9. 20:12
 28/38 A kérdező kommentje:

Kiváncsi lennék arra, hogy az ő fejében mi játszódik le. Hogy mire vár. Miért nem fontos neki ez? Vagy ha neki az eljegyzés nem is fontos, akkor miért nem fontos az hogy ezzel nekem nagy örömet szerezne...

Most is sirok, mert nagyon kivagyok emiatt.

Tudom, hogy erről vele kellene beszélni. De ha ezt elmondanám, akkor az lenne, hogy dacból kérné meg a kezem, és én ezt nem akarom. Ott lebegne mindig a szemem előtt, hogy csak azért kérte meg a kezem.

2009. ápr. 9. 20:15
 29/38 anonim ***** válasza:
43%

Ne haragudj, de igy mint kivulallo, annyit mondhatok hogy a baratod nemcsak onzo, de eleg bunkonak is tunik a leirtak szerint. Amit veled tesz nemtorodomseg jele es szerintem ugyanezt erdemelne o is toled.

Lehetseges hogy fel a hazassagtol, de ha ugy erzi akkor szoljon, ne tartson teged bizonytalansagban.

En nem voltam hasonlo esetben, 23 eves vagyok, eszem agaban sincs egyelore ferjhez menni, meg nagyon fiatal vagyok ehhez, egyelore csak egy komoly kapcsolat erdekelne, de ez a mai vilagban nehezen lehetseges.

Ugy vettem eszre, hogy sok ferfi gyava, onzo, nemtorodom, csak azt tesz ami neki jo, a parjaval nem torodik vagy nem torodik eleget. Szerintem az ilyenekkel nem erdemes foglalkozni es egyeltalan nem volt butasag a reszedrol azon gondolkodni, hogy szakitsal vele. A komolytalan embereket kerulni kell, de te ismered jobban, nem tudnek pontos valaszt adni.

Esetleg megprobalhatnad azt, hogy tedd feltekennye, hatha akkor felebred.

Legy talpraesett, szedd ossze magad, ne alazkodj elotte az eskuvo miatt. Ha ot ennyire hidegen hagyja hogy eljegyezzen, akkor megerdemli hogy teged is ugyanolyan hidegen hagyjon a szemelye.

Egy fax sem erdemli meg hogy egy no szenvedjen erte!

Nehogy sirj tobbet erte! Az ilyenek nem erdemlik meg!

Talan o sem erdemel meg teges...

Legy korultekinto, probald megtudni mi lehet ennek a hattereben, egyszeruen csak kenyelem, nemtorodomseg vagy egyeb is?

Nem akarnek senkit sem elitelni igazsagtalanul, de az ilyen esetek nagyon fel tudnak haboritani, es a leirtakbol ezeket a kovetkezteteseket vonhattam le.

Minden jot kivanok Neked es legy eros!

2009. ápr. 15. 12:36
 30/38 anonim ***** válasza:
javitas: *teged
2009. ápr. 15. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!