Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mennyi ideig érdemes várni?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi ideig érdemes várni? Butaság azért szakítani, mert még nem kérte meg a kezem?

Figyelt kérdés

Már kb. 6,5 éve vagyunk együtt. Nagyon jó a kapcsolatunk, szinte mindenben egyet értünk. Nemsokára lakást szeretnénk venni, elkezdtük a közös életet. Viszont még nem kérte meg a kezem. Tudom, hogy ő is házasság párti, viszont neki nem lényeg hogy mikor. Szerintem már egy jó ideje eljutott addig a kapcsolatunk, hogy már megvehettük volna a gyűrűket. Már eldönthette volna szerintem.

Én ezt nehezen viselem. Nekem ez nekem nagyon fontos. Lassan minden barátnőm már gyűrűs menyasszony, és nincs nekik olyan kapcsolatuk, mint nekünk.

Én miért nem érdemlem meg a gyűrűt? Még picit várok, de ha nem kéri meg a kezem, akkor nem tudom, hogyan tovább.

2009. ápr. 5. 11:36
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
84%

Tehát megkérdezted tőle, hogy mikor lesz az esküvő és azt mondta, hogy 2 év múlva. Megkérdezted, hogy mikor akar eljegyezni és azt mondta, hogy majd. Mondtad neki, hogy nem akarsz csak fél évig gyűrűs mennyasszony lenni.

Akkor is van még másfél éve, hogy megkérje a kezed.

2009. ápr. 5. 12:37
 12/38 anonim ***** válasza:
74%
Nézd, a férfiak agya másképp működik, mint a nőké, ők a barátokkal való csevegésekből nem vonják le, hogy te mit szeretnél, konkrétan meg kell mondani nekik, mit akarsz. A te esetedben meg kellene mondanod négyszemközt (nem társaságban utalgatva rá) a párodnak, hogy vágysz arra, hogy gyűrűs menyasszony legyél, természetesen elég, ha csak két év múlva házasodtok, de az eljegyzést MOST szeretnéd. A mai pasiktól ne várj meglepetésszerű leánykéréseket, őket sajnos noszogatni kell, hogy konkrét lépéseket tegyenek. A saját környezetemben kapásból három olyan házasság is van, ahol a sokéves konfliktusmentes együttélés után is szigorúan véve a nő vette férjül a pasit, mert az lazán eléldegélt volna akár életük végéig is mindenféle szertartás nélkül. Szóval ha ez fontos neked, lépj! Az öcsém felesége pl. annak idején kipuhatolta az öcsémtől, hogy akarja-e egyáltalán vele leélni az életét, aztán szépen megszervezte az eljegyzési ebédet, ahol az öcsém megkérte a kezét. Ha az öcsémre várt volna, soha nem lett volna esküvőjük.
2009. ápr. 5. 12:41
 13/38 A kérdező kommentje:

Nem csak társaságban beszélgeettünk erről, hanem kettesben is. Volt egy film, amit néztünk a tévében, és akkor beszélgettünk róla. Nem ő mondta, hogy két év múlva legyen esküvő, hanem ketten beszéltük meg. És én mondtam, hogy amúgy honnan gondolja, hogy hozzá megyek, amikor még sem kérdezte, és erre mondta, hogy majd megfogja.

Lehet, hogy én egy álomvilágban, ahol elképzeltem azt, hogy a szerelmem meglepetésszerűen felteszi azt nagy kérdést, amelyre vágyom. Pedig már nem tartozom a fiatal első szerelmes ábrándozósok közé. 25 leszek.

2009. ápr. 5. 12:50
 14/38 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem meg a Kérdező arra vágyik, hogy a párja nem unszolás hatására, hanem romantikusan, esetleg letérdelve vagy a nyilvánosság előtt kérje meg a kezét.

Vannak dolgok, amiket ha mondani kell, noszogatni az illetőt, az már nem ugyanaz, a lánykérés pontosan ilyen. Nehéz tanácsot adni ebben az esetben, főleg, hogy tudja is, hogy mire vágysz, és valószínűleg felfogja, hogy hogyan szeretnéd, hogy ez megvalósuljon.

2009. ápr. 5. 12:52
 15/38 anonim ***** válasza:
74%

Na, mondta, hogy meg fogja kérdezni.

De azt honnan tudhatná, hogy te most akarod?

Azt írod, hogy megbeszéltétek. Ez nem megbeszélés.

Szerintem ezt a beszélgetést te tovább álmodoztad és gondolod, hogy megegyeztetek.

Ha meglepetésszerű megkérést akarsz, akkor várj szépen. Ha most akarod, akkor mondd meg neki.

2009. ápr. 5. 12:53
 16/38 anonim ***** válasza:
74%

"És én mondtam, hogy amúgy honnan gondolja, hogy hozzá megyek, amikor még sem kérdezte, és erre mondta, hogy majd megfogja."

Könyörgöm, nálad ez azt jelenti, hogy már alig várod, hogy megkérje a kezed? Mert a szavaiddal pont az ellenkezőjét mondtad neki. Kijelentetted, hogy egyáltalán nem biztos, hogy hozzá akarsz menni, amíg meg sem kérdezte tőled, addig ne legyen olyan biztos abban, hogy tényleg őt akarod férjednek.

A férfiak szó szerint veszik a dolgokat, nem keresgélnek hátsó gondolatokat mögötte. Nem csipkelődni kellene, hanem őszintén beszélni. Tudod, néma gyereknek...

2009. ápr. 5. 13:07
 17/38 anonim ***** válasza:
74%
szia...én két éve vagyok együtt a párommal,és még mielőtt összejöttünk volna, már közös életről beszélgettünk és arról, hogy mi össze fogunk egyszer házasodni... egy hónapja kérte meg a kezem, de nem magától. ő is szerette volna de valamiért halogatta, félt tőle, izgult miatta, stb. De annyiszor mondogattam neki, persze nem úgy, hogy na, kérd már meg a kezem most azonnal, hanem poénosan be-be vágtam neki egy erre utaló célzást, amit vett is, hogy a végén megunta és rájött, h addig nem hagyom békén és egyszer úgyis túl kell rajta esnie... remegett a keze, izgult meg minden, de onnantól kezdve, hogy felhúzta a gyűrűt az ujjamra, olyan megkönnyebbült boldogsággal teli esténk volt, amilyen még sosem :) szóval, lehet, hogy a te párod is csak izgul és ezért halogatja...noszogasd egy kicsit jobban :)
2009. ápr. 5. 13:24
 18/38 anonim ***** válasza:
64%
Én a barátommal azt csináltam hogy megmondtam neki vagy gyűrű vagy kapu persze gyűrű még nincs de nem küldtem el mert szerettem. Nyárára meg lesz megígérte. Ha még se szerintem már akkor se tudom ott hagyni. Te se tudnád a barátodat ezen ne is gondolkodj!
2009. ápr. 5. 14:10
 19/38 anonim ***** válasza:
83%

Azt mondod, hogy imádod, és csak vele tudod elképzelni az életed. Akkor hogy is van az, hogy szakítanál azért, mert nem vesz neked egy fémkarikát? Imádod, szereted, de csak akkor, ha eljegyez?

A gyűrű nem bélyegez meg, és nem is minősít egy kapcsolatot. Az már annál inkább, hogy neked ez elég ok lenne szakítani. Az egész egy nagy önellentmondás, és igen, butaság.

2009. ápr. 5. 14:35
 20/38 A kérdező kommentje:

13.07!

az egyik kommentemben irtam: "ő tudja, hogy én szeretném, és 100%-ra tudja, hogy igent mondanék."

2009. ápr. 5. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!