Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Jegygyűrű, eljegyzési gyűrű,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jegygyűrű, eljegyzési gyűrű, kísérő gyűrű mikor, mit, hogyan?

Figyelt kérdés

Valaki magyarázza már el részletesen ezt a gyűrű témát, mert nekem nem tiszta.

Szüleimnek, anno nem volt semmi eljegyzési gyűrűje vagy nem tudom minek nevezzem. Szal van 1-1 karika gyűrűjük, amit az esküvőn húztak fel egymás ujjára, előtte nem volt semmi (hozzáteszem nem is volt akkoriban miből, ezt is ketten dobták össze).

Ismerősöméknél meg úgy volt, hogy tartottak iylen családi eljegyzési ebédet és akkor húzták fel a karikagyűrűt egymás ujjára, azt hordták mindketten, aztán az esküvő reggelén szépen dobozba rakták és a ceremónián azt húzták fel egymás ujjára.

Én egyébként magamtól úgy képzelem, hogy a pasi vesz egy úgynevezett eljegyzési gyűrűt (szal egy olyan köves gyűrűt) amivel megkéri a lány kezét, aztán a lány azt hordja az esküvőig, ahol a jegygyűrűt(karikagyűrűt) még felhúzzák az ujjára pluszban, és a nő 2-t hord a a pasi meg 1-et. Eljegyzésnél (eljegyzési ünnepségre gondolok, ami család előtt történik szal nem konkrétan a lánykérésre) nem tudom hogy van, nekem tök homály, hogy ott mit is kellene csinálni, én nem is szeretnék.

Szal rakja már valaki tisztába nekem ezt legyen szíves. Köszönöm:)

2011. máj. 30. 00:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
05.03-as vagyok. valaki megmondaná, miért lettem lepontozva, mikor a magyarázatom teljesen helyénvaló?
2011. máj. 31. 08:16
 22/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk 2 hónapja volt az eljegyzés. Én köves gyűrűt kaptam, a karika gyűrűt együtt választjuk ki, amit az esküvőig bal kézen, utána jobb kézen fogunk hordani.

Kettesben történt meg, és a család csak utána tudta meg. Összehívtuk a szülőket, nagyszülőket és úgy jelentettük be. Nem akartunk ebédet/vacsorát. Végül szüleim úgy döntöttek,hogy a szűk családot (szülők, nagyszülők, keresztszülők, testvérek) összehívják egy ebédre.

A nagy napot jövőre tervezzük.

2011. máj. 31. 13:04
 23/23 anonim válasza:
nem értem minek ez a sok cécó meg száz gyűrű ide-oda rakosgatni.... nem lenne elég egy?? XD :))
2011. jún. 8. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!