Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, ti milyen eljegyzési gyűrűt szeretnétek?
Én is szólnék az utolsó előttihez.
Hol van az kikötve, hogy a karikagyűrű csak a hagyományos, és a többi már csak rószaszín és nyálas? ezt így ki mondja meg? ez olyan mint amikor a farmer a férfiaknak való, a szoknya meg a nőknek, ha nő nadrágot hord, akkor már férfias? ha köves gyűrűt akkor már hagyománytörő és nyálas?
Hát ha az én barátom beállítana egy köves gyűrűvel, valami széppel, majd biztos azt fogom neki mondani, hogy "jaaaaj, nem bocsi, kiadtál érte tízezreket, de szerintem ez túl nyálas" ott vágna ki a fenébe. Ha már ő kedveskedik, én elfogadom, és nincs semmi abban, hogy köves gyűrűt húznak egy nő ujjára, ezt mutatja a törődés is. Egyébként én úgy tudtam, hogy az eljegyzési gyűrűt a lányoknak adják csak, és a jegygyűrűt mind a ketten. Az már lehet karika, az eljegyzési gyűrű pedig kinek mi az ízlése, szíve joga eldönteni, hogy mit kíván hordani. Egyébként is olyan társadalomban élünk, hogy szinte senki nem hallgat senkire. Majd pont valaki megfogja nekem szabni, hogy egy életen át milyen gyűrűt viseljek a kezemen a szerelem zálogaként.
Kedves tegnap 22:46-os!
Értékelem, hogy nem szerettél volna megbántani, de mégis azt tetted. Olyan szavakat tulajdonítottál nekem, amit én nem írtam. Nekem tulajdonítod és így félrevezeted a Te hozzászólásodat követő illetőt is azzal, mintha az „új” a „nyálas” jelzőket, - amelyekből ez utóbbi itt eléggé durva, - én használtam volna. Nem, nem én, hanem ezeket Te használtad. De a gondolataimat is eléggé félreértetted, kérlek, olvasd el újra, higgadtan.
Korábbi hozzászólásomat ezzel kezdtem: "Nem leszek népszerű azzal, amit itt most el fogok mondani."
Két hozzászóló ki is nyilvánította egyet nem értését.
Holott az egyik "népszerűtlen" gondolatom ez lett volna, leegyszerűsítve: ugyan jelezze már a férfi is azt, hogy jegyes lett! (Szegény kérdező.... :-))) )
De a nő is! A köves gyűrű nem mutatja ezt meg!
(Nem tértem ki a köves gyűrűvel kapcsolatos gyakorlati gondokra, miért ismételtem volna meg 15:43 24/L-t: „egyszerűen csak kiábrándultam a sok agyoncicomázott méregdrága ékszerből, arról nem is beszélve, hogy utána úgyis otthon tárolnám a kredencben, mert félek, hogy elveszíteném. Ha meg úgysem látja senki, akkor pláne mindegy, ….”
04-22 16:55-et? aki ezt írta: „Én választottam, de már megbántam, mivel nem praktikus, ha takarítok, mosogatok, vagy akármit csinálok le kell vetnem, mert mindenhová beakad.
ha most választhatnék, akkor valami ilyet választanék……”
Ha valaki már menyasszony vagy vőlegény lett, az már elkötelezetté vált, nemde?
Nem teheti meg azt, amit korábban megtehetett! Vagy igen?!?
Létesíthet mással szerelmi vagy intimebb kapcsolatot? Lehet-e más is a barátja vagy a barátnője?!?
Ugye, nem?
JELKÉP-ről beszéltem, sajnálom, hogy nem tudtam megértetni magamat, de számoltam ezzel.
:-)
A kérdezőnek pedig jó gyűrűválasztást, és sok boldogságot kívánok!
köszi az eszmefuttatást:)
mindkettőtöknek igaza van, valamiben.
tény, hogy ha az eljegyzés meglepetés, akkor nem lehet egyből karikagyűrűt venni, hisz azt a pár egyik fele nem látja, mi van, ha nem tetszik neki,??
nálunk az a szokás, hogy a fiú meglepi egy köves gyűrűvel a szerelmét, aztán elmennek, együtt megveszik a karikagyűrűket, mikor megvannak, akkor tartják meg a hivatalos eljegyzést, karikagyűrűvel.
de lehet, máshol ez nem így van:)
23:10-es vagyok
Én nem értelek 14:20,-35-ös, ezek szerint én is félreértettem, vagy nem ;)
Igen, a férfi is el van kötelezve, de ezt gyűrű nélkül is tudnia kellene ;) a nő sem azért kapja a gyűrűt, hogy ne másszon más pasik után, szerintem gyűrű nélkül se másszon. Szerinted minden férfi azért veszi a nőnek az eljegyzési gyűrűt, hogy észrevegyék rajta és ne környékezzék? vagy megint félreértettelek? Mert szerintem az én barátom azért venné nekem, hogy kimutassa a szerelmét ( és nyilván nem csak ezzel kell, de ez a JELKÉPE ), és igaza van a kérdezőnek, az utolsó hozzászólását teljes mértékben támogatom.
És lehet van aki megbánja a köves gyűrűt, de van aki nem, nem kell általánosítani. Mellesleg volt egy korábbi kommentelő, aki belinkelt egy gyönyörű gyűrűt, és mellette volt az ára, háromezer forint, sőt ezer forintért is vannak pici köves gyűrűk, és ezüstök, nekem sosem kellene ötvenezer forintos gyűrű, nyilván örülnék neki, mert ki nem, de ha nem telik rá, akkor húzzon akár cérnát az ujjamra, de biztos hogy kitalálna valamit, hogy megkapjak legalább egy minimális árút. Te sem utasítanád vissza, ha meg igen, hát akkor...gratulálok!
Mellesleg mindenhol más szokás van, láttam eljegyzést karikagyűrűkkel, meg láttam eljegyzést egyetlen köves gyűrűvel, amikor a srác megkérte a lány kezét :) van ahol tartanak hivatalos eljegyzést, van ahol pedig csak bejelentik, és összegyűlik a család, vagy van, hogy az egész család ott van, a lány nem tud róla, és a fiú ott kéri meg. Többféle verzió létezik:)
Kedves kérdező!
Nagyon örülök a válaszodnak, ez így nagyon jó!
Sajnos, "máshol ez nem így van:)", és az a "máshol" lévő gyakorlat nekem egyáltalán nem tetszik.
Ismétlem: minden jót kívánok Neked és menyasszonyodnak!
Tegnap 17:13-nak!
Én nem írtam olyan jelzőt, amelyet te nekem tulajdonítottál.
("nyálas")
Olyan nagy dolog ezt belátnod?!?
Tegnap 17:13-nak:
És nemcsak belátnod, hanem elismerned. Hogy egészen egyértelműen fogalmazzak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!