Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hagyjam, hogy eljegyezzen, vagy szakítsak vele?
Én 25, ő 26 éves. Lassan 8 éve, hogy együtt vagyunk, 3 éve együttélünk. Mióta együttélünk, azóta vártam, hogy mikor kéri meg a kezem. Egyszer-kétszer előjött a téma köztünk és mindkettőnk családjában is, de mindig az volt a válasza, hogy majd egyszer...
Tavaly fejeztem be az egyetemet, elkezdtem dolgozni, ő régebb óta dolgozik, és én már elérkezettnek láttam az időt, hogy megkérje a kezem, mert állítólag én vagyok neki a "nagy Ő".
Valentin-napon is nagyon vártam, erre csak egy szál rózsát kaptam. Nagyon rosszkedvű lettem, hisztiztem is, és leordítottam a fejét, hogy ennyi idő után még csak meg sem lep egy gyűrűvel. Már elfogyott a türelmem.
Erre az ő válasza az volt, hogy nem vagyok elég türelmes, miért siettetem???
Ezek után ugy gondoltam, hogy ő sosem fog engem elvenni, márpedig én csak ugy alapítok családot, ha férjhez megyek, ezért szakítottam vele, hazaküldtem.
Másnap beállított, hogy ha megbocsátok neki, akkor megy és rögtön megveszi a gyűrűket.
Most mit csináljak?
Szeretem, de én nem így akarok menyasszony lenni, hogy nekem kell kierőszakolni tőle egy gyűrűt!
Így akármikor elém áll, csak az van előttem, hogy azért csinálja, mert én akarom, és nem azért mert ő is komolyan akarná.
Volt valaki hasonló helyzetben? Segíthetne...
Hasonló helyzetben nem voltam még, és remélem, nem is leszek, de a 20:39-es hozzászólás nagyon megragadta a figyelmem. Ugyanis én csak 3 hónapja vagyok együtt a párommal, de már egy ideje szóba kerültek ezek a dolgok közöttünk, és mindketten tudjuk, hogy ez egy komoly kapcsolat, és mindketten hosszútávra tervezünk. Egyikünk sem riadt meg a gondolattól, hogy egyszer majd közös életünk lesz, holott még csak másfél hónapja voltunk együtt.
Ezért én is jónak látom azt, hogy már a kapcsolat elején tisztázni kell, ki mit vár a másiktól. Van egy barátnőm, 25 évesen ment férjhez, az első barátjához, akivel úgy is jöttek össze, hogy rögtön első este, még mielőtt megcsókolta volna a fiú a kapualjban, búcsúzáskor, barátnőm rákérdezett: "el tudnál venni feleségül?" - mert ha nem gondolja komolyan, bele se kezdjenek. És láss csodát: vagy 5 éve házasok (fél év után megvolt az esküvő), és már van két kislányuk is.
Hogy én mit tennék a helyedben? Megvárnám, míg lenyugszik ő is, meg elcsitul ez a veszekedés (nem volt túl régen Valentin nap) és higgadtan előhoznám neki a témát. Mindenek előtt bocsánatot kérnék a hisztiért! Majd elmondani neki, hogy ez nekem miért fontos, elmondva neki azt is, hogy egy eljegyzés még nem jelent rögtön esküvőt. Csupán a hitegetésből van elegem, meg abból, hogy az idő folyton csak telik, de nem történik semmi.
Sok sikert hozzá!
22/L
én is szerettem volna, ha feleségül kér(21 vagyok, 3 éve jártunk már együtt), sokszor volt ez "vitatéma" nálunk. Aztán egyetemre mentem, szakítottunk 3 hónapra, de nem bírtuk ki a másik nélkül:) így kibékültünk, és kerek egy hete menyasszony vagyok:)
valóban üljetek le, és beszéljétek át a dolgot, ha kell, költözzetek kicsit külön. ha szeretitek egymást(cáfolnám, hogy minden kapcsolat törvényszerűen megromlik az idő múlásával) úgyis világossá válik mindkettőtök számára!sok sikert, szurkolok Nektek!
Én is kiakadtam volna a helyedben...8 év alatt semmi? Szerintem ez ijesztő. Én 8 hónapja vagyok együtt a párommal, és szégyen vagy nem, már várom (sajnos), hogy eljegyezzen. Mondja hogy nagyon szeret, meg tényleg ha szükségem van rá vagy bármire megadja. 21 éves vagyok, ő 26. Tudom, hogy nem fog megkérni, mert esze ágában sincs megházasodni...gyerek meg abszolut nem kell neki...én 25 éves koromig szeretnék szülni. De egy stabil családi háttérrel....tényleg meddig érdemes várni? Én 8 évig ki se bírnám, nekem ez olyan kiábrándító lenne.
Én azt javaslom, hogy ne keseredj el, tényleg beszéljétek meg, biztos van valami oka, amiért nem akar megkérni. 8 év az tényleg hosszú idő, ő is kidobna "csak" 8 éve a semmiért? Meg most neki miben másabb, ha eljegyez? A kapcsolat neki nem fog változni, csak téged nyugtatna meg, hogy van értelme a számodra is ennek az egésznek.
Kitartás és sok sikert!
Mi 6 éve vagyunk együtt. Már szóba került eljegyzés, esküvő, meg gyerek téma. De persze mindent csak később. Én 23, ő 26 lesz. Én már nagyon vágyom rá hogy eljegyezzen.
Én nem fogom kikönyörögni, mert amúgy minden oké köztünk, leszámítva a kisebb szokásos vitákat.
AZt nem értem, hogy ugye a nő nem "könyörögje" ki a gyűrűt magának, mert hogy a férfi döntse el, és a férfias voltában ne sértsük meg....
De ha viszont a férfi tudja, hogy mit szeretne a párja, és ugye ő a nagy Ő neki, akkor annak a bizonyos nőnek miért nem kéri meg a kezét??? A másik oldalról nem lehet nézni, hogy esetleg a nőben marad "tüske", hogy neki nem kérte meg a kezét, csak halogatta a dolgot, holott már régóta tudja hogy vele akarja leélni az életet??? Csak a férfi számít, vagy az is hogy a nő mit érez?
NEkem pl a legtöbb barátnőmet eljegyezték, és ők közel sincsenek annyi ideje együtt, mint mi. Tudom nem az idő számít, hanem a kapcsolat. AMi nálunk nagyon jó. És én várom a gyűrűt! És megértem hogy te is várod.
Nem kötekedés képpen, de leirom. Sokan irják, hogy nem az idő számít...türelem, és megkérik a te kezedet is... És irják ezt olyanok akiknek nem 6 és nem 8 év után kérik meg a kezüket, hanem 1-2 év max 3 év után. Ők ezt sztem nem érezhetik, hogy nekünk ez milyen. De tényleg ne sértődjön meg az, akire ez ráillik.
ezt nem teljesen értem. te nem akarod kierőszakolni a házasságot. de ennek ellenére ráförmedtél, és mikor látta, hogy neked ez mennyire kéne, akkor megveszi a gyűrűt. de nem tudod mit kezdj ezzel, hiszen nem kierőszakolni akartad.
mi lett volna, ha úgy rákérdezel egyébként, hogy, nem jut-e eszébe a házasság? hogy megkérje a kezedet? hogy mi erről a véleménye? akkor talán kiderült volna, hogy ő mit gondol erről. többet kéne beszélgetnetek.
mert ha ilyen kommunikációval indulsz neki egy házasságnak, akkor inkább ne is tedd.
Egyetértek veled! 8 év az már nagyon hosszú idő. Én 2 éve vagyok együtt a párommal, és úgy tűnik le fogunk ragadni egyhelyben:( Azt mondta majd eljegyez, de eddig még nem tette meg. Ez nem is lenne baj, de olyanokat mond h az együttélésről kb 5-6 év múlva tudnunk csak érdemben beszélni, addig nincsen rá lehetőség( hitelek, saját lakás stb). De ez csak az előkészület! Házasság majd csak utána, legalább 2 évvel h legyen pénz a lagzira. Utánaszámoltam, kb 8 év mire teljesülne az álmom, akkor lennék 29, és se gyerek semmi. Nem tudom h vele maradjak-e.
Amúgy pont ma beszélgettünk a témáról, volt sírás a részemről, és rájöttem h nem lesz ebből semmi. Ő még nem akarja, kényelmesebb az anyjával élni, pedig én képes lettem volna érte áldozatot hozni, minden téren!
Nagyon elkeserített a hozzáállása így 21 évesen, lehet h nem maradok vele sokáig, pedig szeretem:( De nem akarom h elszálljon az életem:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!