Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hagyjam, hogy eljegyezzen,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hagyjam, hogy eljegyezzen, vagy szakítsak vele?

Figyelt kérdés

Én 25, ő 26 éves. Lassan 8 éve, hogy együtt vagyunk, 3 éve együttélünk. Mióta együttélünk, azóta vártam, hogy mikor kéri meg a kezem. Egyszer-kétszer előjött a téma köztünk és mindkettőnk családjában is, de mindig az volt a válasza, hogy majd egyszer...

Tavaly fejeztem be az egyetemet, elkezdtem dolgozni, ő régebb óta dolgozik, és én már elérkezettnek láttam az időt, hogy megkérje a kezem, mert állítólag én vagyok neki a "nagy Ő".

Valentin-napon is nagyon vártam, erre csak egy szál rózsát kaptam. Nagyon rosszkedvű lettem, hisztiztem is, és leordítottam a fejét, hogy ennyi idő után még csak meg sem lep egy gyűrűvel. Már elfogyott a türelmem.

Erre az ő válasza az volt, hogy nem vagyok elég türelmes, miért siettetem???

Ezek után ugy gondoltam, hogy ő sosem fog engem elvenni, márpedig én csak ugy alapítok családot, ha férjhez megyek, ezért szakítottam vele, hazaküldtem.

Másnap beállított, hogy ha megbocsátok neki, akkor megy és rögtön megveszi a gyűrűket.

Most mit csináljak?

Szeretem, de én nem így akarok menyasszony lenni, hogy nekem kell kierőszakolni tőle egy gyűrűt!

Így akármikor elém áll, csak az van előttem, hogy azért csinálja, mert én akarom, és nem azért mert ő is komolyan akarná.

Volt valaki hasonló helyzetben? Segíthetne...

2009. febr. 20. 18:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
64%
Hm.. én nem akarok itt a csajok közül senkit leszólni...megsérteni mégkevésbé. De hiba volt hisztizni. Ez az amit egy férfi sem visel el. Mondjuk valentin nap után két héttel, szép szóval mondhattad volna, hogy szeretnél gyereket szülni miegymás. Úgy, ahogy normáliséknál szokás. Ne fogadd el úgy a gyűrűt, hogy az egy érzelmi zsarolásnak az eredménye. Szerintem szeret téged a párod, de hagy békén egyenlőre. A másik dolog. Valaki írta előttem, hogy vigyázz, nehogy úgy járj, hogy kidboj 10 évet az életedből. Miért dobnál ki éveket az életedből? Nem voltál vele boldog? Semmi lenne ez a sok év, csak azért mert nem kért meg, és nincs gyereketek? Nem szabad így gondolkodni, ezzel saját magadat degradálod le, egy nő nem abból áll hogy feleség és anya. Ha egy nő életének, csak ez a célja, akkor szerintem ott be is csődölt a gondolkodásmód. Ha nem neki akkor majd szülsz másnak. 35 évesen sem vagy elkésve.
2009. febr. 20. 20:36
 12/35 anonim ***** válasza:
94%

Teljesen meg tudlak érteni. Mégis nyolc év után még meddig kellett volna várnod?Abszurd. Anyám mondta mindig, h a férfi elvan a langyos pocsolyában.

Én a kezdet kezdetén megmondtam a páromnak, hogy komoly terveim vannak, családot szeretnék, gyerekeket, ha nem így látja, ne húzzuk egymás idejét. Nem értette, kérdezte, mi ez a nagy sietség. ELmagyaráztam, hogy 30 éves korom előtt szeretnék szülni, és szerintem ezek a dolgok egy nő életében tényleg nem érnek rá, nem arról van szó, hogy sietek, hanem arról, hogy ő akár 40, 50, vagy 60 évesen is kezdhet új kapcsolatot, alapíthat családot, én nem. A második közös karácsonykor megkérte a kezem.

Az a baj, hogy ha egy férfinak az eljegyzésről beszélsz, ő azt hiszi hogy a lánykérés másnapján oltár elé kell vezetnie, holott a nők nagy többsége sem vágyik esküvőre, a gyűrű inkább egy gesztus, amivel a férfinak jeleznie kellene, hogy egy életre tervez.

2009. febr. 20. 20:39
 13/35 anonim ***** válasza:
87%
a 20:36-os latszik, h sohasem volt meg hasonlo helyzetben. Igenis van olyan, h elvesztegetett 10 ev. Meg lehet probalni enyhiteni azzal, h voltak boldog pillanataink, de az a keseruseg ami utana kovetkezett mindet torolte. 10 ev utan semmivel kikerultem az utcara. Az o lakasat ujitgattuk, az osszes penzem belefektettem, mert ugy ereztem, h o lesz a ferjem, egyutt eljuk le az eletunket. Teljesen ujra kellett kezdeni az eletem. Szerintem egyaltalan nem problema, ha valakinek a csaladja az eleteben a legfontosabb. Igen, nekem ez a celom amiota az eszemet tudom. Imadom oket. Persze vannak hobbijaim, imadom a munkam, de ha valasztani kellene egy pillanatig se haboznek a csalad javara. Ha a kerdezo a parja mellett dont, igenis beszeljenek a hazassagrol, allitsa kesz tenyek ele. Felesleges tovabb halogatni, szerintem a sracnak ennyi ido utan mar tudnia kell, h ot szeretne-e felesegenek. Ha nem, ontsenek tisztavizet a poharba, maskepp kell hozzaallni az olyan kapcsolathoz.
2009. febr. 20. 21:54
 14/35 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ha ezt ki kell hisztizni, nem vagytok egymáshoz valók. Aki szereti a párját, annak nem a gyűrűn múlik, akkor se, ha az egy hivatalos dolog.

Ha igazán szeretnéd őt, akkor nem hisztiznél neki ilyenen, hanem türelmesen megvárnád, míg neki is megfelelő az idő, egyáltalán nem biztos, hogy tudod, hogy miért nem kért meg eddig, vagy miért várt volna még. A pasik nem mindig beszélnek mindenről, de ha megtalálod az igazit, akihez tartozol, akkor is megérzed minden rezdülését és gondolatát, ha nem vagytok együtt, és nem erőszakoskodsz ilyen dolgokban.

Sokan itt rontják el, aztán évek múlva csodálkoznak a következményeken, csak senki helyett nem fog más élni és gondolkodni, és érezni.

2009. febr. 21. 00:03
 15/35 anonim ***** válasza:
66%
25 évesen nem értem, miért borulsz ki ettől? az más, ha pl. 35 éves lennél, akkor megértem, hoyg sürget az idő, de így...?
2009. febr. 21. 14:16
 16/35 anonim ***** válasza:
76%

nem kellett volna erőszakoskodnod, mert ezzel nagyon elqrtad...

szerintem mostmár ne menj hozzá még ha meg is kér, mert az eléggé visszás lenne....

2009. febr. 21. 15:15
 17/35 anonim válasza:
83%

Szia!

Én is teljesen egyetértek veled.. Persze, 25 évesen még van időd, de most nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy 8 éve együtt vagytok...

Most jól le lehet pontozni, de tuti én is "hisztiztem" volna... Lesz ami lesz..

Borzasztó rossz érzés úgy várni az alkalmakat, ünnepeket, éveket, hogy na talán most majd megkéri a kezemet, de ennek ellenére semmi.

Tudod miről beszélsz, én is ilyen cipőben járok vmilyen szinten. Párom kb az első hét után mondta, hogy fél év múlva eljegyez (olyan szépeket mondott, hogy csak na), most meg hallani se akar róla.. Sőt, be se ismeri, hogy ilyet mondott..Próbálom nem is felhozni neki, mert mindig veszekedés lesz belőle..

Nem azt kértem, hogy rögtön vegyen el, hanem vmilyen szinten jelezze felém, hogy igenis fontos vagyok neki.

8 év sztem nagyon is elég idő ahhoz, hogy végre eldöntse azt, hogy mit akar. Ráadásul nincs

Ráadásul a legszarabb ilyenkor azt látni, hogy "hajadon" ismerőseid egyre csak fogynak, mindenki férjhez megy, megnősül, de TE meg még ott vagy ahol az elején.. Sehol..

Nagyon bízom benne, hogy valahogy sikerül megoldanotok ezt a problémát..

Mindenesetre én is azt tudnám tanácsolni, hogy sztem érdemes átbeszélni, vagy esetleg megpróbálni.. De bármennyire is vágysz a gyűrűre, most akkor se fogadd el..

2009. febr. 21. 16:08
 18/35 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon szívás, sokat agyaltam már ezen én is, hogy miért csak a férfiak joga ez az egész, hogy ő eldönti, akar-e házasodni, ha meg még nem óhajt, akkor a nőnek azt tűrnie kell?!

Azért gyűrű nélkül is látni, hogy van-e jövője a kapcsolatnak, és igenis beszélni kell róla, ő hogyan gondolja, mikor akar házasodni, gyerekeket stb. Ezeket a dolgokat 2 ember között egyeztetni kell, ezen a téren nem lehet évekig bizonytalanságban élni egymás mellett. Ja? és ne ragaszkodj a mai világban ahhoz, hogy szeretnél 30 éves korodig esküvőt, gyerekeket...ez hülyeség. én is ki mertem lépni 27 évesen egy jövőtlen kapcsolatból, és utánna olyan férjet találtam, amilyent elképzelni sem tudtam korábban. Sokan ott rontják el, hogy nem merik megtenni, mert már annyira szeretnék az esküvőt, gyereket, hogy ez elhomályosítja azt, hogy tisztán lássa, milyen is a kapcsolatuk. Van jópár 30 körüli lány barátnőm, ismerősöm, akik még nem értek révbe, és nagyon görcsöl mindegyik. Még osztálytalira sem akar eljönni, mert neki nincs férje meg gyereke még, mint a többinek... Ez tényleg szomorú, nade nem szégyellnivaló! Igenis gondolja meg mindenki, kivel köti össze az életét, és ne az esküvőn görcsöljön, mert az nem vezet jóra a későbbiekben. Férjem mondta egyszer, hogy fél év után kb simán el lehet dönteni egy kapcsolatban, hogy el akarom-e venni, hozzá akarok-e menni. Nem kell ehhez több év. Tuti valami oka van a barátodnak, amiért annyira hárítja ezt a dolgot...meg kéne tudni mi az. Lehet a szülei? Na, mindegy, én tuti most megmakacsolnám magamat, és hallani sem akarnék eljegyzésről. az, hogy kibékülsz-e vele, az már a te dolgod, te tudod mi a szitu, mit éreztek egymás iránt. De egy kicsit beijeszteném, és azt mondanám neki, hogy beletellik pár évbe, míg találsz egy megfelelő pasit, akivel családot alapíthatsz, így nem érsz rá. Ha neki nem kellessz, amit már ugye bizonyított, akkor te továbblépsz! Hagyd egy kicsit főni a levében, ameddig csak bírod!

Semmiképp ne alázkodj meg, mert egész életedben ezen fogsz rágódni, hogy ez így nem is igazi, mert te erőszakoltad ki meg ilyenek...ez nagyon zavaró egy nőnek. Én úgy jöttem össze a férjemmel, hogy abba a koliba költöztem, ahol ő lakott. Még most is idegesít a gondolat, hogy ha nem költözök oda, akkor is összejöttünk volna?:) de, mindegy..:) A volt pasimnál én is megelégeltem, hogy nem vezet semerre a kapcsolatunk, 3ésfél évet húztunk le. Azóta eltelt 4 év, már 30 éves lesz, de 20 körüli csajai voltak, most is 22 éves barátnője van, szerintem pont azért, mert totál nem akar házasodni, nameg egyáltalán elköltözni a szüleitől, és egy fősulis csajjal ezt lazán megteheti, azok még nem követelőznek:)Bocs, hogy sokat írtam! A lényeg, hogy ne tegyél semmi olyant, ami számodra megalázó kicsit is, mert nagyon visszaüt!

2009. febr. 21. 16:13
 19/35 anonim ***** válasza:
50%

Nagyon rossz lépés volt a hisztizés, csúnya érzelmi zsarolás volt. Olyan fontos az a gyűrű? Egyébként pedig ha most belemész az eljegyzésbe, akkor bármikor felróhatja neked, hogy neked kellett a gyűrű, mert el akarod vetetni magad, és ezzel folyamatosan te kerülsz kellemetlen helyzetbe. Szerintem várj még, beszélgessetek róla. És arról, hogy ő mit szeretne.

Én 10 éve élek kapcsolatban, 28 éves vagyok. Bár az is igaz, hogy én abszolút nem vágyom házasságra (párom sem), nekem ez így tökéletesen megfelel, sosem számítottam a lánykérésre. Nem értettem meg soha, hogy miért fontos annyira ez a dolog, hogy az emberek ki tudnak borulni tőle. Nem gúnyolódom, tényleg nem értem. Annyira mellékes a papír meg a ceremónia...

2009. febr. 21. 19:47
 20/35 anonim ***** válasza:
90%
Csak az előző válaszolónak: A papír meg a ceremónia azért van, hogy hivatalossá tegye a párkapcsolatát az, aki szeretné, és jogi értelemben, onnantól számítanak egy családnak. Szerintem ez egy szintlépést jelent a kapcsolatban, azaz már nem csak az aktuális barátnője vagyok valakinek, hanem a felesége, és tanuk előtt teszünk fogadalmat. Még szerencsére azért a többségnek ez sokat jelent, és nem csak a nőknek!
2009. febr. 21. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!