Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A karikagyűrűből 2 darab kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A karikagyűrűből 2 darab kell (1 a férfinek 1 a nőnek) ez eddig rendben van de a jegygyűrűből is kell mind2 félnek vagy csak a nőnek?

Figyelt kérdés
2009. febr. 8. 20:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég a nőnek, ha egy srác megkéri a lány kezét (ami ugye mindig meglepetés), a lány nem ránt elő a zsebéből egy gyűrűt, hogy: Kedvesem, akkor én is el szeretnélek jegyezni! :)
2009. febr. 8. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak én viselek jeggyűrűt. Majd ha összeházasodunk, akkor lesz mindkettőnknek.
2009. febr. 8. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Eljegyzési gyuru, ún. kísérogyuru csak a lánynak van. Karikagyurut sok helyen csak az eskuvotol számítva hordanak, mindketten, de mifelénk pl. gyakori a jegyesség alatt is (a bal kézen, az eskuvo után átkerul a jobb kézre). Nálunk így volt: a párom meglepett egy eljegyzési gyuruvel, majd tartottunk egy ebédet, amolyan hivatalosat a két családdal, ekkor húztuk fel a karikagyuruket és viseltuk az eskuvoig, meg persze azóta is.
2009. febr. 8. 21:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a párom karikagyűrűt vett, mindkettőnknek. Azt hordjuk bal kézen az esküvőig, utána jobb kézen. Kísérő gyűrűt, bármikor lehet venni, a lagziig. Az a nőnél ált egy kövesgyűrű, a férfinél pecsétgyűrű.(egymásnak veszik természetesen) Nálunk így szokás. De valahol a kísérővel kéri meg a fiú a lány kezét, utána választják a karikát...
2009. febr. 8. 21:54
 5/8 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk egy pár karikagyűrűnk van ,ez volt eljegyzéskor. Felénk így szokás. Anyumnak meg apunka egy köves meg esgy pecsét lett eljegyzéskor. Mi nem szórjuk a pénzt ilyen hülyeségre, szerintem tök fölösleges. Ha ti ragaszkodtok hozzá meg van rá pénz, lehet így is. Általában csak a lánynak szoktak köves gyűrűt venni eljegyzésre, aztán esküvőre mehet a karika.
2009. febr. 9. 07:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
nálunk először aférfi megkéri a kísérőgyűrűvel a lányt, de ekkor még nincs eljegyzés, csak a megkérés...ezután tartjuk meg közösen a családdal egy kisebb vendégség mellett az eljegyzést, ahol mindketten felhúzzuk egymásnak a karikagyűrűt a család előtt...innentől járunk jegyben, utána meg ugye jöhet bármikor a lagzi
2009. febr. 9. 08:27
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk közös megegyezéssel történt az eljegyzés...:) Vettünk egy pár szép karikagyűrűt, és családi összejövetel keretében a párom megkérte a kezemet (ill.az apukája, az én apukámtól....felénk /Somogy/ így szokás), és esküvőig balkézen hordtuk, esküvő óta pedig természetesen a jobbkézen. A köves gyűrű nálunk az u.n. kísérő gyűrű, amit a vőlegény még a jegygyűrű mellé ajándékoz az arának. Én ezt az eljegyzés után kaptam, születésnapomra.
2009. febr. 9. 09:01
 8/8 anonim ***** válasza:
61%
Magyar szokás és ehhez szoktuk magunkat tartani, mert magyarok vagyunk, itt születtünk és nem Amerikában vagy máshol. Karikagyűrű az eljegyzési és azt szoktak venni eljegyzésre nálunk. Külön eljegyzési gyűrű csak nyugaton szokás és az említett országban. De ha szeretnétek nem baj. Akkor karikát esküvőre kell venni. Azért szoktak karikagyűrűt húzni eljegyzéskor a bal kézre, hogy mindenki lássa ti már összetartoztok. Nálunk inkább a kísérőgyűrű a szokás.
2009. febr. 9. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!