Az apám úgy bánik velem, mint egy darab szeméttel. Mit csinálhatnék?
Kiskorom óta rossz a viszonyom az apámmal, de most, hogy idősebb lettem (L/18) egyre elviselhetetlenebbül viselkedik. Folyton azt hajtogatja,hogy semmire nem vagyok jó, semmi nem lesz belőlem, ha mondok neki valamit akkor elereszti a füle mellett és másról kezd beszélni, kb 22éve csinálja ezt anyámmal is és én ezt nem tudom már elviselni. Máskor meg úgy csinál mintha a semmi nem lenne bejön a szobámba és elvárja, hogy úgy csináljak mintha semmi nem történt volna. Valamikor megfenyeget, hogy megver elindul felém és meg akar ütni. Néha teljesen kiborulok de már senkihez nem tudok ezzel fordulni. Az őrületbe kerget a nemtörődömségével és bunkóságával. Néha úgy érzem, hogy 18évesen érettebb vagyok mint ő... nem tudom mit csinálhatnék?
köszönöm ha végig olvasta valaki
Szerinted, ha anyád nem tudta megváltoztatni, akkor majd pont a lánya fogja, akit nyilván a hierarchiában maga alatt képzel? Ha ő tart el téged, fizeti a tanulmányaid, kajád és hasonlók, akkor tényleg nem tudsz mit tenni, vannak ilyen emberek akik visszaélnek a helyzettel. Nyilván azért teszi, mert szüksége van a tudatra, valakinek ő is parancsolhat..
Tényleg nem tudsz mit tenni, mint elköltözni, vagy tűrni.. De jól gondold meg, ha egyszer elmentél, majd visszatérsz, ezerszer rosszabb lesz minden!
Sz@rd le.
Ennyit tudsz tenni. Ne azt nézd, hogy mit mond, hanem hogy milyen ember mondja. Egyik füleden be, a másikon ki. Ismered a mondást, hogy teher alatt nő a pálma? Legyél büszke magadra, hogy ennyit kibítál.
Egyébként az egyedüli megoldás a költözés lenne, változni úgysem fog. (csak rossz irányba)
Koli? Albérlet többen? Úgy kevesebbe kerül.
Nálam ugyanez a helyzet, csak 1 évvel idősebb vagyok! Életem legrosszab döntése az volt, amikor otthagytam az egyetemi kollégiumot, most meg nem tudom, hogy szabaduljak meg apámtól, teljesen felemészt az, amit művel! Ha lenne kihez, elköltöznék, de sajnos nincs senkim, aki segíteni tudna. Bemásolom a tegnapi kérdésemet ezzel kapcsolatban, ebben benne van, miket művel... :(
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Sajnos nem tudunk mit tenni, kerüld, ahogy tudod, aztán amint lehet, költözz el! És szerintem is, tényleg azért ilyenek, mert mindkettőnk anyja hagyta ezt nekik, hogy így elszemtelenedjenek. Az én anyám is csak tűr, nem szól neki semmi rosszat, mert egyből lek*rvázza meg elmondja mindennek! És ezt büntetés nélkül megtehette mindig, egy pofont se kapott érte... így velünk is azt hiszi, hogy azt tehet, amit akar. Az egyetlen, ami fontos, hogy rá ne menjenek az ember idegei, hogy ne legyen ennek később semmi negatív hatása, ne emiatt menjen tönkre az ember élete, mert ilyen apja volt. És, ha sikerül elköltöznöm, felé sem fogok nézni, legszívesebben bedugnám egy intézetbe.
hát igen, ahogy látom egy csónakban evezünk :S
nekem is sokszor lejátszódtak olyan gondolatok a fejembe, hogy fogom magam és elköltözök itthonról.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!