Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jegygyűrűt jegybenjáráskor bal kézen, esküvő után jobb kézen hordjuk?
Én a karikagyűrűt mindenképpen a bal kezemen hordanám véglegesen
(a szív felőli oldalon).
Magyarországon sajnos ez fordítva van, innen is látható milyen szerethető nép vagyunk.
Amúgy mindenki ott hordja ahol akarja.
Ez a szokás nálunk is, de ismerek olyat, aki nem így hordja, mert a másik kezére nem megy fel a gyűrű.
Vagy pl. szüleim egyáltalán nem hordják a gyűrűt, mégis 30 éve házasok. Nem ezen múlik, úgy csináld, ahogy kényelmes.
Nálunk az a szokás, vagyis én így ismerem, hogy bal kézen az eljegyzési gyűrű. A karikagyűrű pedig a jobb kézre megy, de ekkor leveszik az eljegyzési gyűrűt, mert "szintet lép" a kapcsolat, már nem jegyes hanem házastárs.
Én az eljegyzésit a bal oldalon hordtam. Az esküvő napján levettem, azóta a fiókban van. A karikagyűrűm hordom a jobb kezemen.
Szerintem ma már nincsenek kőbe vésett szabályok ezzel kapcsolatban, ahogy neked kényelmes.
Eredetileg az eljegyzési gyűrű menne a bal kézre, a karika a jobbra.
Anyukám például esküvő után áttette az eljegyzésit is a jobb gyűrűsujjára, a karikagyűrű fölé.
Ez a "szokás", az meg kit érdekel. Régen "szokás" volt eladni kvázi a nőket a férjnek.
Balkezes vagyok, sohasem hordtam ékszert a jobb kezemen - soha! -, szóval nem, nem fogom ott viselni a karikagyűrűmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!