Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi az ideális idő eljegyzés és esküvő között?
Nem teljesen mindegy? Ha már úgyis tudjátok, hogy össze akartok házasodni, akkor nem full irreleváns, hogy mikor megy ki erről az insta sztori?
2024. máj. 11. 15:46
Nincs olyan, hogy ideális. Vannak akik pár évig jegyben járnak és csak utána szervezik az esküvőt. Másoknál meg még abban az évben kitűzik a dátumot. Felénk pl az a "szokás", hogy az eljegyzés után már elkezdik tervezni az esküvőt, kitűzik az időpontot stb. Máshol megcsak 1-2 év jegyben járás után 🤷🏼♀️.
2024. máj. 11. 16:03
4 év után kérték meg a kezem, és már 7 éve el vagyok jegyezve. Nem tudjuk még mikor lesz esküvő vagy hogy lesz-e egyáltalán. Nincs szabály, mennyi időnek kell eltelnie. Amikor úgy érzitek, szeretnék házasságot, akkor.
2024. máj. 11. 16:36
2024. máj. 11. 16:55
Szerintem az fontos, hogy eljegyzés/házasság előtt azért legyen a kapcsolatban 1-2 év együtt éles, szerintem 22 éves kor felett olyan 3-4 év ideális, utána eljegyzés, egy évre rá esküvő. Legalábbis én így tervezem.
2024. máj. 11. 17:13
1 év. Az eljegyzés a közelgő esküvőről szól. Évekig jegyben járni mi értelme? Semmit nem jelent. Persze nem muszáj ezt követni, de az évekig tartó eljegyzés nem sok komolyságot sugall a jövőre nézve.
2024. máj. 11. 17:17
7 év jegybenjárás nem vehető komolyan. Az a normális, ha az eljegyzés után elkezdik szervezni az esküvőt, különben semmi valós értelme nincs.
2024. máj. 11. 17:53
Szerintem ilyen nincsen. Akár holnap be is mehettek a hivatalba időpontit kérni aza anyakönyvestől. Mifelénk 1 hónap a türelmiidő, hátha meggondolja magát a pár 😁
2024. máj. 11. 18:08
Hogy lepontozzák már az analfabéták a normális válaszokat🤣
Képzeljétek, mindenki tudja, hogy nem visz el a rendőr, akkor se, ha 10 évig jársz jegyben. Ettől még a hagyomány az 1 évet tartja ideálisnak és illőnek. Az 1 évnél hosszabb jegyben járást illetlenségnek tartják a nővel szemben. Ettől még ti 20 évig is bohóckodhattok, senkit nem érdekel.
2024. máj. 11. 18:16
Mi értelme jegyben járni évekig? Azért jegyezzük el egymást, mert össze akarunk házasodni.
Októberben volt az eljegyzés, következő októberben az esküvő.
2024. máj. 11. 20:49
Kapcsolódó kérdések: