Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak milyen eljegyzési gyűrűt szoktak hordani, miután megkérik a barátnőjük kezét?
Férfiak nem hordanak eljegyzési gyűrűt mert a nőt jegyzi el nem pedig magát is.
A jeggyűrűt kell hordani amit az esküvőn húznak egymás ujjára a felek.
Nem minden pasi hord eljegyzés utàn gyűrűt.
Mikor a férjem megkért, nemesacél karikagyűrűvel tette, (a köveseket utálom), aranyat pedig csak a házasságkötéstől akartunk. Na szóval az acélgyűrűink is párban vannak, egyszerre vettük őket, és mikor a lánykéréskor igent mondtam és felhúzta az ujjamra a gyűrűt, én akkor felhúztam az ő kezére az ő gyűrűjét. A bal kezünkön azóta is ezeket hordjuk.
A jobb kezünkre pedig az esküvőn kerültek az arany karikagyűrűk.
Ez a térdenállós-eljegyzésigyűrűs változat az amcsi filmekkel került be a magyar köztudatba. (Szerintem pont olyan csöpögős is, és elképesztő és röhejes is a számomra ez a letérdelés!)
A magyar hagyomány az, amit már leírtak előttem: eljegyzéskor a kölcsönös balkezes gyűrűhűzás, majd a gyűrű esküvő utáni jobbkezes viselése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!