Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzési (köves) gyűrűt mindig szokás hordani?
Múlt héten kérte meg a kezem a párom, és kaptam egy nagyon szép gyűrűt. :) Szeretném, ha hosszú ideig szép maradna, ezzel együtt viszont minél többet szeretném hordani is!
Eddig csak tisztálkodáshoz (mosakodás, fürdés, hajmosás) és kézkrémezéshez vettem le, illetve amikor takarítok valamilyen vegyszerrel.
De mosogatás, fogmosás, evés, alvás, túrázás, ilyesmi elfoglaltságok alatt magamon hagytam... nem lesz baja ezektől?
Fehérarany maga a gyűrű, a kő azt hiszem cirkónia, ha ez releváns.
Ti mikor hordjátok és mikor nem? Mi árthat neki, amihez érdemesebb levenni?
(Esetleg még egy kérdés, hogy emiatt ne kelljen külön másikat kiírnom: mennyire "muszáj" venni külön karikagyűrűt? Ez annyira tetszik, lecserélni nem akarom egy unalmasabbra, több gyűrűt viszont nem szeretnék egyszerre hordani.)
A cirkónia hamar lemattul és csúnya lesz.Ettől még hordhatod nyugodtan, nem lesz baja.Ez az olcsó kő jellegzetessége, de ezzel nem tudsz mit csinálni.
Vegyszerezésnél, fizikai igénybevételnél én sem hordom a gyűrűm, már csak azért sem, hogy ne akadjon bele semmibe és vigyázzak rá.Én heti 1x be szoktam tenni más ékszerekkel együtt ultrahangos tisztítóba, úgy nagyon szépen karban lehet tartani.
Köszi a választ, ilyen tisztítókkal már amúgy is szemeztem, lehet beszerzek egyet. :)
Nem 100% hogy cirkónia, csak valami színtelen kő, párom úgy fogalmazott hogy “nem hinné hogy gyémánt” :D
Gondolom ha az mattul, lehet cseréltetni..?
Én négy éve kb le sem veszem, csak krémezésnél, meg ha tésztát gyúrok, illetve gumikesztyűt ha felveszek, mert azt kiböki. Vegyszerezni kesztyűben szoktam, szóval végülis ahhoz is leveszem 😅 csak más okból. Nem lett még baja, ugyanaz a kombináció, mint a tiéd. Sőt, nekem problémás a kialakítása, mert több kő van egymás mellett (egyedileg készíttette) és anno az ékszerész is jelezte, hogy a kisebb kövek könnyen kihullhatnak. Ehhez képest elég komoly terhelés mellett is bírja :)
Mi vettünk karikagyűrűt is, már csak azért is, hogy legyen valami a férjemnek is 😃. De az már gagyi orvosi acél. Nekem tetszik, de az tényleg karcos már.
Nekem is az eljegyzési gyűrűm volt a házasságkötő, bár más okból mint neked lesz.
Anyósomnak is, bár náluk lehet inkább úgy volt, hogy eljegyzési nem is volt, és a házasságkötő meg köves mint egy eljegyzési. Náluk pénzhiány volt az ok, ugyanis szaros 17 évesen házasodtak (nem cigányok, nem vallálosak, csak furák). De hát 30+ éve nem váltak el, szal bevállt nekik.
Ez is olyan, hogy 4 pici kő van egymás mellett. 😊
Köszi a válaszokat!
"párom úgy fogalmazott hogy “nem hinné hogy gyémánt” :D"
És te erre igent mondtál? Édesem...
Miért ne mondtam volna igent? :)
Amúgy is csak napokkal az eljegyzés után került szóba ez, addigra már rég választ adtam. (A fémre rákérdeztem még aznap, az fontos nekem allergia miatt, nem hordhatok bármilyen fémet)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!