Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Puhatoljam ki mit gondol a párom, vagy csináljam úgy az eljegyzést ahogy én gondolom?
Igazából egy tök egyszerű kis részéről van szó az eljegyzésnek. Úgy terveztem, hogy nem ereszkedem féltérdre mert az egyrészt béna, másrészt túl régimódi stb. Arra gondoltam, hogy egy romantikus pillanatban amikor az ölemben ül és átöleljük egymást, akkor veszem elő a gyűrűt és kérem meg a kezét.
Viszont nem tudom, hogy ez mennyire lehet szimpatikus általánosságban a nőknek, vajon ez egy rossz megmozdulás lenne, vagy teljesen rendben van?
A letérdelősdi pont, hogy nem régimódi. Legalábbis eljegyzésnél nem a mi kultúránkban.
Engem ebben egyedül a gyűrű zavar, mert én a kövesgyűrűs lánykérést is idegennek, giccsesnek és fölöslegesnek tartom.
De ez én vagyok.
Ki is puhatolózhatod, hogy ő mire vágyik, mert végső soron ez rólatok szól, nem az itt válaszolókról. Bár furcsállom, hogy ezek szerint még nem beszéltetek ilyesmiről.
Én úgy tudtam, hogy ez a letérdelősdi még a lovagkorból ered, ahol sok korabeli képen a lovag térdel az úrnője és/vagy szerelme előtt. Aztán ezt romantizálták, majd standardizálták az évszázadok alatt.
Minden esetre tényleg fura, hogy ennyire sem ismered a barátnődet, vagy soha nem került szóba ilyen dolog. Nézzetek meg valami romantikus filmet, amiben van ilyen jelenet és hozd szóba, hogy szerinted mennyire különös ez a régi szokás, hogy a férfinak ilyenkor le kell térdelnie, aztán várd meg a reakcióját, abból kiderül minden.
A letérdelés nekem is kizárt, ne térdelgessen a barátom.
Maga a gesztus egyszerű, de te ismered a barátnődet, elég-e neki, vagy elhajt.
NEKEM elég volna, utálom a felhajtást, másnak meg arra van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!