Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Egy év után megkéri a kezemet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy év után megkéri a kezemet?

Figyelt kérdés

Tavaly augusztusban ismerkedtem meg a párommal a neten, egy hétbe se telt és összejöttünk. Amennyit csak lehetett találkoztunk, chateltünk. Újév után közelebb költözött, így még több időt tölthettünk együtt. Mostanra már szinte hozzá költöztem, de hetente többször is hazajárok. Az első évfordulónkon szeretné megkérni a kezemet, mivel utána elutazok és 8 hónapig nem fogom látni.

A problémám az, hogy az utóbbi pár hónapban nagyon rossz volt a lelki állapotom. Jól megvagyunk, de félek hogy a szüleim és a család mit fog gondolni/mondani. Szerintem anya nagyon ellenezné, mivel gyors ez az egész és megértem, de tetszik az ötlet egyben. Néha belémhasít azért a realizáció hogy tényleg jó-e ez így. Kb 5 évig terveznénk jegyben járni. (Jelenleg mindketten 21 évesek vagyunk.)

Kérdezzetek még ha tudni szeretnétek még valamit.

2023. jún. 30. 00:49
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
86%

29

Itt elég sokan leírtak, hogy miért ne.

De ott tartotok jelenleg, hogy ide kellett kiírni kérdést róla. Vajon miért? Csak nem bennetek is felötlött, hogy korai lenne?

Nyolc hónapig nem nagy kunszt működtetni egy kapcsolatot, de meg 1-2 évig sem.

Amíg dolgoznak a hormonok, addig a kapcsolat mondhatni “önmagát tartja fenn”. Majd ha lecsillapodik, akkor tudtok racionális döntést hozni az ilyen komoly dolgokat illetően.

De engem aztán nem zavar, ki hogyan éli az életet, csak többek között emiatt nincs már akkora jelentősége az eljegyzesnek, mert 20 évesen is néhány hónap után meglépik…

2023. jún. 30. 15:42
 32/41 anonim ***** válasza:
94%
Baromság lenne. Előbb lássátok meg, hogy bírjátok azt a nyolc hónapot.
2023. jún. 30. 18:24
 33/41 anonim ***** válasza:
83%
Együtt sem értetek még, ugyanmár...komolytalan az egész, ráadásul minek rohanni?
2023. jún. 30. 20:03
 34/41 anonim ***** válasza:
78%
*éltetek
2023. jún. 30. 20:03
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

5 éves jegyben járogatás elég komolytalan, de ti tudjátok... Aggasztóbb az, hogy utána 8 hónapig semmi kontakt. Hát lehet hogy 2-3 hónap múlva már más csaj lesz az ágyában, vagy neked lesz új pasi..ez azért így necces. Én egy 8 hónapos távollét tudatában nem mondanék igent. Ez komoly idő külön, egy kapcsolat elején. Akkor főleg nem, ha utána 5 évig bohóckodnátok még " jegyben járással"

Egy olyan pár aki komolyan gondolja, hogy összekötné az életét, 1-2 évvel az eljegyzés után legkésőbb, össze is házasodnak.

2023. júl. 3. 01:27
 36/41 A kérdező kommentje:
Jó lenne 1-2 évvel később összeházasodni, de nem tehetjük meg, mert drága és nem csak az esküvőre kell a pénz...
2023. júl. 3. 01:34
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

36. Nagy tévedés. Egy esküvő nem drága.

A mienk 100 ezer ft se volt, pedig hívtunk vendégeket is. Szűk család, pár barát, utána egy ebéd, 4 féle torta. Ennyi.

A puccparádé amit rendeztek köré, na az drága, de ez nem kötelező elem. Persze kinek mi a fontos. Ha a házasságkötés, akkor összeházasodtok, ha milliókat elszórni 1 félnapos bulira, és ezért évekig vártok akkor az. Természetesen az is a ti dolgotok, csak akkor felesleges 5 évvel előtte az eljegyzés, mert teljesen komolytalan bohóckodás az egész. Egy komoly eljegyzést 1-2 év múlva házasság követ.

2023. júl. 3. 14:56
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

"Az első évfordulónkon szeretné megkérni a kezemet, mivel utána elutazok és 8 hónapig nem fogom látni."

Semmi értelme most az eljegyzésnek. Szabadok vagytok, és ha akarjátok, később is lehet. Ő szeretné. És te? Úgy, hogy közben nem látjátok egymást, nem találkoztok?

Fontos az a gyűrű? Kinek? Miért?

2023. júl. 7. 12:58
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Igent nem mondanék olyannak, akivel legaláb 3-4 éven át nem éltem együtt. Kizárt.

Exemre az együttélésünk 2. évében jött az ötperc, és tett olyat, ami azonnali szakítóok (nem volt olyan, akkor mégis - nem megütött, de hasonló kedvesség).

Szóval ezek után inkább óvatosan viselkedek és nem kötelezem el magam senki mellett, míg nem ismerem eléggé.

2023. júl. 17. 19:57
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

"párom elég bizonytalan az életében mindenben, mindent is megkérdőjelez, de ez nem amiatt van, mert rossz lenne a kapcsolatunk, hanem mert vannak kisebb lelki bajai."

Akkor segíts a lelki bajain, nyugtasd meg, hogy biztonságban érezze magát melletted. Ne akard kihasználni, befolyásolni, és kényszeríteni, hogy elkötelezze magát most azonnal a bizonytalan semmire legalább 5-6 évre.

Még te is meggondolhatod magad.

Ő is, főleg, ha bizonytalan.

Ráértek még, hova rohantok?

2023. júl. 18. 12:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!