Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Egy év után megkéri a kezemet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy év után megkéri a kezemet?

Figyelt kérdés

Tavaly augusztusban ismerkedtem meg a párommal a neten, egy hétbe se telt és összejöttünk. Amennyit csak lehetett találkoztunk, chateltünk. Újév után közelebb költözött, így még több időt tölthettünk együtt. Mostanra már szinte hozzá költöztem, de hetente többször is hazajárok. Az első évfordulónkon szeretné megkérni a kezemet, mivel utána elutazok és 8 hónapig nem fogom látni.

A problémám az, hogy az utóbbi pár hónapban nagyon rossz volt a lelki állapotom. Jól megvagyunk, de félek hogy a szüleim és a család mit fog gondolni/mondani. Szerintem anya nagyon ellenezné, mivel gyors ez az egész és megértem, de tetszik az ötlet egyben. Néha belémhasít azért a realizáció hogy tényleg jó-e ez így. Kb 5 évig terveznénk jegyben járni. (Jelenleg mindketten 21 évesek vagyunk.)

Kérdezzetek még ha tudni szeretnétek még valamit.

2023. jún. 30. 00:49
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Csak azert kérnè meg mert elmész es ne veszitse el a fixetnehogy találj mást :D
2023. jún. 30. 07:51
 12/41 anonim ***** válasza:
87%
Tul korai
2023. jún. 30. 08:12
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez komolytalan így. Ha csak ezért jegyez el. Meg aggodni kell hogy mi lesz velunk uristen:D
2023. jún. 30. 08:20
 14/41 anonim ***** válasza:
73%

Csak a címet olvasva irigyeltelek :D De én 28 vagyok és már 2 éve vagyunk együtt lassan, nagyon várom, hogy megkérjen, de ahogy kivettem a szavaiból, csak jövőre tervezi :(

De 21 évese, úgy, hogy még 5(!) évig jártok jegyben... Na annak nincs értelme. De tényleg. 1-2 év jegyben járás még oké, de 5 sok. Főleg ha ilyen fiatalok vagytok, ha 5 év múlva kér meg se vagy elkésve, fiatal menyasszony leszel.

2023. jún. 30. 08:27
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem ezt fújd le, bizonytalan vagy, okkal. Menj ki 8 hónapra, majd meglátjátok utána. Ez tök olyan hogy ezzel akar bebiztosítani magának.
2023. jún. 30. 08:39
 16/41 Drandox ***** válasza:
15%
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Én leszek az illető, aki meg szeretné kérni a kezét. És bizton állíthatom, semmi köze az utazásnak a megkéréshez. Már akkor tervben volt, amikor nem is tudtuk, hogy lesz egy utazás. Az utazásról annyit, hogy 4 hónap lesz elsőnek, aztán hazajön 1-2 hónapig, majd ismét 4 hónap. Sokat voltam már távkapcsolatban, nem olyan hatalmas dolog, mint amilyennek gondoljátok. Nem egy átlagos tini-fiatal kapcsolat ez, mert akkor eszembe se jutott volna a megkérés. Már a legeleje óta egy húron pendülünk, a viták 90%-a kisebb dolgok miatt volt, s pár óra alatt megoldódott minden. Meg tudunk beszélni bármit, s rengeteg időt töltünk együtt, nem ritka, amikor 2-3 napig is nálam alszik, s olyankor teljesen úgy viselkedünk, mintha már évek óta együtt élnénk. Az, hogy valaki nem látja a jegyben járás értelmét évekig, én szintén nem látok semmi okot az ellenzésére sem. Ha esetleg az elkövetkezendő 5 évben valami rosszul alakulna, akkor vége lesz, nem fog változni a megkérés miatt semmi etéren. Ez egyfajta jele annak, hogy mennyire is komolyan gondoljuk a kapcsolatot. És igen, párom elég bizonytalan az életében mindenben, mindent is megkérdőjelez, de ez nem amiatt van, mert rossz lenne a kapcsolatunk, hanem mert vannak kisebb lelki bajai. Viszont 100%-ban megbízunk egymásban, s ezeken a bajain én mindig segítek, nem szoktam rontani rajta. Lehet "csak" egy éve leszünk együtt, de hiszem, hogy a rengeteg történés simán felér 2-3 évvel is, s sokkal komolyabb a kapcsolatunk, mint sok 4-5 éve "járó" párnak. Jómagam egyébként dolgozom, szerintem elég szép fizetésem van, elkezdtem megtakarítani majd egy saját lakásra, párom még egyetemista, bár ez nem hiszem, hogy nagyban befolyásolná a dolgot. Pénzügyi gondjaink biztos nem lesznek, az érzelmeknek meg ehhez semmi közük ugye. Köszönöm, ha végig olvastátok.
2023. jún. 30. 10:26
 17/41 anonim ***** válasza:
80%

Akkor sem komoly ez az egész. Már leirtam, de 2-3 napot együtt lenni a másik emberrel nem ugyanaz, mint heti hét napot, amikor a másik beteg, fáradt, ingerült, stresszel vagy bármi van.

8 hónap alatt egy darab vitának nem kellett volna lennie, nem hogy kis dolgokon.

Ha már kis dolgokon is ossszevesztek, mi lesz majd, ha valami komoly probléma lesz?

8 hónapig könnyű egy tökéletes kapcsolatban élni, az meg semmi.

Ezért komolyan vehetetlenek manapság az eljegyzesek, mert boldog boldogtalan mindenféle komoly átgondolás előtt megy bele.

25N

2023. jún. 30. 11:40
 18/41 Drandox ***** válasza:
7%
Mi alapján gondolod, hogy nem komoly? Éltem már együtt másfél évet exemmel, tudom milyen az, ha hosszabb távon vagy a másikkal egy fedél alatt. Lehet, hogy külső szemlélőként nem sok heti 3-4 nap, de bizton állíthatom, hogy ugyanolyan a heti 3-4 nap nálunk, mintha heti hét lenne. Volt itt is fáradtság, betegség, ingerültség, ahol segítettük a másikat. És igen, egy felszínes kapcsolatban lehet 1 vitának se kellett volna lennie 8 hónap alatt, de mi elég komolyan, mélyen átbeszélünk minden problémát. És a kisebb viták sem veszekedések voltak, leginkább csak apróbb nézeteltérések, amiket megbeszéltünk, s azóta nem ismétlődnek, jelenleg már ott tartunk, hogy tudjuk mit, s mit nem szeret a másik, eléggé jól egymáshoz csiszolódtunk, s teljesen nyugodtak a mindennapjaink. Szerintem ez többet ér, mint 1-2 évig felszínes kapcsolatban lenni, aztán csak 1-2 év múlva jönnek elő a nagyobb gondok. Nálunk már a legtöbb kapcsolati gond előjött, ami az együttélésből jöhet létre, s teljesen jól tudtunk kezelni mindent. Nem minden kapcsolat halad ugyanolyan tempóban, így teljesen megértem, amit mondasz. Exemmel másfél év alatt feleannyit nem haladtunk, mint jelenlegi párommal fél év alatt. Ebben benne kell élni, hogy az ember ténylegesen átlássa, s rendes véleményt tudjon mondani. Mert lehet másoknak a kapcsolata hosszú évek alatt bontakozott csak ki, de ettől nem lesz törvényszerű, hogy ez nem lehet gyorsabb folyamat is, amikor tényleg nagyon egy húron pendültök.
2023. jún. 30. 11:51
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

De miért gondolod, hogy ami régebb óta tart kapcsolat, az csak felszínes lehet ?

És hova siettek? Biztosak vagytok egymásban, nem? Akkor miért siettek?

Lehet, hogy tudod milyen együtt élni valakivel, de az nem a mostani párod, hanem az exed.

Eleinte mindenki azt hiszi, az ő kapcsolata jobb, gyorsabban halad, mint bárki másé, pláne 20 évesen. De ha tényleg minden jó és szeretitek egymást, akkor miért kérnéd meg már most azonnal?

Tudod, nálunk sajnos valóban minden megvolt már: szulo elvesztése, komoly betegség, költözés, minden, ami tényleg történhet egy parral. Amíg csak egymás jó oldalát látjátok, addig nem mely egy kapcsolat.

2023. jún. 30. 11:58
 20/41 anonim ***** válasza:
85%
21 éves vagy, másfél évet éltél exeddel. Gimiben? Vagy mi :D Szakítás után nem volt gyászidőszak és egyből a mostani pároddal összejöttél?
2023. jún. 30. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!