Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Elképzelhető, hogy ennyi idő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elképzelhető, hogy ennyi idő után megkéri a kezem?

Figyelt kérdés

A párommal 9 éve vagyunk együtt, hozzávetőlegesen 6 éve élünk együtt. Számomra igen fontos a lánykérés és az esküvő. Számára annyira nem, de valahol megértem, a családja nem az az igazi összetartó, mint pl. a miénk, a szülei pár éve nem élnek együtt.

4-5 éve igen sokszor szóba hozza a gyerek témát. Megmondom őszintén én is szeretnék már gyereket, így lassan 32 évesen, de nekem van egy elképzelt sorrendem. Lánykérés,esküvő, gyerek. A gyerek témára mindig ez a válaszom, hogy majd, ha lesz gyűrűm. Persze, ha teherbe esnék, nem esnék kétségbe és nem rohannék abortuszra. De mostanában sokat agyalok ezen a dolgon. Ha annyira szeretne gyereket és tudja, hogy ez számomra mennyire fontos, miért nem kapok tőle egy gyűrűt? Sokaktól azt kapom, ha eddig nem kérte meg a kezem, ezután sem fogja.. De én azért kicsit mindig bízom benne, hogy na hátha idén, hátha majd idén..

Úgy gondolom egy közös gyerek sokkal nagyobb elköteleződés, mint egy házasság. És Ő ha ezt nem meri meglépni, akkor hogy vállaljak vele gyereket?

A kapcsolatunk rendben van, szeretjük egymást, mindent meg tudunk beszélni egymással, boldog párkapcsolatnak mondanám.

Tudom, sokak szerint egy gyűrű nem változtat semmin, a papír nem ér semmit, meg hasonlók, de én mégis vágyom ezekre az életre szóló élményekre.

Mostanában egyre sűrűbb a gyerek téma, amire a válaszom a gyűrű.. De azt érzem, ha esetleg megkérné a kezem, az azért lenne, mert én "ráerőszakoltam". Vagyis magamtól így nem szoktam odamondani, csak amikor érdeklődik afelől, hogy mikor lesz gyerekünk.

Szerintetek várjak még? Elképzelhető, hogy ennyi idő után még megkéri a kezem?

Vagy engedjek el a vágyaimból és ugorjunk bele a gyerekvállalásba?

Dehát csak egyszer élünk, nemde?

Köszönöm a válaszokat! (31/N)

2023. ápr. 24. 12:56
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
96%

Valószínűleg nem fog megkérni és azt se fogja érteni, miért leszel kibukva. Ne húzd az időt, beszélj vele, hogy te feleségként szeretnél babát szülni, tehát ha neki kell baba, akkor kezdjétek el tervezni a megvalósítást, mert enélkül te nem fogsz még éveket várni egy lánykérésre, aztán újabb éveket az esküvőig a pénz, ház, munkahelyváltas, továbbképzés, akármi miatt. Egyszerűen nincs ennyi időd.

A párod kényelmesen él melletted, de annyira nem vagy fontos neki, hogy jogi és anyagi közösséget vállaljon veled. Így viszont egy nagyobb kötelezettséget (baba) sem szabad bevállalnod vele. Többféle reakciója lehet: elkezdheti lazán megbeszélni,mikor menjetek be a hivatalba időpontot kérni (ez a kevésbé romantikus verzió, de legalább nem elutasít), magyarázhat nagy lagziról meg gyűjtögetésről, vagy egyszerűen megkérdezi, mi bajod hirtelen. Még sok árnyalat lehet, de közülük egyetlen számodra kedvező válasz lehet, ha megkönnyebbülve elkezditek a 2 tanús házasságkötést pontosítani. Minden más esetben nincs jövőtök, csak nagy lemondásokkal, ami idővel megbosszulja magát.

2023. ápr. 26. 13:57
 32/35 anonim ***** válasza:
45%

28-as, egy francokat fogadja meg.

Gyereket akar, és lesz is neki előbb-utóbb. Abba meg beletörődik, hogy sohasem veszik el.

2023. ápr. 27. 18:59
 33/35 anonim ***** válasza:
48%
#32: Abbol kiindulva, hogy sokan kiirjak ide, hogy “a parommal egyutt vagyunk x eve, van mar x szamu gyerekunk es meg mindig nem kert meg/megkerte a kezem x eve, de meg nem hazasodtunk ossze, mert azt mondja, hogy blabla (es itt behelyettesitheto barmilyen kifogas)” szerintem a kerdezo sem fog beletorodni. Vannak parok, akik nem akarnak hazasodni, gyerekuk is van, es nekik ez igy tok jo, mert ok igy beszeltek meg. Viszont idestova 10 eve gyakorizok es egyre tobb altalam leirt esetet olvasok, hogy szerencsetlen nok akik szultek, ulnek olbe tett kezzel, es varjak mikor jegyzik el/veszik el oket, mindhiaba.
2023. ápr. 27. 19:54
 34/35 anonim ***** válasza:
80%
Azt az egyet nem értem, hogy ez hogy nem merült fel benned huszonévesen? Pl 25-26 körül. Akkor is már évek óta együtt voltatok, egyszerűbb lett volna erről egy beszélgetést lefolytatni.
2023. máj. 31. 19:12
 35/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és örömmel értesítek mindenkit, hogy nagyon romantikus lánykérésben részesültem. Szebbet nem is kívánhattam volna. 😊❤️

Úgy néz ki, jövőre megtartjuk az esküvőt 🎉

2023. szept. 25. 23:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!