Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elképzelhető, hogy ennyi idő után megkéri a kezem?
A párommal 9 éve vagyunk együtt, hozzávetőlegesen 6 éve élünk együtt. Számomra igen fontos a lánykérés és az esküvő. Számára annyira nem, de valahol megértem, a családja nem az az igazi összetartó, mint pl. a miénk, a szülei pár éve nem élnek együtt.
4-5 éve igen sokszor szóba hozza a gyerek témát. Megmondom őszintén én is szeretnék már gyereket, így lassan 32 évesen, de nekem van egy elképzelt sorrendem. Lánykérés,esküvő, gyerek. A gyerek témára mindig ez a válaszom, hogy majd, ha lesz gyűrűm. Persze, ha teherbe esnék, nem esnék kétségbe és nem rohannék abortuszra. De mostanában sokat agyalok ezen a dolgon. Ha annyira szeretne gyereket és tudja, hogy ez számomra mennyire fontos, miért nem kapok tőle egy gyűrűt? Sokaktól azt kapom, ha eddig nem kérte meg a kezem, ezután sem fogja.. De én azért kicsit mindig bízom benne, hogy na hátha idén, hátha majd idén..
Úgy gondolom egy közös gyerek sokkal nagyobb elköteleződés, mint egy házasság. És Ő ha ezt nem meri meglépni, akkor hogy vállaljak vele gyereket?
A kapcsolatunk rendben van, szeretjük egymást, mindent meg tudunk beszélni egymással, boldog párkapcsolatnak mondanám.
Tudom, sokak szerint egy gyűrű nem változtat semmin, a papír nem ér semmit, meg hasonlók, de én mégis vágyom ezekre az életre szóló élményekre.
Mostanában egyre sűrűbb a gyerek téma, amire a válaszom a gyűrű.. De azt érzem, ha esetleg megkérné a kezem, az azért lenne, mert én "ráerőszakoltam". Vagyis magamtól így nem szoktam odamondani, csak amikor érdeklődik afelől, hogy mikor lesz gyerekünk.
Szerintetek várjak még? Elképzelhető, hogy ennyi idő után még megkéri a kezem?
Vagy engedjek el a vágyaimból és ugorjunk bele a gyerekvállalásba?
Dehát csak egyszer élünk, nemde?
Köszönöm a válaszokat! (31/N)
a szeretet nem függ össze azzal, hogy el akar e venni vagy sem.
Van aki egyáltalán nem akar megházasodni , mert ez számára egyáltalán nem lételeme egy kapcsolat jövőjének-.
Ezt az elején kellene tisztázni, hogy ez kinek fontos kinek nem.
Az egyetlen rossz dolog a hitegetés.
Szerintem sose fog elvenni. Akkor pláne nem, ha előbb szülnél gyereket mint a házasság. Van ismerősöm nem is egy aki ebben reménykedett de csúnyán pofára esett. Olyannyira, hogy végül a pasi megunta a házasság témát, és lelépett. A gyerek se érdekli.
Aki még egy igent sem hajlandó kimondani, család, barátok előtt, a veled való közös életre, és aláírni egy hivatalos " papírt" erről, hogy veled tervezi leélni az életét, abban nincs valós szándék a végleges elköteleződésre feléd. Csak melletted várja azt, akit majd elvesz. Nagyon sok ilyen eset van.
Úgyhogy ha neked fontos a házasság és nem akarsz lemondani erről a vágyról, hogy feleség légy, hogy ne a pasid legyen csak az, akivel élsz, ne szülj így gyereket. Ha megteszed, Szinte biztos, hogy Sose fog elvenni. De így is valószínű.
Vagy ígér majd fűt fát, hogy elvesz ha szültél "neki". De el ne hidd!
Több nő ismerősöm és 2 közeli barátnőm is úgy járt, hogy beígérte a pasijuk az esküvőt ha szülnek, aztán semmi nem lett belőle. Az egyik gyereke 5 éves, a másik 8. Házasság sehol, mert az nem fontos... Egyik sincs már a gyereke apjával. Mindkét esetben jött új nő, és az exeik azokkal házasodtak össze, gyerek nélkül is, 1-2 év után. Miközben a barátnőim 6-8 évet pazaroltak el rájuk az életükből. Az apjukat pedig nem érdeklik a gyerekek. Nincs kapcsolat. Mindkét barátnőm egyedül neveli a gyerekét. Azoknak a pasiknak a gyerekét akik szintén leesküdték a csillagokat az égről, hogy ők gyereket akarnak. Mint ahogy kb a te pasid csinálja.
Már eleve intő jel az, hogy mindig csak a gyerek témát erőlteti. Neki nem fontos az, hogy hozzád tartozzon, mint társhoz. Vajon miért? Mert kell neki a kiskapu, a függetlenség. Egyszerűbb összecuccolni és lelépni ha megunja a papásmamást, mint egy hivatalos vàlás.
Ha pedig elköteleződni nem akar hivatalosan feléd, mint a párja felé, nem bízhatsz abban sem, hogy ott lesz a gyereknek mint apa.
Persze lehet hogy akadnak kivételek, és vannak olyanok akiknek tényleg kizarólag csak a házasság maga a problémájuk, de ez eléggé ritka.
A többség esetében a házasság abszolut visszautasítása a valódi elköteleződés hiányára utal.
Mondjuk, ha nekem valami fontos, nem várok rá 9 éven át, hanem az összekölözés utáni 1-2 évben már megkédezem, el akar-e venni, és ha nem látom a jelét ennek, akkor szakítok.
NEKEM nem fontos a házasság, így lényegtelen, megkér-e, de ha fontos lenne, 2-3 éven belül komolyan elbeszélgetnénk róla.
De az ugye megvan, hogy most vagy 31.
Mondjuk még hiteget, inkább kidobod - úgysem fogod -, keresel új pasit, összeköltözés, esküvő etc. 35-36 leszel, mire elkezhettek a gyereken gondolkozni, az meg már késő.
Kihordeni oké, de 40 évesen messze nem olyan idegrendszered és tested van, mint 30 évesen.
Amúgy ebből az lesz, hogy véletlenül terhes maradsz, aztán beletörődsz a dologba.
Remélhetőleg annyit megfogad hogy nem szül házasság nélkül, sőt abortuszra is elmegy ha addig véletlenül teherbe esne.
Mert az ismerőseim akik házasság nélkül szültek azok már mind egyedülálló anyák, a férfiak leléptek nem sokkal utána és a másik nőt elvették hamar
Én nem látok bele a párod fejébe, csak a saját tapasztalatomat tudom leírni.
Mi is 9 éve vagyunk együtt, de gyűrű sehol sem volt eddig.
Én nem szülök neki gyereket, ha ennyire nem képes.
Leginkább a szakításon gondolkozom, mert bár én még csak 26 vagyok, de nem szeretnék 35 évesen is arra várni,mikor méltóztat megkérni.
"nekem van egy elképzelt sorrendem. Lánykérés,esküvő, gyerek"
Akkor tartsd magad ehhez.
Mondd meg neki, hogy te szeretnél Vele maradni, és Vele gyerekeket és így családot, de ha ő nem így érez veled kapcsolatban, akkor nem kell az esküvő (akármilyen szerény is), mert nincs közös jövőtök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!