Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Csak én vagyok úgy vele, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én vagyok úgy vele, hogy utálom megnyitni a facebookot mert mindenkit eljegyeznek?

Figyelt kérdés

Mi 5 éve vagyunk együtt a párommal, de hiába beszéltünk már sokszor házasságról, nincs előrelépés. Olyan lányokat, akik meg 1-2 éve ismerik a pasijukat simán elvesznek, eljegyeznek. Nem hiszem, hogy én lennék a hibás. A környezetem is folyton találgatja, hogy mikor lesz valami már végre. Én is szeretnék férjhez menni a páromhoz. Szeretem őt, de úgy érzem, hogy ő ezt még tologatná, meg nincs felnőve hozzá.

26 évesek vagyunk.

2022. okt. 4. 20:53
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
15%

"Azt hiszed, az eljegyzést és a házasságot meg/ki kell érdemelni? Nem. "

Dehogynem. Az nem úgy működik, hogy ültök otton a karfiolos feneketeken, és hopp, a flegmah arcotok elé hullik egy jegygyűrű.

2022. okt. 8. 09:25
 52/65 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, én mindig nagyon "céltudatos" voltam, volt már másik párom is (most már férjnél vagyok) minden ismerkedéskor kijelentettem, hogy ha ez a kapcsolat megy és szeretjük egymást, legyen összeköltözés, aztán házasság, majd valamikor gyermek, ha ezzel egyetértessz folytassuk. Ha nem, minden sértődés nélkül, engedjük el egymást. 2-igazán komoly kapcsolatom volt életemben, az első srác 9-hónap után jegyzett el, de ott voltak problémák elég súlyosan, így inkább szakítottunk.

Aztán jött a férjem, akivel nagy nagy szerelem volt, (most is nagy szerelem van) összeköltöztünk, és 1-év után kérte meg a kezem. Aztán rá félévre házasodtunk össze. 7-éve vagyunk házasok, van egy kutyánk meg egy macskank, meg nyilván ház, autó, de gyerek még nincs mert sajnos kiderült, hogy meddő pár vagyunk. De küzdünk érte.

Viszont, akármekkora szerelem lett volna, nem vártam volna eddig. Nekem nagyon fontos a házasság, gyerek nélkül is. Számomra,(és ezzel nem elítélve azokat akik más értékrendet követnek) megalázó ha valaki a baratnőjének, vagy az élettársának hívna. Tudom, hogy így is simán el lehet válni, nem azért akartam házasodni, hogy megfogjak valakit. Azt szerettem volna, hogy valaki annyira szeressen, és én is viszont szeressem őt, hogy elakarjon venni feleségül, és volt aki annyira szeretett, hogy ezt komolyan is gondolja. Nekem ez ilyen egyszerű.

Konkrétan semmin se változtatott az, hogy összeházasodtunk. Ugyanúgy élünk, mint előtte. Csak valahogy jobban érzem magam úgy, hogy ezt feleségként és férjként tesszük.

Illetve az esküvő se volt drága, a legközelebbi családtagok, és barátok voltak ott, aztán volt egy egyszerű állófogadás jellegű dolog, sütöttem tortákat mert elég jól tudok, én csináltam a szendvicseket a szüleim is segítettek benne, párom díszítette a termet mert azt amúgy béreltük, a ruhám is béreltük. Ezek voltak a nagyobb kiadások.

Én a helyedben komolyan leülnek beszélni a pároddal erről, mert az hogy összeházasodtok nem csak az ő döntése hogy mikor, van beleszólásod a te életed is. Ha nem akar házasságot, őszintén mondja meg, tudj lépni ha nem tudod elfogadni ezt...

2022. okt. 10. 01:18
 53/65 anonim ***** válasza:
69%
Ugyanezt érzem, bár nekünk nincs meg az anyagi/munkahelyi stabilitás így megértem, csak mégis nehéz hogy másoknak meg a szüleik seggük alá tolnak egy lakást és akkor náluk mehet a házasság.
2022. okt. 15. 15:52
 54/65 A kérdező kommentje:
Vagy a szulok fizetik az alomeskuvot, meg az egzotikus naszutat...ugy konnyu.
2022. okt. 15. 16:09
 55/65 anonim ***** válasza:
93%

#53-54! Na ne! Azt a mindenit... Jól tele lett tömve a fejetek gagyi kifogásokkal! 😡

Ha egy férfi nagyon szeretné feleségül venni a nőt, akivel van, de pénzük nem sok, akkor vesz neki egy olcsóbb eljegyzési gyűrűt és 2 tanúval elveszi álmai nőjét. Hopp... Így is könnyű. Elég hozzá szerelem és elhatározás.

Ez az önnyugtatás, miszerint a házasság csak a jómódúak kiváltsága és ennek hiánya miatt nincs még gyűrű az ujjatokon, egyenesen nevetséges...

2022. okt. 15. 21:59
 56/65 A kérdező kommentje:
Igen, de én szép, szervezett esküvőt szeretnék, a rokonaink társaságában ünnepelni (minimum 50-60 fő), szép ruhát, fotóst aki örökít ésatöbbi. Ha már egyszer férjhez megyek...
2022. okt. 15. 22:29
 57/65 anonim ***** válasza:
94%

Eszerint neked fontosabb a csodaszép esküvő a rokonsággal, mint hogy férj és feleség legyetek.

Érdekes, nálam mindenesetre fordítva van. Én 2 tanúval is hozzámennék és borzasztó boldogan nyitnám ki reggel a szemem, hogy mától a FÉRJEM mellett ébredhetek. Én is szeretnék szép nagy esküvőt, de ha a párom azt mondaná, hogy "Bocsi kicsim, nincs rá keret", pont tennék rá!! Mondanám neki azonnal a két tanúsat.

Amit te írtál az valójában egy védekező mechanizmus. Tudod, hogy nem akar elvenni, különben már megtette volna, de ezt nyilván nem fogod magadnak bevallani - ha megtetted volna, már nem lennétek együtt. Így aztán azzal magyarázod az elmaradt lánykérést, hogy mindketten nagy esküvőt szeretnétek, de mivel nincs rá keret, így inkabb hozzá sem mész és megérted, hogy ezt ő is így gondolja, emiatt nem kéri meg a kezed. Ha ez lenne a valódi igazság, mi most nem beszélgetnék itt, hogy rosszul esik, hogy nincs megkérve a kezünk. Paradoxon. Legalább magunknak ne hazudjunk!

2022. okt. 16. 09:43
 58/65 A kérdező kommentje:
Nem védekező mechanizmus. Én is boldog lennék, ha holnap férjemként szólíthatnám, de örökké bánnám, ha kimaradna az életemből egy “rendes” esküvő. Nekem erre van igényem és kész. Nem utólag megkötve, nem gyerekkel a hasamban, nem 40-es családanyaként. Nem egy “utólagzit” akarok.
2022. okt. 16. 11:59
 59/65 anonim ***** válasza:
67%

Teljesen ok az igenyed

Nem kell magyarázkodnod nincs miért

2022. okt. 16. 16:10
 60/65 anonim ***** válasza:
100%

Tehát nagyon sokára fogtok összeházasodni, vagyis mostanában biztosan nem, aminek pontosan tudod az okát, ergo kiderült, hogy nincsenek benned megválaszolatlan kerdések.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy akkor miről (és miért) beszélgetünk, ha minden oxi a kapcsolattal és tudod mi miért történik, illetve miért nem.

Légyszike válaszolsz még erre? Mert eszerint a 60 válasz teljesen felesleges volt és csak unalomból írkálsz ide.

2022. okt. 17. 09:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!